Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

9j6fm65vv

Szia!
A recézőnél már bejött,hát ugyanazt a tanácsot adom...:-)
MÁSOLJ...:-):-)
Én faipari gyalukés élezőt csináltam,vettem egy garnitúra új leitz gyalukést beállítottam a gépet hozzá....azóta a városból az asztalosok fele hozzám hordja a késeit...:-)
Menj be egy jó szerszámboltba,és mérj egy szöget...:-)
Sok sikert!

Nagy Csaba

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni van 3db repülőmodell szárnysablonom 3D- ben megrajzolva/kiszerkesztve. Rhino val és autocadban megnyitható DWG, dfx, meg talán   slt vagy stl file ban ..  
Egyszerűen nem boldogulok a szárszámpálya generálással hiába importálom csak a 2d s rajzot tudom előhozni, vagy be sem olvassák a generáló programok. valaki tudna nekem segíteni jó ötletekkel hogyan tudnám kivitelezni mach3 al szeretném legyártani, Átküldeném a fájlokat ha valaki rápillantana, természetesen megfizetem ha olyan jellegű bonyolult szakmunkát igényel a dolog ! Segítségeket előre is köszönöm !    

jani300

Szerintem 5-10 fok hátszög elég .  
(80-85 fok élszög)
De tényleg csak az él kopik , a szög megmarad
Esetleg lehet anyag függő a szög , de célszerű acéllemezre köszörülni általános felhasználásnál . A lényeg hogy éppenhogy csak van hátraköszörülve .

w0hgtwf3w

Ha az amire én gondolok, akkor 4 tengely kellene hozzá.
Ha van STL. formátumod akkor az Aspire jó lehet.
Íme néhány videó:

https://www.youtube.com/watch?v=8sG7x210qgY" TARGET=_fnew>Aspire 4 tengely

Csuhás

9pk59nuy

Fantasztikus az eleganciája! Kedvemre való az ilyen megoldás.

Szalai György

Nem lehet egyszerűen a kézi kerék peremét szíjtárcsává alakítani?
Úgy az áttétel is meg lenne egyben.
Vagy az ott már útban lehet kezeléskor?

kzoli

Sziasztok!

Inkscape-el (Gcodetools) próbálkozok G kódot előállítani gravírozáshoz, de valamiért teleszórja az elkészült kódot kisebb-nagyobb körökkel.

https://drive.google.com/file/d/0B303p6a6AeENeHdsdEdsd0RGdkU/view?usp=sharing" TARGET=_fnew>kép

Mit rontok el? Esetleg mivel érdemes még programot generálni gravírozáshoz?

Csuhás

Második kérdésed szerintem válasz az elsőre.

Béni

Az IJ módot abszolútról állítsd át növekményesre!

http://cnctar.hobbycnc.hu/Mach3/INCMODE.png" TARGET=_fnew>IJ Mode

KoLa

Nem biztos amit írok de, az Inscape programot én a linuxcnc-vel párosítva hallottam először!
Pont ilyen körök jelennek meg ha a g2-g3 fordítva van megadva!

kzoli

Lehet IJ mód volt a ludas, mert csak az alapbeállításokkal telepítettem fel a mach3-t. Nem állítottam be semmit. Csak arra kellett, hogy ellenőrizzem a programot. Nem volt kedvem a gép és a gravírozó között futkosni egy pendriveval.:)
Viszont miután átmásoltam a gravírozó beállításait a másik gépre, megoldódott a problèma.
Köszönöm a segítséget!

6rk75uezn

Köszi szépen,megmérem hány fokos most igy.

6rk75uezn

Köszi,nem rossz ötlet,ha látok valahol lemérem a szögét.

xg2w6ib9x

Halihó !
Úgy rémlik volt itt Sketchup-os topik, de nem találtam rá, így itt kérnék segítséget.
Valami miatt másként viselkedik a Sketchup-om a korábban megszokotthoz képest, de nem jövök rá, hogy hogyan kéne visszaállítanom.
A problémám:
Amikor két egyenes találkozik a rajzon a metszésük, vagy találkozásuk régebben pontszerű volt, most meg egy kivastagított vonalszakasz jelenik meg. Ugyanez a kivastagított vonalszakasz látható a szakaszok végeinél.
Végül is nem múlik rajta szinte semmi, de engem zavar főleg, hogy nem tudom megváltoztatni.
Van valakinek valami tippje, hogy mi lehet az ok ? 8-as verziójú a program.