Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

De itt mintha 2-vel kevesebb csatlakozó lenne...
Mert a piros vezetékek a mágneses forgásjeladóhoz mennek,ha jól gondolom,de pont ez nem látszik a fényképen sajnos. A mosógépekben használják a TDA1085-ös ic-t triakkal,és persze kéne kondi is,ha ez nem kefés motor lenne. Sajnos a konkrét bekötésről többet nem tudok,de egy DC tápegységgel 12-30V-al el kell tudnod indítani. És szerintem valamilyen szabályozó szükséges hozzá,hogy jól működjön. És a fordulatszáma 8-10.000,de terheletlenül túlszaladhat!

t5kzsyyvh

koszonom a valaszod. mar nem hittem hogy vki dolgozik vele. kicsit draganak talalom, meg keresgelek olcsobb alternativat, de jo hallani, hogy hasznalhato.

5de7zm5au

http://kepfeltoltes.hu/view/150408/Kef_s_motor_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>
A motorban belső kötés van, ezért csak 2+2 véggel van kivezetve. Paintben rajzoltam gyorsan egy bekötést.
Sárga az állórész, kék a kefék kivezetései.
Egy sárga és egy kéket össze kell kötni , a maradék 2 végre pedig az áram megy.
Univerzális motor lévén ez AC/DC áramról ugyanúgy megy.

5de7zm5au

http://kepfeltoltes.hu/150408/Kef_s_motor_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

5de7zm5au

Zöld a belső kötés.
Ha nem jó a forgásirány akkor az aktuális kékhez a másik sárgát kötöd.

5de7zm5au

A fordulatszám szabályzáshoz elektronikát kell építeni, különben a soros kefés motor terhelés nélkül megszalad, szétpörgi magát.

000000000

Köszönöm,ez alapján már betudtam kötni,és megy is! :)

Viszont egy apró gond még lenne. A gyári kefés motorjával oda vissza tud forogni,most viszont ez a funció megszünt,hiába kapcsolom át. Ezt,ezzel a motorral már nem fogja tudni kezelni a szabályzó?

000000000

Fordulatszám szabályzó van rajta.

5de7zm5au

A forgásiránynak pedig meg kell változnia, ha a kötést megváltoztatod!( aktuális kékhez a másik sárgát kötöd ).
A fordulatszámot a mosógép programja szabályozza, szerintem lehetetlen kibuherálni az eredeti panelből ezt az egységet. Ezért kellene készíteni egy céláramkört.

000000000

A soros mosógép motoron NINCS fordulatszám szabályzó.
Csak egy fordulatszám jeladó van rajta, amit a vezérlő értékel és kezel.

Az eredeti vezérlőt nem tudod használni semmire, mert a processzorban futó program vezérli a motort.

De szerintem az eddigi hozzászólásodból nem nagyon tudsz vele mit kezdeni, csak szeretnél.

guliver83

A tengely végén van egy tachogenerátor amit fel is lehet használni és csinálni hozzá egy szabályzót.

s2k5ycubj

De amelyiken van,ott a már emlegetett TDA1085 van és még az irányváltásnál is használják,plusz van mechanikus áttétel váltó mosás és centrifuga üzemre.

LittleSV

Segítség, Béna vagyok.  
Adott a https://dl.dropboxusercontent.com/u/9943708/CNC/pajzs-30mmp.jpg" TARGET=_fnew>linken lévő vektoros pajzs (alapméret a belső zsebmarás), Vcarve-ben rajzoltam. A külső pajzsot a belsőből hoztam létre másolással, és nagyítással, de ahogy látszik csak az alsó és felső ívnél sikerül tartani az oldalankénti +30mm-t, az oldalsó ívnél elmászik.  
A scale a négyzetes alakzatokat megfelelően nagyítja (x,y irányban), de az íveseket nem.
Mit rontok el? Miért nem tartja minden ívnél a 30mm-es távolságot?
Köszönöm előre is a segítő választ.

iv43r83d

Szép estét mindenkinek!Kérdésem a következő lenne,a forgatómhoz szeretnék HTD5M fogazott tárcsát marni, az Aspirével hogyan tudom megrajzolni.Előre is köszönöm Csaba!

6rk75uezn

Sziasztok.
Egy aprócska kérdés,ha nekem mincs 400 v om és veszek pl egy e400 as vagy eu 1500 as gépecskét akkor hogy tudnám megoldani a müködtetését ha csak egy 2,2kw os freki váltóm van.Szerintem egy 2,2 kw os motor besz@rna alatta,vagy nem?