Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

HJózsi

A H1-nél a 4.7A motoronként értendő és ha a max áram egyszerre kell a három motornál, akkor a tápnak tudnia kell a 3 * 4,7A-t... Én nagyobbra vseréltem a toroidot és a feszt is növeltem...

000000000

üdv!
köszönöm az infot[#eljen]

3vv2btrhv

belátható idön belül nem lessz a gépemen PC WindozKomander ! Kérdés : csak ezzel a progival tudok feltölteni vagy van más megoldás ??

000000000

Én Total Commander-t használok.

airfoil6205

Total Commander = néhai Windows Commander
http://download.chip.eu/hu/FTP-Kliens_4486.html" TARGET=_fnew>Próbálkozz ezekkel!

HJózsi

http://filezilla-project.org/download.php?type=client" TARGET=_fnew>FileZilla ftp kliens.... Beszél magyarul, nagyon jó, ezzel tőmtem fel Péter 3 DVDnyi anyagát ... ;)

3vv2btrhv

Köszi , letöltöttem minkét progit , müködik

000000000

tisztelt forumozok !
az lenne a tiszteletteljes kerdesem,hogy ez a motor 2 fazisu unipolaris ??ez van rairva:
step-syn  
1.8 deg\step  
type 103g770-1854
dc -3.5v 1.5 A  
127k86711
6 v 8 kivezetes
hany Nm -es lehet kb es ez a lustabb motor lenne? 3.5v  1.5 A  
köszönöm

000000000

Szalai György

Latolgatásaim során egy nekem újmódi megoldás felé kényszerülök.

Tervbe vett gépemen az X munkahossz 80cm. Az Y híd hossza pedig 140cm. Ezért a probléma, hogy az X irányon lévő 35 –ös, jobb és ball sínek egymástól kb 1,5m távolságra kerülnek. Ilyen esetben a legtöbb gépépítő az X irányon talán 2db oldalsó elhelyezésű, szinkronizált trapézorsós meghajtásban gondolkodna.
Én mindenképpen a nagy golyós orsómat szeretném felhasználni (átm:40mm) amiből csak egy van. Ráadásul pedig a gép jobb oldalára tenném, hogy a végére szerelt kézikerék majd kéznél is legyen. Ha középre kerülne, később útban volna a forgóasztalos-plazmás-vizes elképzeléseim megvalósításakor.
Hogy az Y híd bal oldala munka közben mégse maradjon le milliméterekkel a jobb oldalhoz képest, ezért kb.0,2mm vékony, de több centi széles, csavarral előfeszített acélszalaggal vontatnám, csapágyas görgőkön keresztül a jobb oldalról.

Mi erről a véleményetek? Találkoztatok már hasonló és jól működő megoldással? Mik lehetnek a buktatói? Milyen acélszalag lehet erre alkalmas? (Hézagolólemez?) Esetleg létezik alternatív megoldás?

3vv2btrhv

Mostmár 100 %-ék , hogy a gépem lefagyását a netes kapcsolat okozza !! Garantáltan lefagy kb 5 prcen belül ha van kapcsolatom , ha nincs akkor nem történik semmi . Azzal kezdi hogy elkezd a vinyo nagyon kerregni és akkor kiir egy hibaüzenetet amit ugye nem tudok printszkiremzi mert a gép lefagyott . Mi lehet a hiba ??

000000000

Szia Zso37!
Ha nem találsz a neten semmi infót a mocihoz, akkor a nyomaték mégis megsaccolható a  megadott adatokból ill. a moci súlyából. Kb 60 dekás motorok csak kivételes esetben tudnak 1 Nm-tert, 1 Kg tömegüek 1.5-2 Nm-tert. Nagyobb nyomaték pedig csak a súlyosabb 2-5 kg súlyú un. NEMA34-es típusoktól várható, de azoknál a fázisáram is nagyobb(pl. 4-8 Amper) Egyébként a motorod tartónyomatékát egyszerű módon meg tudod mérni ha annak tengelyére egy tárcsát szerelsz melyre  egy vékony bowdenen  keresztül  változtatható súlyokat próbálsz programmal feltekerni. A moci által leadott nyomaték azonban függ még a vezérlőd típusától is. A lepárhuzamosított tekercsű uni motorok az un. bipoláris üzemmódban adják le a legnagyobb nyomatékot, kb. 30 %-al többet mint unipoláris  módban. Ezt is figyelembe kell venned amikor egy lépteccsel küszködsz.  

000000000

Tibor!
Ha gondosan elolvasod a MACH3 ajánlásait akkor rájössz arra, hogy a PC-det szinte teljesen le kell butítanod ahhoz, hogy a vezérlés jól működjön. Ha a  gépen párhuzamosan más feldolgozások vagy mindenféle hátsó feladatok (un. task-ok) futnak, ne számíts tökéletes működésre. Egy a PC-re telepített szkenner driver pl. olyan dolgokat csinál a vezérlőddel, hogy meglepődsz, még akkor is ha a szkenner nincs a PC-hez csatolva. Nekem normális esztergálási ciklus közben egyszerre csak belevéste a kést a munkadarabba! Csak az volt a szerencse, hogy el tudta törni a 20 milajos alu munkadarabot.  

3vv2btrhv

Géza ez a gép csak a netezésre van , nincs rajta semi , a másk gépen vannak a lényeges progik !!

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/SOS/Fagyas.PNG" border=0>
sikerült most ez jelenik meg mindig