Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sanka74

Sziasztok! Nem CNC, igaz, de szerintem van akinél már üzemel ilyen...  
Szóval: fűtés szerelésnél tartok, és eldöntöttem hogy gáz fűtés,(sokat vagyok távol, sokat lesz egyedül a ház)és hajlok a kondenzációs gázkazán felé. Milyen típust érdemes venni?  
Tudom, hogy ez elsősorban árfüggő, nem szándékozom érte 300 ezernél többet adni. Egyelőre a tervezési fázisnál tartok, az biztos hogy radiátoros lesz, tudom, hogy nagyobb méretű radiátorok kellenek így az alacsonyabb vízhőfok miatt. Akinek van már ilyen, mennyivel fogyaszt kevesebbet egy sima turbósnál? HMV előállítás nekem nem kell, az már meg van oldva a fürdőben. Köszönöm a segítséget.

vadember

A 16835 számú hirdetés alatt van ez a szett eladó:Eladó 3 tengelyes szervo szett+ tartalék motor, 4db 200w-os Mavilor szervomtor, 2db Infranor vezérlő (step-dir), 1.db Siemens analóg vezérlő, Sneci féle step-dir előtéttel.
Mik szükségesek még ehhez, hogy meg tudjon mozdítani három tengelyt.
Egy MF 1000 marógéphez szánnám,azt átalakítva gördülős vezetékekre. A mozgatandó tömeg x-y tengelyen kb:100-150kg.
Mivel a mozgástér 700-250-200 mm, az áttételt lehet nagyra venni, ezért úgy gondolom elég lehet a teljesítménye. Tibor45 beírásaiból legalábbis erre következtetek.
Bekötési leírás nem tudom van-e hozzá, tehát ebben is kellene majd segíteni ha lenne rá vállalkozó. Miskolcon lakom.

ANTAL GÁBOR

Ment egy magán levél

000000000

Sziasztok!

Friss CNC építőként hatalmas mennyiségű adatot próbálok magamba szippantani. Összeállítani a saját gépem elektronikáját. Az alábbi rendszer működhet:
http://www.ebay.com/itm/4-Axis-USB-CNC-Controller-CNCUSB-USBCNC-CNC-USB-Alternative-MACH3-USBCNC-2-1-E-/281412555264?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item41857ed200" TARGET=_fnew>USBCNC 2.1 nem is tudom hogy hívjam, talán fő vezérlő lap :)
Sneci féle vagy DCS810 szervó vezérlők
Electrocraft E240 servo motorok.

Arany János

Sziasztok!
Tovább bénáznék a DOS-os környezetben!
Az új gondom:DOS 6.22, benne a Program, autoexec.bat módosítva: bootoláskor elindul a Program, de leállításkor nincs automatikusan újraindítás! Nekem kell újraindítanom! (brrrrr!)
Mit kellene módosítanom?

000000000

Használj egy akármilyen fájlkezelőt (Volkov, Norton, ...), és akkor csak egy entert kell nyomnod.

Lpeti11

Üdvözletem.
Építettem egy cnc gravírozót.
A következő a probléma: A z tengely nagy emelkedésű golyósorsó. Ha a végállás letiltja a tengelyt akkor a motor elengedi a feszítést és az egész z orsó leesik több 10mm-t. Ezt hogyan lehetne orvosolni? Esetleg csak beállítás kérdése (Mach3)?

Arany János

Köszönöm Tibor!
Mivel csak ez az egy program érdekel a DOS világából, így nem igazán szeretnék jobban elmélyedni benne. (legalábbis egyenlőre)
Akkor marad a ctrl+alt+del?

000000000

Használ ez a progi LPT vagy soros portot?
Mert ha csak "csicsáskodik" vagy számol, akkor Winxx alól is indíthatod.
Vagy ha mégis kell neki a direkt Dos, akkor nevezd át pl. x.exe-re. és akkor amikor leállítod, csak beírod az x-et, és enterrel már indul is.

Arany János

Igazi kell neki!
Nem a három billentyű lenyomása zavar, hanem általában érdekel hogy hogyan köthetem össze a Dos és a Program indulás-leállítást.
Hátha máskor is jól jönne!
ྞ-ban elég volt ennyi is.

000000000

Nem értem én ezt .... Nincs különbség dos meg bármi más között ...
Minden program még Win esetén is valamilyen kezelőelemmel vagy jellel indítható-állítható le (egér vagy klaviatúra vagy akármi).
Miért probléma egy vagy két gombnyomás neked?
Ha pedig probléma, akkor használd ilyen durva módon hogy, ctrl & alt & del.

designr

Segítsetek jótanáccsal....szervómotor encoder vezeték..szívatott mire rájöttem.A kilenc pólusú dugasz csatlakozó lazult csatlakozói miatt jön -néha-néha encoder hiba a vezérlőn..Kérdésem hogy milyen csatlakozóra cseréljem le..?sima 9 -es D-sub  megfelelő..?vagy hasonló jó árú..vidéken is elérhető  csatlakozó kellene..incrementál..8-ér plussz föld..

vjanos

Mechanikailag is megoldhatod: támaszd meg a Z-t egy megfelelő értékű gázrugóval - olyant válassz, ami se összenyomásra se húzásra nem csillapított.
Ideiglenes megoldásként ellensúly?

vjanos

A dosban még nem volt restart parancs, akkor még nem voltak ilyen fejlett energiagazdálkodású PC-k, nem volt ATX táp.

http://www.progtown.com/topic1693589-to-reboot-under-ms-dos-622-of-command-line.html" TARGET=_fnew>Itt azt írják, hogy a win 98-ból ki lehet hámozni egy restart.com nevű fájlt, amit használhatsz.

http://support.microsoft.com/en-us/kb/67929" TARGET=_fnew>Az MS szerint magad is megírhatod :)
https://www.youtube.com/watch?v=PEmHzPeq7ak" TARGET=_fnew>Még videó is van róla :D

PSoft

A tekercsrugós ellensúlyra,http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%e1k/Mini_grav%edrg%e9p/Z_plattform_ellens%faly/" TARGET=_fnew>ITT láthatsz egy példát.
A rugóköteg húzóereje állítható,így "kinullázható" vele a "Z" súlya.