Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ja, csak az gondolom nagyságrendi eltérést fog mutatni árban, nem az a gond, hogy ezt nem lehet megcsinálni tökéletesre, csak nem ezzel a technológiával ahogy ez a tengely készült.....

000000000

A videobol azert nem derul ki, hogy a csapolas rossz, vagy az orso gorbe-e. Esetleg egyutt mindketto. Bibustol ami trapezorsokat rendeltem, hoztak masok - mind gorbe volt, egytol-egyig. Ezen pedig a legprimabb, futterban keszitett vegcsapolas sem segit, csak az egyengetes (valamilyen szinten).  

Az egy ora alatt torteno anya kikopast eleg valoszinutlennek tartom, hogy ez okozna...

000000000

Nekem is BIBUS-os orsóim vannak és azok is gorbék. Egyengettuk, de nem 100%-osak. Maradt egy kis gorbeség, de nem vettem észre, hogy valamit kopott volna a bronz anya 1 év alatt....
   Fogalmam sincs mitol kophat ilyen gyorsan az anya. Reszelovel nem koptatod ki ilyen gyorsan....

4um5b65d

Ha ennyire közel a csapágyhoz ilyen görbe lenne az orsó akkor egy kicsit távolabb már milimétereket kellene ütnie az meg nem valószínű.....

2nbj3n5m

Hello. A config menűbe van egy Port and Pin.
Abba a Z-nél meglehet forditani az irányt,hogy
merre induljon el.step low Aktiv , Dir low Ac
Janko

Miki2

Szervusz János!
Köszönöm a válszt. időközben az irányt sikerült megfordítani, de a lefutásról a Magyar gépkönyv is csak annyit ír, hogy visszamozog a másik irányba egy kicsit. De mennyit, és lehet-e ezt az értéket állítani. Hasznos lenne, amikor az asztalra fix ütközők vannak felszerelve. Ennek a pozícióját nem lehet előre pontosan meghatározni. Így csak a szánok pontos beállása lehetne a megoldás. Ez főleg a faipari gépeg jellemzője Pl.: XILOG3 vezérlő szoftver.
Mégegyszer köszönöm:
Miklós

fs9s63xkf

Hello!

A tengely elindul a kapcsoló irányában majd mikor megnyomja addig megy vissza amíg el nem engedi. Nem egy fix értéket, ez a kapcsolótól függ. Kapcsoló érzékenységét egyébként a "General Config." menüben a "Debounce Interval" értékével lehet állítani. Vigyázni kell vele mert minél többet ír be az ember, annál többet fog menni mikor megnyomta a kapcsolót és ez problémákat okozhat.
Az irányt egyébként, hogy melyik irányba vegye fel a referenciát, a "Homing/Limits" ablakban a "Home Neg." oszloppal lehet állítani. Ha ki van pipálva akkor negatív irányba kezdi el keresni.

Üdv.:
Tibor Zoltán

000000000

Szia Laslie!
Olvastam a hozzászólásaidat,nem kéne megitélni senkit egy kép alapján,főleg nem egy régebbi irásom alapján amit félre értettél,én azt pozitívan értettem,térjünk vissza erre az új gépre.Ami majd egy éve készült,akkor bronz anyával csináltam,ami össze van kontrázva bibus orsóval,sajnos ettől a technikától nem lehet elvárni,hogy századra mozogjon,holtjáték mentesen.Mivel ha nagyon rá van állítva fölmelegszik az orsó,vagy megszorul,vagy meglazul az anya amerre bír.Ebböl adóthatott az hogy utána kellett húzni.Ez bizony nem golyósorsó.Akkor beszéljünk a bibus bronz anyáról.Ami állítólag szuper.Én megnéztem az anyát,rá lehetett dobni a tengelyre úgy lógótt rajta, valami tizenvalahány ezer forintért darabját.Még szó volt itt a végmegmunkálásról is,hogy bábbal kell megmunkálni,nekem más módszerem van rá ,de az még nem látott bibuszos trapézmenetes orsót,mivel hogy elég szépen hajladozik kiváncsi lennék hogy állítja hozzá a bábot.Én nem mondom hogy nem lehet úgy megcsinálni ,csak kinlódás.Az első dolog a trapézmenetes orsóval az egyengetés,mielőtt esztergagépre kerül.A bronz anyagáról meg annyit aki ezt firtatta az még nem volt anyag kereskedésbe,mert nagyon ritka az a hely ahol úgy árulják a bronzot hogy pontosan milyen ötvözetből van,szerintem szét röhögnék az agyukat,ha így kérném.Erre azt tudom mondani lehet hogy van olyan hely ahol így árulják.Annak viszont osztom a véleményét aki az anyának az anyagára zx100-as vagy teflon anyát ír ,én is azt használom most.Aki meg a végmegmunkáláson aggodik az még nem rakott össze egy gépet sem.Azt ne felejtsük el hogy 12-es orsóról beszélünk,ami eléggé hajladozik.Ne gondolja senkise hogy az majd századra fog futni a gépben.Előfeszitéssel lehet rajta javítani.Mindenkinek úgy kellene gép,hogy ne is kerüljön sok pénzbe,de  viszont olyan legyen mint a miliós költségvetésü gép.
Üdv:Tibor

4um5b65d

Elárulom a nagy titkot, olyan helyen kell anyagot vásárolni, amely cégnek ISO minősítése van és akkor máris kémiai összetétel alapján adják az anyagot.  Az acélokat sem úgy árusítják, hogy "VAS" aztán majd csak jó lesz valamire. Ezek az összetételek olyannyira fontosak, hogy nem lehet figyelmenkívül hagyni. Szépen is néznénk ki, ha bemegyek a "vasért" aztán megmunkálom és csak felhasználáskor derül ki, hogy leszakadtt az autód kereke mert nem megfelelő szakítószilárdságú anyagból csináltad a kerékcsavart. A bronzoknál ugyanígy megvannak az anyagjelölések, hisz ezalapján kell eldönteni, hogy milyen felhasználásra alkalmas a bronz. Ez nem úgy működik, hogy a bronz az bronz, aztán beszórhatjuk bárhová ahova csak gondoljuk. A bábbal kapcsolatban meg csak annyit, hogy beütsz a szegnyeregbe egy morse kúpot aminek a kiálló része akkorára van leesztergálva mint az orsó átmérője és ahhoz hozzáállítod a bábot, ennyire egyszerű. Ha pedig hosszú az orsó akkor a nagyobbik része a főorsó belsejében kell, hogy maradjon, ebben az esetben pedig a főorsóba betétcsövet helyezünk amiben műanyag perselyek vezetik meg és tartják középen az orsót a forgácsolás közbeni hajlások miatt.... Akinek meg olcsó gépre van szüksége annak meg nem gyártok semmit, mert nem adom a nevem a gyenge minőséghez, mert nem az ár az elsődleges szempont, hanem a végeredmény minősége és arra pedig több időt kell fordítani, ha első osztályúra szeretnénk legyártani. "Olcsó és kitűnő" na ez a két dolog sosem fog összejönni. Lásd Kinai termékek

000000000

Szervusz Tibor
  Tisztelettel kérdem:mikor 3 héttel ezelőtt visszaküldtem a csúszóházakat,tengelyeket,ill. az anyákat,korrektül újra perselyezted,ill illesztetted a csúszócsapágyakat.Az anyákra azt mondtad,hogy melegszik,stb,de nem indokolt a cseréje,mert a ZX100 NEM jobb nála.Megjavult közben ?
  Hozzáteszem,részemről lezártnak tekintem a garanciálisnak "vélt" dolgaimmal zavarni,jogos,letelt az 1 év és valószínű túl sokat vártam az általad készített géptől.

000000000

Szia!
Na sikerült félreértened a dolgot, én se úgy gondoltam hogy a vas az vas a bronz pedig bronz,én csak a bronzra értettem hogy a legtöbb helyen nem tesznek közötte különbséget.Ne felejtsd el hogy Magyarországon vagy ,örülök neki hogy te tudod az anyag jelöléseket,ez az alap.Még egy kérdés  Mi A GONDOD VELEM?Ha meg vissza térünk a cnc-és vállalkozásra  sajnos nekem nincs időm hogy a számítógépen csüngjek mert dolgozom de egyik vállalkozónak sincs,de te állítólag az vagy.Ne vedd sértésnek amit írtam,számomra a téma befejezve.

000000000

Szia!
Azóta se változott a véleményem,a bronzzal nagyobb sebességet lehet elérni,nem fogja annyira mint a zx100-as.De attól függetlenül jó anyag.Most ebbe a vitába nem is akarok bele menni van aki egyiket van aki a másikat szereti.Az anyáról annyit egy kis holtjátékot engedni kell neki hogy kissebb legyen a surlódás és nem lessz vele gond.

vthgizrff

Szia!
Minden kereskedőnek kutya kötelessége minőségi tanubizonyítvánnyal ellátni az alapanyagot (díjmentesen) ha kéred. Teljesen mindegy, hogy bronz, műagyag, vagy vasról van szó. Abban az esetben is ha csak tíz centis darabról van szó.
Szépen néznénk ki ha ez nem így lenne..

Miki2

Szervusz Zoltán!
Köszönöm a kimerítő, és érthető választ

Üdv: Homovics Miklós

4um5b65d

Csupán csak annyi bajom van veled, mint amennyi neked a forgácsolással, pedig egy halál nyugodt ember vagyok aki senkinek sem szól egy rossz szót sem. Csak , ha már a cnc-t reklámozod meg a minőséget akkor arcátlanságnak nevezném amit készítesz. És most finom voltam ! Lejáratod a szakmát...... És akkor én is lezártam a témát.