Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fifp6rjch

Nem! Néha megy, néha meg tök halott! Amúgy sincsenek a helyzet magaslatán, most meg még be is áll. Nekem volt a napokban, hogy 10-12 perc kellett, hogy csináljon valamit

000000000

Magneskapcsoloval kapcsolatban szeretnek segitseget kerni es kapni is.

3fazis-rol van szo. Megnezte egy hozzaerto, azt mondta az erintkezokkel van a problema. Behuz, de all a motor es morog. Gondolom nem kap egy fazist (sajat teoriam, nem ertek hozza). Kaptam a nagy otletet, hogy akkor tisztogassam meg az eritkezoket. Hat ez egy csoda magneskapcsolo, mert hozza nem tudok ferni az ertinkezokhoz.

Cserelnem ujra, de 42V-ot latok a behuzo tekercsen. Nekem meg olyanok vannak csak, amiken 280V szerepel. Csere szempontjabol ez szivas, ugye? Ebbol letezik olyan, aminek az erintkezoi IP67 vedettek?

Mibe kerul egy ilyen vacak? Sima - IP67?

ra8nsmk6w

Az áruk teljesitmény függvényében 5000 ft-. többnyira az érintkezök tisztithatóak szétszedés után, de vannak olyan tipusok amik elrémisztenek mindenkit a szét és összeszereléstöl. A kontaktspray- el való tisztitás bár egyszerü de legtöbbször nem sikeres. Ugyanis az érintkezökbe bele ég a szenyezödés és a képződő salak szigetel.

ra8nsmk6w

Esetleg ha van egy üres záróérinkező az még segithet

000000000

En megtisztogatnam, de ez valami eszement modon van osszerakva. Nem tudom se szetszerelni, sem kihuzni az erintkezoket. Az erintkezok vegen van az erintkezo butyok, vagy minek nevezzem. Ez eladak a hazban. Raadasul olyan, mintha megszivta volna magat olajjal - iszonyu konnyen torik. Ujat veszek ugy latom...

2vkx6unz

Ha beégett az érintkező annak két oka lehet:  
1 kisebb a megszakítható áram annál mint amire használód és nem bírja az ívet és beég.
2 valamiért hibásan működött vagy működik az áramkör és ezért kap akkora terhelést ami beégést okoz.  
Nem írtad mire használod. Egy kellően nagy kapcsoló több tízezer forint is lehet a teljesítménynek megfelelően.
Jellemző a max megszakítható áram és a fő és segédérintkezők száma gyártó stb.
Ha a 42V és a 280V os azonso típus csak a feszültség más akkor ha bontható kicserélhated a tekercseket, bár szerintem jobb, ha veszel egy újat. Apropó mennyi használat után jelentkezett a hiba?

4um5b65d

Nem is tudom, de zekkel a behúzó tekercsekkel valami nem stimmel... Én még nem láttam 280V-os tekercsűt. Lehet hogy csak elírtad ?  Egyáltalán 42V-osat lehet mostanság kapni??? Szerintem azzal is gond lesz. 2db 24-eset sorbakötni aztán kicserélni.... Az érintkezőket meg párhuzamosan aztán már jó is lesz. De szerintem azért mérjél rá a motor kivezetéseire hogy oda megy e egyáltalán valami feszültség.... lehet, hogy a motoroddal van a bibi.

4um5b65d

Szerintem dobjál fel egy képet róla, hátha valaki már szedett szét ilyet....

ra8nsmk6w

Azért ezt a kettöt én még kiegésziteném a technológiából származó por, törmelék bejutása az érintkezök közé (hintőpor , téglapor, liszt , állatkertben hangya (és ez nem vicc))És ha már az olajat emlitetted akár az is okozhatta

000000000

Elirtam, termeszetesen nem 280V, hanem 380V.  

Egy szerszamgepben van ez a kapcsolo. Gyari meretezes, bekotes. Garantaltan gyari allapot - 22 eve, 11 honapja mukodott igy.

Nezegettem egy darabig, aztan csak szetbontottam ugyesen. Az erintkezokon olajpara szeru kicsapodas es por. Az erintkezok felulete korom feketere egve. Ezt lekapartam. Osszeepites utan pikk-pakk mukodott multimeterrel merve. Holnap visszaszerelem a gepbe, kiprobalom. Ha a hetveget kihuzza, mar nyert ugy...

Lehet nem jol emlekszem, mintha lenne rajta egy Ih = 25A felirat. Ez utalna a teljesitmenyre?
Kerdes, hogy most akkor milyet vegyek? Erdemes IP67-es vedettsegube beruhazni? 20 evente egy tisztitas, vagy csere nem olyan nagy gond... ((:

4um5b65d

A 25 Amper az a kontaktusok megengedett maximális árama...Ennél nagyobbat rakhatsz bele...

000000000

Szia!
42V-os behúzóval lehet venni DIL-052-es mágneskapcsolót,az nem IP 67 védett, de ha kapcsolószekrényben van, akkor nem probléma. Én tavaly vettem egy munkámhoz, 8000Ft környékén, keress rá a Google-val.

000000000

Természetese van 400V (380V) is.

000000000

Na, szepen atdolgoztam a napot a suszterolt magneskapcsoloval. Nem volt semmi problema. Fogok venni majd ujat.

Vbodi: ha nem is kapcsoloszekrenyben, de az ontveny geptest belsejeben vannak az elektromos szerelvenyek: hokioldo, biztositekok, magneskapcsolok. Alulrol nyitott egyedul ez az ureg, illetve a szanrendszer feloli falon, de csak annyira, hogy egy 40mm-es atmeroju furat van a kabelkorbacs szamara.

000000000

Ha'ntolasro'l van valakinek leirasa, dokumentuma?  
Minden erdekel a temaval kapcsolatban. Szerszamok, munkafolyamat, stb.