Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Az utolsó mondatot csak példának hoztam fel a régi osztott csévés trafót, hogy nem minden esetben az új a jobb.  
Amúgy ez a trafós megoldást már túlbiztosításnak érzem ha már eleve van FI relé.
Fémvázas gépen egy normális földelés többet ér mint ha trafókat kötözöl elé.
Mellesleg az orosz körfűrész gyalu és eszterga kombó több újat tépet le mint amennyi embert megrázott.

TROMF22

A mai rendszerű  2pólus + védőföldes villásdugós csatlakozástól azért tartózkodtam, mert ezek elektromos bekötését eleve csak kettő eres kábelhez készítették.  
Jobb esetben van a házon egy külső „földelő” csavar. De ezt nyilvánvalóan nem a betáp kábelbe való bekötésre szánták.

000000000

A legelején ezt írtam. "A gépvázat földeléssel összekötöd"  
Tehát akkor cseréld ki 3x1.5-es szerelt gumi kábelre kösd a fém vázhoz a földelést és meg van oldva.
A 3 méteres 2000Ft körül mozog.
Olcsóbb kell akkor 3 méter 3x1.5 MT plusz dugvilla. (1000Ft körül megvan)  
Ha gond van és a FI relé működik azonnal levágja a villanyt.
Mert nem árt ellenőrizni azt is havonta legalább egyszer.

TROMF22

Gyakorlatilag akkor mindkét út járható.

-Leválasztó trafó  + egy darab készülék kéteres kábel bekötéssel, ahogyan eredetileg készült.
-Táplálás szabályos védővezetővel kiépített + FI relével ellátott hálózatról, 2p+F dugvilla + háromeres vezeték, a zöld-sárga valahol védetten, megbízható kötéssel a kisgép fémházra kötve.
Csak gumikábelt használok.
Köszönöm Andrásnak is.

Arany János

Köszönöm, hogy van türelmed hozzám!
Esc.- kilépek a programból
Megkérdezi:Biztosan?
Válaszolok: Igen
No hát itt lenne jó újraindulni, hogy újra a megszokott XP-t láthassam!

Kristály Árpád

Halihó Mindenkinek!

Keresem annak az elérését  aki a PLC programozás című könyveket írta....
Székesfehérvári talin is ott volt...

KÖSZÖNÖM!

Üdv.: Árpád

vjanos

PSoft

Meg van a megoldás!

Beépítve,tesztelve...ok!

Nevezetesen,a SCHRACK családnak az egyik tagja.
Az http://www.schrack.hu/shop/fazisfeluegyeleti-rele-3-fazisu-3x400-230vac-1v-5a-1ke-ur5p3011.html" TARGET=_fnew>UR 5P3 011--

Azt írja az adatlap az asszimmetria figyelésre...

"A relé elejt-a sárga LED nem világít-,ha az asszimmetria a beállított értéket meghaladja.
A háromfázisú fogyasztó visszatáplálása(sánta üzem)nem befolyásolja a kikapcsolást."

Ez a típus úgy működik,ahogy le van írva.
(és ahogy nekem kell):)

Mondjuk,az ELKO HRN-55-nek az adatlapja nem írt ilyeneket,mert...nem is tudja ezt a funkciót.

vjanos

Nincs mit :)

Felteszem, hogy van autoexec.bat fájlod.

Ha nincs hozd létre, írd bele az elindítandó programod nevét, majd a következő sorba a restart.com -ot (ha ez a pontos neve).

Az ebben a fájlban levő utasítások vagy programok az adott sorrendben automatikusan elindulnak a dos indulásakor.
Dos inditáskor el fog indulni a programod, majd amikor kilépsz, a bat file-ban levő következő utasítás hajtódik végre, azaz a restart.

Gyati

Szia!
Ez is azt tudja:http://www.ganzkk.hu/magyar/uas0.htm" TARGET=_fnew>Fázissorrend és kimaradás figyelő relé

Gyati

Arany János

És MŰKÖDIK!!!
Nagyon köszönöm!!!

vjanos

PSoft

Igen...ez is jó lenne.

Csak ne lenne....féltégla méretű!:(

Kristály Árpád

Halihó VJANOS!

köszönöm!!!

Árpád