Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

belém bújt a kisördög : szerintem ez csak az orsó ! ( kici kínai trükközik a fotóval )  Kérdezd meg az eladót  ( én rendszeresen  teszek föl kérdéseket 1 nap és megjön a válasz )

vjanos

A leírásban egyértelműen azt írja, csak a 400mm hosszú orsó van a csomagban.

jani300

Köszi !
Éreztem hogy kell lennie valami bibinek :)
Túl szép lenne ennyiért a menyasszony !

t5kzsyyvh

segítsetek légyszíves!

a vágóplottereknél milyen mechanikai módszerrel oldják meg a vágási erő beállítását?
sajnos sosem volt a kezemben még ilyen fej, pláne szétszedve..

köszönöm!

LittleSV

Sziasztok. Ha már vágóplotter, valaki nem tudna néhány panel rajzot átkonvertálni nekem ehető formátumba (pdf vagy tif). HPG formátumban van, de irfanview csak indexkép méretben jeleníti meg, uniview nem jelenít meg semmit, hpglviewer hibára futá a fájlok megnyitásakor, másik nem kompatibilis win 8.1-el, az online konverternél meg elindul a letöltés de 99%-nál sosem megy tovább...
SOS tudna vki segíteni? Gondolom HP plotter sw, vagy AutoCAD megeszi, és lehet exportálni?! Köszönöm előre is!

Antal Sándor

Szia!
A legtöbb amivel idáig dolgom volt elektromágneses elven működött.
Egy kis szolenoid tekercs mozgatta a vágókést,a gerjesztő áram változtatásával lehetett szabályozni a vágó erőt.
De van egy zünd plotterem,ahol pneumatikus henger nyomja le a kést.

LittleSV

t5kzsyyvh

szia!

koszonom a valaszod..a solenoidra gondoltam, igaz csak addig amig a hegyet emelgeti meg leteszi.
de az arammal szabalyzas nem jutott eszembe.
nekem vmi rugo + microservo vagy mini leptetoig terjedt a fantaziam, de vhogy bonyolultnak tartottam. szetbongesztem a guglis kepeket de ahol fedetlen a fej ott sem sikerult semmi plusz dolgot latni.

megegyszer kosz az otletert kiprobalom majd.

t5kzsyyvh

inkscape-et javasoltam volna, de ezek a formatumok elvileg szabvanyosak csak. a keszito es az importalo program is maskepp kezelheti.

r6gemivpe

Sziasztok!

Kínomban itt is megkérdezem. Egy úgynevezett reteszelőgyűrűs zárra lenne szükségem, állítólag lehet ilyesmit kapni valahol. Én sehol sem találok ezért körbekérdezek, ahol tudok. Linkelek egy képet, hogy miról van szó. http://ksanci.hu/forumpic/lock.jpg" TARGET=_fnew>Rögzítőgyűrűs lakat
Ez úgy működik, hogy a hengeres részt felhúzva a dugó csatlakoztatható, elengedve rögzít. Nyitás ugyanígy. A dolgot bonyolítja, hogy ami látszik az a mechanikai zár, a dugón belül van egy hüvely, a csatlakozóhüvelyen belül pedig egy tüske, a tulajdonképpeni érintkezők. Ezek el is vannak szigetelve. Elég strapabírónak kell lenni, ezért nem jók az egyéb, csak szétcsúszás ellen védő pöckös megoldások.Tud valaki segíteni? Ha máshogy nem, akkor gyártatnunk kell ilyet. Köszönöm!

ywathzay

Hidraulikához vannak ilyen csatlakozók, ha abból a rugós belsejét kiszeded, és kicseréled arra amire neked kell szerintem életképes.

Antal Sándor

Hétvégén lefényképezem neked a Graphtec kés mozgatóját.
Egyszerűbb mint hinnéd.

Antal Sándor

Itt a kép ahogy ígértem:

http://www.imgserv.com/MtY" TARGET=_fnew>http://www.imgserv.com/images/2016/02/27/tNuYSp.th.jpg" border=0>

A közepén a hengerben van a tekercs,gondolom azért így csinálták mert a tekercs könnyebb mint a vasmag,így kisebb erő kell a mozgatásához.
Bal oldalt a kék tetejű a késtartó,a kék tekerővel lehet a kést állítani hogy milyen mélyen vágjon bele a fóliába.
Van még rajta egy HALL szenzor ami a pozíciót figyeli.

Ha kell több fotó akkor privátba küldök.
Üdv:Sanyi

rmkeh8a83

Sziasztok szeretnék tanácsot kérni adott egy cnc nef 480-as esztergagép amely cirkulációs olajzás van kiépítve 100 literes a tartály de kb 20litert szivattyúz be a többi hűtésként szolgál szeretném lecserélni az olajat viszont nem lehet megfizetni a spinol olajat nagyon drága ha kiváltanám hidraulika hlp46-os olajra akkor károsítaná a csapágyakat lenne elég kenés vagy nem leírások alapján van a hidraulika olajnak kenési tulajdonsága csak nem tudom hogy megfelelő egyáltalán köszönöm

5fvhnj20j

Sziasztok!

Segítség, béna vagyok!! Egy 4 tengelyes léptetőmotor vezérlő kártyával. A motorgerjesztését, amper korlátozást, mikrolépést könnyedén beállítottam a leírás alapján, de a tengelyeknek a step-hez és dir-hez hozzá rendelt Pin számokban már nem vagyok biztos (így oké => pl.: Pin 2 STEPX).[#szomoru1]
De így inkább kérdezek. :)
http://www.imgserv.com/images/2016/02/28/B0yGQKtYj.png
Segít valaki egyértelművé tenni, hogy például mach3-ba x step-hez és x dir-hez hanyas Pin-t írjak?

További szép estét!