Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Van valahol egy békebeli magyar gyártmányú, ha megtalálom megmérem.  

robroy007

igaz, hogy nem jön ki a sűrített levegővel de a kompresszor köcsögből a vízbe átmászik...

DE

van olyan kis kompresszor is aminek az oldalán van néző üveg, hogy lássuk mikor kell olajat pótolni bele!
másabb az olaj valamivel de műszakilag a szerkezet teljesen azonos

egy jól működő hűtő körben az alábbi játszódik játszódott le régen:

régen: az olaj és a hűtőközeg oldják egymás így folyamatosan kering az olaj a rendszerben a közeggel együtt ami az egyik végén kimegy az a másikon vissza jön, ha mégse így lenne egy idő után úgyis eldugul az olajtól és akkor bugyog vissza majd a kompresszorba (nagyobb rendszerek olaj zsákjaiból, ha például több emeleten keresztül vándorol a rendszer a pincétől a tetőtérig)

újabban:
a környezetvédelemnek hála az új hűtő közegek nem oldják az olajat, illetve az olaj se ásványi alapú hanem szintetikus
az olaj gőz/pára formájában vándorol a rendszerben zárt rendszerben itt is előbb, utóbb visszajut a köcsögbe, de kevésbé hatásosan mint régebben

az ásványi olaj előnye, hogy nem csak a henger alatti részből ken, hanem a dugattyúban is jár a közeggel együtt, mivel oldatban van a gázzal

a kialakítása a kis hűtő kompresszoroknak:

a vas köcsögbe behegesztve van rugókra függesztve maga a kompresszor szerkezete a köcsögbe beszívja a gázt ( a köcsög alján van az olajteknő része is) ami jött a rendszerből az ide ülepszik  
a forgattyús tengely végén lévő furat bele lóg az olajba, aminek a belsejében lévő ferde furatokon keresztül felszívja centrifugálisan a kenési helyekre az olajat

a dugattyúba a szerkezet magas pontján az olajgyűjtő fölött jóval van a beszívó szelep
innen a dugattyúba
nyomószelep  
és egy csövön keresztül a köcsögön át kivezet a nagynyomású oldal

ez a cső az addig rugalmas felfüggesztés legmerevebb pontja, így ide szokás némi plusz hullámokat hajtogatni, hogy ne törjön el a belső oldalon a cső

000000000

Megtaláltam és 12.5 volt AC-t mértem rajta terhelten.
Nem volt kedvem fotózni, de találtam egy ugyanilyenről képet.
Therofix van neked is ?  

http://p1.vatera.hu/photos/9f/51/e987_1_300.jpg" border=0>

w987wzmm

Köszönöm a segítséget!
Valami hasonló van.

000000000

A dobozára rá van írva az ára 878 Ft, tehát nem mai csirke.
Az alján belekarcolva 10.
Gondolom a sorszámot takarja :)

000000000

Szia,
alszol?

na... felülről átfurom?
tehetek bele olajat?...
hülyeség?

000000000

Sziasztok! Az iskolában exsl win 9-el dolgoznuk, 840D vezérlővel. Itthon letöltöttem a programot, azonban nincs benne ez a vezérlő. Hogyan tudnám valahogy letölteni hozzá és itthon is használni?

Motoros

Nem jön ki az olaj a vízbe, mert az a vizen meglátszana. Tehát a viz nem mint olajcsapda müködött. A vízoszlop magassága mint fojtás müködhetett, pontosan nem értem, de bent marad az olaj.

ra8nsmk6w

Nem müködik a jobb egérgombom, de csak a fórumon! Minden más oldalon jó.
Tudok valamit tenni vagy fogadjam el igy.

vjanos

Mindegyik böngészőben így van?

ra8nsmk6w

Nem! csak a cnc fórum-ban. Kb egy hete.

ra8nsmk6w

Nem jól válaszoltam. Kipróbálom a crome és a firefox-ot

vjanos

Az ilyen egysoros C-grid III csatlakozót és a hozzá tartozó hüvelyeket vajon milyen néven vagy kóddal lehet megtalálni a lomexnél?

http://www.tme.eu/html/gfx/ramka_623.jpg" border=0>

0bn8uxmw

Én a HQ Elektronikánál vettem az pár utcával odébb van: http://www.hqelektronika.hu/hu/product/csat_10m00" TARGET=_fnew>C-GRID III

vjanos

Köszi.
Elég sokkoló, hogy egy ramps-ra való garnitúra (fél maréknyi vacak) jó 2000ft...

Asszem rövidtávon marad a nyákba ültetős hüvelysor, hosszú távon meg majd rendelek kínából.