Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

z3ac46j2r

Én erre esküszöm. Molibdén-disulfidos vagy mi.
Szerintem grafitos kenőcs, de naon jó. A kezemről se tudom leszedni, remélem a bekent felülethez is ragaszkodik.  
http://hegyico.extra.hu/cnc/paszta.jpg" border=0>

svejk

Még jó hogy a #2056-ban említetted hogy ingyen van...most meg kiderül hogy csak Neked  :( :(

svejk

A képen látható azt hiszem kimondotten kipufogótömítésekhez azok csavarjaihoz, illetve más szélsőséges hőfokkülönbségnek kitett alkatrészekhez való.
Alapjaiban a grafitoszsír (de más zsírok is)a nagyteljesítményű de kis elmozdulási sebességű alkatrészek kenésére való.
Esetünkben az orsó kenésére a folyamatos olajzás lenne ideális, de ugye ez nehezen kivitelezhető.
Így maradnak a zsírok, ezekből a molibdénes-lítiumos adalékúak (manapság szinte mindben található) a legjobbak. A ki tud szerezni abból a szép kék, fehér esetleg zöld színűből, biztos jó hasznát veszi.
Kár letenni a nagy esküt egyik-másik mellet, a semminél bármi jobb. Sokan az ú.n. láncspray-t használják. Ez nem repül szanaszét könnyű felhordani.  
Sokkal fontosabb hogy a kenés mindig az anyából induljon, hogy a szennyeződést a kenőanyag is kifelé próbálja hordani.
Ha csak rákenem kanállal kivülről az orsóra akkor a koszt szépen befelé hordja.

279nwbpsa

A grafitról annyit,hogy ha valaki hozzáfér ilyen anyaghoz,nyugodtan használhatja.Egyébként kár lenne túldicsőíteni,azért ez nem a spanyol viasz.
Nekem bevált és talán másoknak is jó szolgálatot tehet.

000000000

Vettem ma 6B ceruzákat,lereszeltem a belüket finom, tiszta reszelővel és a grafitport összekevertem műszerolajjal,jól összeráztam, és feltőltöttem az X tengely perselyeit,és bekentem a trapézmenetes orsót is,amin ZX100 anya van.Az eredmény meglepően jó,mértem a nyomatékot, előtte0,76Nm, grafitos kenés után 0.5Nm.
Meghajtottam a szervomotort 12V-ról is az áramfelvétel elötte:2,65A utána: 2,2 A.

4um5b65d

Ácsi , kolléga úr ! Itt valami árulás van, az én dobozomban ugyanezen név alatt egy Bronz színű trutyi van, de én azt hittem erről, hogy korrózió védő anyag amit a csavarok menetére kenünk fel mielőtt 20 évre betekerjük valahová a csavart. Most melyikünk dobozában nem eredeti az anyag. Te újjonan vetted a dobozt ?

4um5b65d

Na végre valami jó hír !  Akkor most fel lett találva, hogy mire is jó ha az embernek puha a cerkája.. :)))))))))))))

z3ac46j2r

Nem tudom, valakit rendesen átvertek közülünk. :-)
A tied egyébként már rozsdás azért olyan a színe. Ez ami nekem van (biztos jobb mint a tied), az grafitos az tuti. Ja, és rá van írva, hogy havi kenőcs. (montagepaste németül nemdebár) :-)

4um5b65d

Hát azt hiszem még kell egy kicsit csiszolnod a németen :))))  Szerintem ez Montázskenőcsöt jelent. Igaz fogalmam sincs az mi a szösz. A hónapot "Monate"-nek írják. De valami berágódás elleni szöveg is rajta van, szerintem ezt mégis csak csavarokhoz szánták. De most néztem meg jobban a dobozomat, nekem csak egy 800-as jelölés van rajta. Akkor lehet, hogy ezért más a színe mert csak nyocccáz fokig jó !  :)))

svejk

"Szerintem ez Montázskenőcsöt jelent"
Maradjunk annyiban hogy Szerelőpaszta, legalább is a magyar feliratú dobozokon ez szokott lenni a megnevezés.

csg67

Szerelőkenőcs, ha szó szerint fordítod, gyakorlatilag az összeszereléshez használható kenőanyag, nem pótolja az üzemszerű működéshez szükséges kenőanyagot.

fifp6rjch

Na akkor neked is van egy kis "csiszolni" való. [#nyes]
Látom nem vagy jártas a képzőművészetben, film és fototechnikában, tehát lerántom a leplet a montázs szóról: összeillesztés.

Tehát csg67-nél a pirospont.

(nekem persze könnyű, hisz operatőr vagyok [#vigyor])

ra8nsmk6w

Ez igy igaz! erömüvekben, kazánházakban, szerelvények összeszerelésekor használják.Többször próbáltam 300 fokon müködő csapágy kenésére használni szükségképpen, mindig megbántam! Legyen az arany vagy ezüst szinű.

svejk

279nwbpsa

Üdvözlet Uraim! ez az anyag nem menetrögzítő akar lenni?