Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Yumi, nem lehetséges esetleg egy rugós feszítést adni az anyáknak , gondolom ezt a megoldást is sokan használják ? Vagy túl nagy a mozgó tömeg és rugózna nagyon az egész ?

svejk

Hmmm...
Érdekes így egy pár napi hozzászólást egyben olvasni egy témáról, sokkal tisztább fejjel látja át az ember, és nincsenek indulatok.
Nem beleszólásként és nem pártoskodóként csak egy-két gondolat.
Gép és gép között ezer különbség van éppen úgy mint akár említhetnénk a servot, a léptetőket de akár az autókat is.

Leslie, akkor gondolom a Suzukikat sem szabadna reklámozni csak a Merciket ?(szerintem azt sem :(  )

Ilyen világot élünk, hogy mindent el lehet adni.
Annak idején én is jártam a kgst piacra, manapság is eljárok a Praktiker és társaiba.
Aztán otthon szitkozódom hogy kellett ez nekem?

Mindenki el tudja dönteni mit, mennyiért akar vásárolni. Ha nem ért hozzá kérjen meg egy szakértőt. (persze az meg nem enged semmit megvenni, nehogy ő legyen a hibás :)  )

Minden annyit ér amennyit adnak érte...Ez gondolom tiszta sor.
Az pl. ki sem derült mennyiért vette a Jóember a gépezetet, anélkül kár kivülállóként véleményezni.
Etikusnak pedig egyaltalán nem az itt a fórumon egy másik fórumtársat szapulni.
Ha végignézed azt a harmincvalahány gépet a főoldalon azért vannak kirakva mert építőjük valamilyen szinten büszke rájuk.
Mindben lehetne hibát találni, de ezt nem tesszük hanem megpróbálunk a hibákból csendben tanulni.

4um5b65d

Kedves Svejk fórumlakó kolléga Úr ! A hozzászólásoddal maximálisan egyetértek , vannak olcsóbb és drágább gépek , jobbak és gyengébb minőségüek. Aki a saját gépét teszi fel az oldalra az legyen is büszke rá én is megpaskolom a vállát és jó nagyokat bólintok közben , hisz nekiállt, megcsinálta és valami hasznos dolog lett belőle. A Suzuki-t nem biztos, hogy hátrébb kell sorolni a ranglistán mint a Mercit csak azért mert olcsóbb. Feltételezem a Suzukiban nincs olyan tengelyvég ami ennyit ütne, mint ami a videón látszik. Én azért keltem ki magamból, mert ,ha valamit cnc megmunkálásúnak és jó minőségűnek hirdet meg a gyártója annál ez nem megengedhető dolog. Vannak alapvető szabályok minden szakmában amit nem lehet áthágni , legyen az gyengébb vagy csúcsminőségű alkatrész is. Ebben az esetben a legelemibb szabályok is fel lettek rúgva. Egy ilyen tengelynél a 0,1mm-es ütés az már rendkívül soknak számít és ezt tudnia kell 15 év vállalkozás után. Ezt a minőséget egy pékmester is meg tudja csinálni, ha vesz egy esztergát. Tőle nem várható el reálisan jobb ezen területen viszont a mester kenyere az viszont csúcs legyen mert ő ahhoz kell, hogy értsen. Mindkettőnél az alap dolgokat muszáj betarti. És akkor jön be a képbe Yumi akinek azt az infót adták, hogy CNC gép és jó minőség. Ha Yumi ezt elhiszi akkor joggal fogja elvárni, hogy a kialkudott pénzéért a cnc gyártás pontosságát és esztétikáját és a jó minőség megbízhatóságát kapja erdeményül. És nyilván nem fog egy kukkot sem szólni, ha az esztergályos nem jó a kenyeret süt, hisz nem ez a dolga.    Nemrég betért hozzám egy anyagbeszerző , ő a helyi Piaggo segédmotor SZAKSZERVÍZ-ből jött egy célszerszámot legyártatni a motor javításokhoz. Kb 5 éve működik itt ez a cég és amikor elvitte az elkészült cuccot akkor mondta nekem, hogy most képzeljem el : ez az első célszerszáma a cégnek a motorok javításához. Te nem lennél felháborodva, hogy szakszervíznek merte magát hirdetni a cég ?  Érdemes elgondolkodni rajta, hogy vajon van e párhuzam a két eset között.

000000000

HELLÓ !

Ahogy olvasgatom a témátokat azt veszem észre hogy ti igazi magyarok vagytok...mint Gyurcsán bácsi...és csak hogy nektek menjen minden ezért mindenki más menjen a p..ba..csak és hogy csak ti tudtok mindent megcsinálni hiba nélkül...igaz akik itt a gyurcsán bácsit játszák azok semmit nem mutatak még fell, csak járatják a szájukat meg osztják az eszet..
Én nem pártolok senkit stb.. de a lényeg hogy szurkálódni meg okoskodni mind tuttok más dolgain, de felmutatni eredményeket azt senki!![#shakehead][#shakehead][#zavart2]
Erre mondják hogy a fában is beleköttök a görcsbe...:-)

De sajnos ez lett magyarország okos embereiből...dumálnak de semmit nem mutatnak...és IRIGYKEDNEK mindenkire mert más pénzt is csinál belőle...és nem csak a szája jár...

Egyébként ezeket a hozzászólásokat is csak azért irom mert ezt a HOBBY fórumot is csak már az használja akinek nyereségvágya van és aki csak valamire kiváncsi mert rosszban van,,,sajnos már egyre kevesebb aki más okból tényleg segitő szándékkal van it....2 éve épitettem a gépem TERMÉSZETESEN a ti segitségetekkel  de mikor valamiben gondvolt akkor ugye csak a pénz meg más dolgot kérő emberkék kivántak csak segiteni és természetesen csak külön utakon a fórumot elkerülve....és jelezném ezzel együtt azoknak az emberkéknek is akik "véletlenül" segitségért cserébe igértek ezt azt csak már teljesiteni nem volt idejük...NO MINDEGGY VITÁZZATOK MEGTEHETITEK HISZ A PIACOT AKKOR TUDJÁTOK MAGATOKNAK KIALAKITANI HA MÁST MEG ELTÖRÖLTÖK....TEGYÉTEK HISZ IGAZI MAGYAROK VAGYTOK!!     TESzem hozzá én is magyar vagyok de hálla apám nevelésének hozzátok csepetsem hasonlitok... Üdvözlettel: Sipos István

000000000

Ja és hiába baszogatjátok a péket nem ő tehet a 250ft os kenyér áráról ha nem ti..mert sok fizut akartatok minimálnak csak ugye arra meg nem gondoltatok hogy akkor minden drágul,,és mindent nehezebb lesz eladni..és sajna ezért lettetek ilyen emberek...

000000000

Ja és hiába baszogatjátok a péket nem ő tehet a 250ft os kenyér áráról ha nem ti..mert sok fizut akartatok minimálnak csak ugye arra meg nem gondoltatok hogy akkor minden drágul,,és mindent nehezebb lesz eladni..és sajna ezért lettetek ilyen emberek...

svejk

Én már semmin sem lepődöm meg...
Amit a Piaggo-s szakszervízről leírtál sajnos általános eset, nap mint nap találkozni ilyenekkel.
Én is ilyen vagyok, merek mindenféle különösebb mechanikai-elektronikai előképzettség nélkül HOBBY-cnc-t készíteni magamnak. Lehet rossz helyen járok? Ez nem olyan honlap? :)
Az első bútorlapos gépemet szét akartam verni, de a kollégám nem engedte..pénzt adott érte-pedig szerintem nem ért semmit-, de neki megérte.
A nagyobb baj talán az hogy sokan nem látják át hogy milyen gépet lehet ipari termelésnek és mit hobby dolgoknak alávetni.
Ez igaz a gyártókra és a vevőkre is.

(Egyébként az az 1 tizedes ütés 16-os orsónál semmi, többet hajlik, az anya nem attól kopott el szerintem. )

4um5b65d

Azt hiszem 2 dolgot nem értettél, az egyik, hogy aki IPARSZERŰEN csinálja amit csinál azt nem lehet ilyen minőségben csinálni. Nem arról van szó amit otthon magadnak hobbiként megcsinálsz. De amennyire itt olvasom bizony még hobbi célokra is a legjobbakat keresik az emberkék.  Gondolom nem lennél megelégedve egy hobbiműhelyben elkészített golyóscsapággal?  Vagy esetleg nem bánnád , ha picikét oválisak benne a golyók ???? A második az pedig a 0,1mm-er a csapágyazás melletti ütésre értem nem pedig az 1 méter hosszú orsónak a közepén, mert ott 3 mm-ert is el lehet húzni akár kézzel is... De ha ezek után neked megfelelőek a hasonló minőségű dolgok is akkor csak bíztatni tudlak az ilyenek vásárlására, végül is a lyukas gumióvszert is el kell adni valakinek. Van 2db kiégett fénycsövem és egy görbe digitális tolómérőm, ha esetleg érdekel olcsón a tied. Hobbi célokra tök jó ! :)))))

4um5b65d

Mivel a pékekről én írtam, így hát nekem szól az írásod, csak arra kérnélek, hogy tedd meg hogy édesapádat figyelmezteted, hogy legközelebb ne engedje meg hogy lógjál az olvasásóráról a suliban akkor most kiolvastad volna a szövegből, hogy a pékeket nem bántotta senki. Leegyszerűsítve csak annyit írtam, hogy az esztergályos az minőségi alkatrészt állítson elő, a pék meg minőségi kenyeret süssön. De most neked magyarázzam aki így ismeri a Magyarok lelki világát.....Alkalom addtán majd nézzél utána,  hogy mi gerjeszti az inflációt, de az energiahordozókkal ne sokat törődj mert nem érdemes. Egyébként okos felszólalás volt nem hittem volna erről az áldott jó emberről (Gyurcsány) , hogy ilyen dolgokra képes....és azt sem hittem volna, hogy olyan péktől is tudsz kenyeret vásárolni aki nem kér érte pénzt....

msas

PITYU!
Ha valakivel problémád van azt szólítsd meg név szerint, mert ez a politikai "katyvasz" amit itt összehoztál nagyon sok fórumozót vérig sért. NE POLITIZÁLJ a fórumon!Neked ,meg a szellemi nívódnak a kurucinfót tudnám ajánlani!Na üdv Sanyi.

000000000

Szia!
Én nem mondom hogy hibátlanul dolgozok,de aki dolgozik,de az tud hibát elkövetni.De ugy látom te csak bírálni tudsz igy hát nem követsz el hibát.TE egy tengelyvégből olyan szuper szakember vagy hogy mindent megtudsz mondani.Találkoztam sok ilyen emberrel aki ilyen okos volt, amikor megkellett valamit csinálni akkor meg fenn akadt.Az ilyen embernek mint te bármikor mellé merek állni tudásban.Én nem szövegelek a munkáról hanem csinálom.De én úgy vagyok vele  aki többet tud mint én azt tiszteletbe kell tartani mert attól lehet tanulni,de az nem te vagy.

000000000

Msas úr és laslie!
Neharagudjatok.. de nyali szavakkal ezt nem tudom nektek formába önteni amit gondolok (de az e-levelekből itélve amiket a hozászólásom után kaptam, örömmel tudtam meg hogy az emberek azért még kitartanak az igazam mellet..bárcsak többen lenének...)...csak annyit írok még hozzá hogy nézz szét az országban és meglátod mi lett belőle hála a fent emlitett miniszter úrnak, meg az olyan embereknek mint ti..de szivesen kitapétáznám a házatokat a fotóival...akkor tuti nem lennétek olyan büszkék..no majd meglátjuk...1 éven belül kik maradnak itt a fórumon...sajna már egyre kevesseb a jó ember itt....no meg főleg a legnagyobb tanulság az ,hogy aki itt osztani szokta az eszet az nem is Hobbycnc vezérlőt használ...És ez már magában is "csúnya dolog"....[#levele]

4um5b65d

Taníts mester , iszom szavaid .......
Biztos vagyok benne, hogy mellém mersz állni, miért ne mernél, hisz nem harapok ....

4um5b65d

Összefoglalom a mondandódat:  Csak a jó ember használ HobbyCNC vezérlőt !  Nekem a peacemaker-emben lehet, hogy az van, majd akku cserénél megnézem..   :))))

svejk

Rossz csövem van nekem is dögivel, de a görbe tolómérő érdekel:):)  
De komolyan...Csak görbe vagy van más nyűgje is?