Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

A Magyar lenne az igazi![#nevetes1][#nevetes1] én nem találltam angolt.

000000000

Google fordító az általad linkelt PDF-et lefordította, de sajnos szétszedi a táblázatokat és így használhatatlan.  
Az elsőre németnek tűnő leírás inkább holland, hogy még egyszerűbb legyen.

6rk75uezn

Igen Holland,én is sokat google forditóztam belőle de nem sokra mentem vele.

6rk75uezn

Ismét egy kis segitségre lenne szükségem,ti hogy szoktatok leszedni csapágyat venti lapát közvetlen közeléből?Ugye ide abszolult nem fér be a csapágylehúzó karma.

svejk

Jéé, ki lettem moderálva?
Akkor jó... [#eljen]

000000000

Sziasztok
TB6560 piros
tudná valaki a 15 pólusú (anya) csatlakozójának lábkiosztását?

svejk

Külső gyűrűt satuval széttöröd -takard le ronggyal, nehogy pofán vágjon a szétrobbanó darab!-
 a belső gyűrűt pedig egy oldalról óvatosan a tengelyig sarokcsiszolóval lelapolod és  egy fogóval szépen forgatva lehúzod.

Leírni tovább tartott mint megcsinálni.

000000000

Sziasztok! Nemrég váltottam melót, s végre van időm a hobbijaimra is. Azon morfondíroztam, hogy lehet megépítem első CNC gépemet (rég dédelgetett álom). Még nem biztos, mi a terv, de szeretnék belelendülni a témába és érdekelnének web portálok, ahol cikkeket, tippeket olvashatnék. Témák, amik érdekelnek: szinte minden, ami elektronika

svejk

De miért kell ezt mindegyik topicba beírni??

6rk75uezn

Köszi,gondoltam ilyenre is de mondom hátha van kiméletesebb megoldás erre,azért köszi,megpróbálom satuba megfogni a csapágy külső részét és ki ütni a tengelyt,ha nem sikerül akkor jöhet a flex![#szomoru2][#conf][#nyes][#worship]

svejk

A flex sokkal, de sokkal kíméletesebb, mint hogy elkezded püfölni a tengelyt.  
De a Tiéd...

ra8nsmk6w

Az eredeti szerviz lehúzója kiméletesebb, de azt minden csapágyméretre meg kell csinálni és darabja 10-15 ezer.
A flex a remek megoldás sok esetben nem is kell átvágni a belső gyürüt mert addigra már olyan meleg, hogy kesztyűvel lehúzhatod.

6rk75uezn

Köszönöm,már meg is vagyok,a jó öreg flex-el sok mindent meg lehet oldani,igazából szedtem már le igy csapágyat csak mondom rákérdezek nem e van valami jó és egyszerű ötlet amiről én nem tudok!!

000000000

Ha a lehúzó nem fér oda, akkor flex, vékony korong és külső gyűrű levág, vagy satugépben összetör.
Utána belső gyűrű egy helyen elköszörül addig, míg a tengely éppen elő nem jön.
Innen ha kihűl, kézzel lejön.

6rk75uezn

Igy történt az operáció!