Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vcm726m7

Üdv mindenkinek!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy új építésű gépem, de beüzemelés után az Y tengely felemelés után vissza zuhan. 1,8 nm-es nema 23 0,9° motorom van és az y tengely súlya kb 5 kg alatt van. Mi lehet a gond? Beállítás? Előre is köszi a segítséget

s2k5ycubj

A motor pihentetést ki kell kapcsolni a léptetővezérlőben,ha nem méretezted alul a hajtást,akkor csak ennyi a gond. Esetleg adatok,képek vannak? Tudod több szem,többet lát... Azt kéne tudni főleg,hogy milyen a vezérlő,meg a többi.

vcm726m7

3 tengelyes TB6560HQ vezérlőm van. Nema 23 1,8 nm (57HM76-2804B) Az y tengelyen egy kress 800 fme marómotor van és ennek a felfogatás. a hátlap is fából van.

s2k5ycubj

És amikor kap vezérlést felemeli a z(y,de csak neked...) tengelyt simán,és amikor nem kap újabb vezérlést lezuhan?

vcm726m7

Köszi, bocs tényleg Z :) elírtam. Igen felemeli gond nélkül. Ha nem kap jelet lezuhan

s2k5ycubj

Ha szerencséd van átkapcsolható a motorpihentetés,ha nem akkor forrasztani kell,vagy másik vezérlő után nézni. De ha már a saját súlyával birkózik a hajtás,mi lesz,ha dolgozni is akarsz vele? Netán gyorsan.

vcm726m7

Köszönöm a segítséget, kiderítem mit lehet csinálni a vezérlővel. Remélem csak ez a hiba, a motor ereje jónak tűnik, gyorsak is. X-Y tengelyemmel semmi gond, mozgatva elég nehéz visszatartani. Megnézem ha leveszem a motort a Z-ről és akkor is visszazuhan-e.

Devecz Miklós

Sziasztok!

Egy (nekem) problémát jelentő kérdésre szeretnék választ kapni.
Két végállás kapcsolót kellene müködtetnem az alábbi feltételekkel:
A Kx kapcsoló zárásával jelet kell küldeni a Xsign végállásra, másrészt a Kx-Ky zárásával az Ysign végállásra. Csak a Ky zárásánál ne történjen semmi.

Ez így kivitelezhető?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Devecz_Miklos/V%e9g%e1ll%e1skapcsol%f3/V%e9g%e1ll%e1s.jpg" border=0>

s2k5ycubj

Ha a diódákat elhagyod vagy megfordítod,már működik is.

s2k5ycubj

Ezt a típust nem ismerem,de az újabb (TB6600)vezérlőkön csak pákával lehet módosítani. Made in PRC...
Azért nézd át a bekötéseket még egyszer,hátha csak ott a baj.

ANTAL GÁBOR

lehet hogy kötözködésnek tűnik de én kicsit pontosítanám a kérdést : elöször is kellene még a tápfesz másik fele , valamint tudni kellene hogy a GND milyen polaritású .  Aztán azt is kellene tudni hogy amikor a jel kimegy az logikai 1 vagy logikai 0 kell hogy legyen .  Ha egy szokványos ( PC hez illeszkedő) esetet feltételezek akkor a GND nek a negatív potenciálon kellene lennie . Ha válaszolsz akkor küldök neked egy megoldást

s2k5ycubj

Igen,ez így egy kicsit pontosabb megfogalmazás.[#worship][#worship]

Devecz Miklós

Csak annyit tudok, hogy a végállás kapcsoló a GND-re és a SIGN-re kapcsolódik, és a GND negativ polaritású.
Ennyi elég a megoldáshoz?

m8zmkic73

Szia Hidroponi.
Én napi szinten dolgozom habosított PVC-vel.
20-as vastagnak szoktam kimarni a közepét, így doboz lesz belőle.
Nagyon éles 1-2 élű maróval jól lehet forgácsolni. Fúrni is lehet, de jól le kell szorítani, mert azonnal belekap a fúró, és már nem is lesz kerek az a lyuk.
Ha szükséged van darabokra, amin gyakorolhatsz, szívesen adok Neked.  
Ma még elérsz, legközelebb jövő héten hétfőn leszek elérhető.

Üdv

vcm726m7

Nos megnéztem ha nincs rajta a marómotor, akkor elbírja a z tengelyt alap állapotban. Viszont kutakodtam kicsit, a motorok elég erősek, STEP és DIr low active bepipálva gyakorlatilag álló helyzetben meg sem bírom mozdítani a tengelyt, viszont így elég darabosan üzemel, illetve a hangja sem kellemes. Szóval szerintem beállítás gondjaim lesznek. Szóval a következő kérdésem lenne továbbra is. Hogyan tudom megszüntetni a motor pihentetést  TB6560hq V3 vezérlőn, vagy szoftveresen? Nema 23 1,8 nm motorjaim vannak. A Z tengely súlya kb 5 kg. Működés közben gond nélkül emeli, nem is erőlködik.