Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

2nbj3n5m

Hallo Tamás. A léptetőmotoron lévő feszültséget
meg kell szoroznod 25-tel.Ennyit bir a motor.
De ajánlatos pár voltal kevesebbel mozgatni.
A trafó feszültségénél figyelembe kell venn,
hogy a kondenzátor felnyomja. 1.41-el kell
szorozni a trafoból kijövő feszültséget.
Janko

e7c897sd8

Erről írhatnál részletesebben is nekünk. Hol veszed a grafitot, hogyan használod?

z3ac46j2r

off
Akadémiai kiadó
Magyar Értelmező Kéziszótár
átdolgozott kiadás 2003

z3ac46j2r

Na ettöl féltem, hogy sok. (0.4mm)
Én is sokallom. Egyébként műanyag anyák vannak a gépbe, hogy pontosan mik azt bálinttibi kollega tudja. Na mindegy használom így, aztán ha nagyon elegem lesz a pontatlanságból majd kitalálok valamit, de mindenhogyan számítok rátok. :-)

hduf42fua

Üdv !
Nem akarok akadékoskodni, de amikor fiatal voltam úgy írták ,hogy " SEVICE" , és így is mindenki értette. Sajnos nem emlékszem már GRÉTSI tanárúr miként fordította ez le.

279nwbpsa

janko köszi az infót!

Én úgy értettem,hogy egy 320w-os 10A-es táp elegendő lenne,mozgatni 2db 4Nm-es 2,5A-es és egy 2,5Nm-es 1,5A-es motort

279nwbpsa

kozmaj a grafitot por alakban kapom.
A "kenni" kívánt alkatrészre rongyal,vagy ecsettel hordom fel.Egyébként nagyon kevés is elég belőle.

4um5b65d

Akkor bizony te jó régen voltál fiatal..... Még az "R" betü feltalálása előtt :)))))))))

e7c897sd8

Félgömb alakú önbeálló grafit csapágyat láttam már speciális szitákban. Publikus, hogy hol szerzed be a grafitport?

279nwbpsa

Egy ismerősömtől kaptam.Amennyire tudom boltban nem szerezhető be.Bár lehet,hogy ebben tévedek.

e7c897sd8

Találtam egy forrást. Nem a legolcsóbb, de gondolom nem kell sok a kenéshez. VTamás milyen anyát kentél vele? Jó ez a bronz anya-menetes orsó pároshoz is?

http://www.muveszkellek.hu/termek_view.php?id=342" TARGET=_fnew>grafitpor

4um5b65d

Szerintem a puha grafitcerkának az anyaga is megfelelő lehet.

279nwbpsa

A marógépünk konzoljánál olajjal keverve,a betűmaró csúszkáin natúrban használom.A menetes orsóhoz is megfelel

4mjnxdwuu

lereszelt szénkefe nem jó ?  
 de az iparban van grafitos zsír is....

Szalai György