Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

gx0m6awrt

Gyors segítség kellene, ha stepper m. Vezérlő tápként AC bemenetet kér, akkor egyenárammal beköthető-e?
Előre is köszönöm.

pbalazs

Kifejezetten AC-t kér, vagy megengedi az AC-t is? Van adatlapja? Szét tudod szedni megnézni a táp részt?

gx0m6awrt

Az adatlapon nincs jelezve semmi, erről nincs inf.  
Mindenhol AC szerepel.  
Talán szétszedhető, a Variometromtól vettem 7,2 A- es a vezérlő.

pbalazs

Nekik már írtál?
Azt kellene megnézni, hogy az AC-t használja-e valamire a vezérlő, vagy egyből DC-t csinál-e belőle.

pbalazs

Megnéztem a honlapjukon a 7,2A-es vezérlőket, és ott AC/DC van. Mi a vezérlőd típusa?

gx0m6awrt

dcsaba

SEGÍTSÉG! Mit jelent a 3Cr15 anyagminőség? Egy féktárcsa anyag-megjelölésénél találtam ezt az adatot.

pbalazs

A honlap és az adatlapja alapján nem egyértelmű, én belenéznék, ha sürgős.
Ha ráér hétfőig, akkor inkább kérdezd meg a forgalmazót, csak hogy ne vesszen el a garancia.
Bár nem tudom, minek kellene AC egy motorvezérlőnek...

sufnituning

Valószínű, hogy ez már a A növelt karbontartalmú öntöttvas, melyet
rézzel, krómmal, nikkellel és mangánnal
ötvözbek. Ezek karbidképzõ elemek,
a karbonnal stabil, kemény karbidokat
képeznek, amelyek a féktárcsák
anyagát keménnyé és kopásállóvá
teszik és egyben az öntöttvas szilárdságát
is növelik.

Kelepeisz Lajos

Azért jó hogy váltófeszültség mert így nem kell külön bíbelődni az egyenirányítással és pufferolással, hanem beköti a trafót és már kész is roppant praktikus, megbontani azért nem tudja, mert garanciás, és egy holo matricával le van ragasztva.

Gyati

Szia!

Egyszerű rozsdamentes acél.
Így keresd:  420J2

dcsaba

És lehet ilyen lemezt szerezni? Szükségem lenne egy 400x400as darabra. 5mm vastag.

ANTAL GÁBOR

Tegnap elsőre én is erre tippeletem Az ilyen megadás ( szám, főötvőző , segédötvöző ,szám ) általában könnyen visszafejthető mert az első szám a carbontartalomra utal és a második szám a főötvöző százalékos mennyiségének  4 szerese . Egy példa : 42 CrMo4   C= 0.42%   Cr = 1 %  
 Ezen az alapon  a 3Cr15   C= 0.03%   Cr = 3.75%  .  Gyanús az extrém kis carbontartalom . A króm lehetne  .  Rákerestem a google n és egy orosz oldal egy spéci( rozsdamentes )  kést reklámozott .  Megállapítható hogy nem a szokványos módon van kódólva az anyag .   Gyati tippje lesz a valós .  Ez egy késanyag 0.15-0.35% carbon   14-15% cróm .  A késesek használják .  Hogy mi indokolta a féktárcsánál a felhasználását az érdekes ....  

pbalazs

Igen, azt értem, hogy miért lehet jó, csak az a kérdés, hogy tiltja-e valami, hogy DC-t kössek rá. Pl. a proci figyeli a hálózatot, és azokat a harmonikusokat kiszűri, vagy ahhoz szinkronoz valamit, vagy mittudomén.

Gyati

Szia!

Kevésbé rozsdásodik sok állás után.
Szerintem ilyen van a motorokon is.