Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vadember

A léptető motornál a "fordulatszám szabályozót" helyett - stepjel generátort.

0uuaaky4s

Köszönöm a segítő szándékot.

Csuhás

Nekem az első marógépemnél a menetes orsóra egy csigakerék volt szerelve. Ahhoz egy elbillenthető csiga csatlakozott. A csiga tengelyén lépcsős szíjtárcsa volt ( egész karcsú szíjjal ) amit egy billenő lapra szerelt hajtóműves motor hajtott. A sebességváltás a szíj átrakásával történt, az irányváltásnál ugyanezen szíj nyolcas alakban volt felrakva. Nagyon egyszerű és egész jól használható megoldás volt, minden elektronika nélkül. Ha érdekel a dolog tudok keresni pár fotót a megoldásról.

t62d6ha2b

Szia!

Én ,,ablaktörlő motort" alkalmaznék (úgy látszik, a kis méretű DC csigahajtóműves motort mindenki így ismeri), de inkább nagyobb feszültségűt (48 V) választanék. Én úgy tapasztaltam, a nagyobb feszültségűt nagyobb fordulatszám-tartományban lehet szabályozni (de lehet, hogy csak én gondolom így).

PWM-szabályozót régebben dcsabánál lehetett kapni - nekem is van, jól működik.

Vadembernek abban igaza van, hogy először azt kellene tisztáznod, mire (forgatónyomaték, fordulatszám) lenne szükséged, és utána keresni a hozzá való motort (főleg fordulatszámban, mert ,,erőben" minden ,,ablaktörlő" tudja, ami neked kell). Úgy kellene választani, hogy a kívánt fordulatszám a névleges feszültség közelében (de alatta) legyen. Mechanikailag akkor legkönnyebb megoldani. Az irányváltás pedig nagyon egyszerű: egy kapcsolóval megfordítod a polaritást.  

000000000

Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni:
egy Matec 30 L tipusú, Bosch vezérlős géphez kellene gyártói vagy rendszer jelszó. A gépi paraméterekhez kellene hozzáférnem. Esetleg van itt valaki, aki ismeri ezt a gépet?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv!

Balázs János

0uuaaky4s

Szia Zoli! Hol találom meg dcsabát? Fél óráig kerestem eredménytelenül. Köszönöm

0uuaaky4s

Szia Csuhás!Minden segítő szándékot elfogadok, jöhet a fotó.Köszönettel:János

D.Laci

0uuaaky4s

Mindkettőtöknek köszönöm a választ.

jani300

http://www.plccenter.co.uk/en-GB/Buy/DANAHER%20MOTION/S31HNNAHSNS02?redirect=true
Egy ilyen motorhoz milyen vezérlő kellhet ?
Esetleg ha valakinek lenne róla egy pdf , mert én nem találtam .

6rk75uezn

Ismét egy kérdés.
Van egy karos lemezvágó ollóm,a késeknek a köszörülésekor mennyi lehet a legoptimálisab szög?Köszönöm a válaszokat ismét.  [#worship]

PSoft

Nyilván megvannak a "gyári" kései, csak újra akarod élezni(köszörültetni)őket.

Szerintem, tartsd a kések eredeti élszögét.
Valószínű, hogy az adott ollóhoz azok a legoptimálisabbak.

6rk75uezn

Ez egy kisipari olló,annó csinálták az egyik volánnál,viszont mintha a kések vett kések lennének,amúgy több darab ilyen ollót is láttam már,ezek szerint ott nem egyet csináltak,ezért lenne jó egy szögadat.