Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Nokérem,kiderült,miért fogy az anyám....
http://media.putfile.com/cnc2
nem minősíteném.....

000000000

Amennyiben nem volna értelmezhető.Ez a hosszanti trapézorsóanyaház feloldva,közvetlenül
a csapágy mellett.Orsót középen kétoldalról kitámasztottam,nehogy az esetleges szárgörbeség látszódjon.

vthgizrff

Számomra a videó alapján nem egyértelmű a probléma, elsőre arra gondolnék, hogy az orsó üt. Vagyis rosszul lett a vége leesztergálva.  
Arra nem gondoltál, hogy a gyártót megkérdezd ilyen hogy lehet egy új gépnél?

ra8nsmk6w

Esetleg fel van az anya szabaditva mert különben a vezetés nem engedné igy kovályogni. Egyébként meg ilyen mérvű pontatlanságot még szabad szemmel is jól lehet látni és hallani

4um5b65d

Ez egy ÚJ gép??????  Nem házi készítésű ??? Mert az anya kiképzése az nem utal gyárira...

000000000

33.mechanika,kb.35 órát ment,ezt folyamatos utánállítgatások közepette.Gyártó más problámákat /csúszóillesztések/ korrektül orvosolt,de már se kedvem,se energiám hívogatni.
  Az ütésre a megoldást alant láthatjátok:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Yumi/%f3ra1.jpg
http://cnctar.hobbycnc.hu/Yumi/%f3ra2.jpg

000000000

Üdvözlet az Uraknak.
Már régóta olvasgatom a fórumot de ez a probléma Yumi technikájával számomra érdekesnek tünik föleg a gép gyártó által irt egyik hozzászolása. Idézem "balinttibi.: Szia  
Láttam a hozzá szólásodat a géphez,én sem úgy gondoltam a marketinget,hogy a hobbycnc oldalra fel rakom.Készíteni fogok neki komoly weblapot,ugy hallottam jártas vagy a marketingben akkor tudod,három dolog a lényeges a reklám,a minőség és az ár.A gépemim nem garázsban készülnek,össze barkácsolva, hanem megmunkálóközpontokban és cnc esztergákon készülnek az alkatrészei.Hidd el van rá látásom a piacra 15éves vállalkozói multtal.Ez s gép saját tervezés senkitől nem loptam a technikát.Üdv Tibor "
Nos ezek után ilyen technikával hogyan lehet bármi ütés is akármilyen tengelyen?
Lehet hogy én nemértek valamit?

Elnézést ha valakit megsértettem volna az idézettel de ugy érezem hogy itt valami sántít...

000000000

szervusz Sakk mester
 Nos,nem áll szándékomban Tibort a legkisebb mértékben sem bántani,mint írtam egyéb garanciális problémákat korrektül orvosolt.Az én gépem az elsők közül került ki kezei közül,
azóta rengeteget fejlesztett.
  Részemről csak a hibára és annak elhárítására koncentrálok.Javaslatotokra valószínű meg is találtam a megfelelő kivitelezőt.Sajnos az én
esztergagépem pontos,de ilyen alapanyag megmunkálására alkalmatlan.

4um5b65d

Ez a tengely amikor kikerül valakinek a kezei közül mint első darab az szerintem ne is csináljon második darabot! Ha megsértődik valaki ha nem ! Alapvető szabályok lettek felrúgva a gyártás folyamán. Nyilván ez a tengely nem lett berakva állóbábba amikor a végek készültek, hanem csak egyszerűen tokmányba lett fogva és le lett esztergálva. Meg is lett az eredménye márha ezt erdeménynek lehet nevezni..... Nálunk az ilyen munkát Csíle-i exportra küldjük ! Bedobjuk a vasúti "csíllé"-be aztán irány az öntöde, beolvasztásra.

4um5b65d

Valamiért én is úgy érzem, hogy valami sántít a történetben. Ha megnézem azt a bronz anyát akkor nem azt látom, hogy cnc-n készült volna, a sarkok még sorjázva sincsenek,  viszont a 15 év vállalkozói tapasztalatban nem kételkedem egy cseppet sem , hisz nem azt írta, hogy 15 év forgácsolói szaktudás, csak annyit, hogy vállalkozói tapasztalat. De nem valószínű , hogy forgácsoló vállalkozás , inkább valami más. Egyszerűen nem térek napirendre a dolog felett. Van egy örök igazság, hogy lehet akármilyen technikád, a gondos , odafigyelő, precíz embert semmi sem pótolhatja. Én még azt is megkockáztatom, hogy még szakismeret sincs nemhogy cnc megmunkálás.....

2vkx6unz

Bocs nem akarok kötöszködni de mit mértél?
Az eszterga ütése, a tokmány, a befogás pontossága mind benne van a mért eredményben.  
Szerintem ezt nem így illik mérni. Erre valók a prizmák.
Próbáld ki, hogy befogsz egy köszörült lineáris tengelynek való anyagot és megnézed mit mérsz ebben az esetben. Simán lehet 1-2 tized mm.  
Ha van a tengely végén egy furat a csúnak akkor próbáld úgy mérni, hogy két csúcshoz támasztod és úgy méred. Igaz ebben az esetben csak a furat és az esztergált felület egytnegelyűségét tudod ellenőrizni, ami még mindíg különbözhet a menetes szárhoz viszonyítva. Szóval kritika előtt a mérési módszer legyen korrekt.

000000000

szia Sanyi
  Teljes mértékben igazad van,ezért van kéznél
egy hsco8-as 13-as fúrószár szűz állapotban.Ezt
használom talonnak visszaforgatva.Az esztergám valóban üt /!/, de nem ennyit.Egyébként elég,ha a szárat leteszem üveglapra és meggurítom.......csak a vak nem látja az ütését.

Miki2

Szervusztok Fórumozók!
Elkészült végre a gépem. Minden rendben is lenne...DE!
A mikor a géppel a Home pozícióba akarok állni, a Z tengely megindúl szépen, komótosan lefelé.
Hogyan tudathatnám a Mach3-al, hogy a "Z HOME" a másik irányban keresendő? Hol lehet beállítani, hogy a home kapcsolókról mennyit fusson le? Ez az érték az alapbeállításnál olyan kevés, hogy az Y végálláskapcsoló visszabillenése bizonytalan.
Ha tudtok segítsetek
Köszönöm
Miklós

4um5b65d

A tokmányos mérésben igazad van tökéletesen, de azt már nem is kell figyelembe venni, ha megnézted a videót, az elmond mindent, ott nincs mellédumálás, ott a csapágy megvezeti a tengelyvéget és totál jól látszik, hogy mennyire sz*r.....

2vkx6unz

Megnéztem a videót. Valóban nem túl bíztató a dolog. Ebből kiindulva feltehetően érdemes gyárilag megmunkált végekkel kérni a golyósorsót/tarpézorsót a megfelelő méretben.