Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

2dw0x9awk

Sziasztok,
H1 vezélőhöz hogyan kell bekötni a 6 kivezetéses motort? Jelenleg 8 kivezetéses van ami így van bekötve:
1 citromsárga
2 kék
3 barna + narancs  
sárga
4 fehér
5 zöld
6 piros + fekete

A 6 kivezetése motorn van: kék, v.barna,fehér,piros ( vagy rózsaszín ), c.sárga és fekete kábel.
köszi

000000000

Esetleg a motor típusát megadhatnád! Mivel nem egységes jelölésüek...

bmejdz9nu

2dw0x9awk

A mortor tipusa:
TEC
SPH-54AB-080
VOLT 3V  3 Ohm
1,8°
Köszönet.

2dw0x9awk

Köszönöm M. Istvánnak és Trampnak a segítséget a bekötéshez.

000000000

Szervusztok !

Bocsánat, hogy zavarok.
Mint már korábban írtam, elkészült a próba esztergám.
Két dologgal viszont nem boldogulok, kérlek ha tudtok, segítsetek.
Az első amit nem tudok az istennek sem beállítani, a "HOME" pozícióra történő mozgás.
Csak az "X" tengelyre szereltem kapcsolót, mert a darab "0" pontját mindíg a homlokfelület fogja adni.
Mivel van úgy, hogy tokmányban, és van úgy, hogy két csúcs között kell dolgozni,  
nem sok értelmét látom a hosszánon levő home kapcsolónak.
Már most az a baj, hogy hiába klikkelek a Mach3Turn / Manual menüben a "HOME X" vagy a "HOME ALL"  
gombokra, a szán (szánok) meg sem mozdúlnak. Nem tudok rájönni, miért van ez.

A másik gondom a főorsóra szerelt jeladóval van. A tárcsa átmérő 105 mm, 5db 4 mm-es és 1 db 6 mm-es réssel.
Ha kézzel mozgatom, a feszültségek takart állapotban 4,7V résnél 3,6V. Azt tudom, hogy ez az alacsonyab feszültség még logikai "1"-nek számít.
Az alkalmazott fénysorompó a TCST2300-as típusa.
Ahogy az adatlapján van, úgy kötöttem be. ennek ellenére nem működik.
Talán kell még egy illesztő áramkör, vagy más típusú optocsatolót kellene használnom?

Ha tudtok, kérlek segítsetek megoldani valahogy ezeket a gondokat

Köszönöm:
                   Homovics Miklós

D.Laci

A referencia 0 nem kel, hogy a munka darab 0 pontjával essen egybe ( mechanikai , szoftveres).
A port and pins…. input signalst kel beálitani.
Config>Home/Softlimits –ben engedélyezd és állisdbe.

6 rés nem sok?
Miböl van a tárcs?

000000000

A tárcsát 15 mm szélességű aluból esztergáltam. A fejrész, ahol a rések vannak 2,5 mm vastag.
Már próbáltam szinte mindent, mégse akar refre mozogni.

HJózsi

És a Config - Ports and Pins - Input signals -ban miket kapcsolgattál (be) ? ...

HJózsi

A főorsó tárcsa réseit milyen sugallatra készítetted? Mert hogy nem a magyar nyelvű Mact3 Eszterga doksi alapján az biztos ...[#csodalk]

D.Laci

Egy .xml fájlt dobjál fel. Meg egy mach verziót.

HJózsi

A szükséges tárcsa leírását, a résszélességek meghatározását a 37-37. oldalon találod ...
Az fénysorompód jelét még formázni kell...

HJózsi

HJózsi

http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/Mach3/spindle_ckt.jpg" border=0>

000000000

A réseket a MachTurnHU_v11.pdf 37. oldalán olvasottak szerint próbáltam elkészíteni.
Az igaz, hogy nem 4 , hanem 6 rést csináltam.
Sajnos lassú fordulatnál sincs semmilyen jel, ebből következtettem arra, hogy az elektronikában kell keresnem a hibát.
P2B báziskártyát használok a jelek illesztéséhez. Annak a PIN ledje folyamatosan világít, akár résre állítom, akár takarásra.