Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Bicska

Félve kérdezem csak (nem tudom milyen mennyiségről vam szó), de a páralecsapódás nem lehet az oka? Egyébként magyar biztonsági szelep?

Bicska

Bocs, visszaszívom..látom folyást emlegetsz. :)

xg2w6ib9x

Ha a korát nézem (10-11 év, akkor akár a kilyukadás is esélyes főleg, hogy olasz.
Csak nem logikus számomra, hogy egyik nap elég erősen folyik, utána meg egy pöttyenés nem sok annyi sincs.

xg2w6ib9x

A nyomáscsökkentő MMG, a biztonsági szelep gyári tartozék, tehát az is olasz.

s2k5ycubj

A vízkő tud vicces dolgokat csinálni,simán betömíti a tömítés hibáját időnként. Nekem sem egyformán csöpögött a hajdu bojler,illetve a végén már igen... De előtte egy-két hétig szórakoztunk egymással,ugyan is többször abbahagyta a csöpögést. De a vége alaplap és tömítés csere lett.

xg2w6ib9x

Köszi, lehet, hogy itt is ilyesmivel állok szemben. Átnéztem a bojler alkatrész kínálatot, de semmi hasonlatos dologgal nem találkoztam.
Persze ha létezne is  ilyen, akkor sem logikus, hogy ilyet külön árulnának, mert a burkolat alatt csak a gyártáskor lehet ilyesmit beszerelni, utólag már hentes munka lenne kicserélni.
Annyit azért még kipróbálok, hogy leszedem a nyomáscsökkentőt és a bizt. szelepet és megtisztogatom őket a vízkőtől. Ez sosem árt.

Köszi mindenkinek a tippeket !
Menjünk, aludjunk rá egyet !

[#wave]

Devecz Miklós

Én a napokban jártam hasonlóképen.
10 éves villanybojler, nem jön a melegviz.
Vizvezeték szerelőt hivtam, mert azt hittem rossz a csap.
Kiderült, hogy a bojler totál tele van vizkővel.
Két nap vizkőtelenítés után újra müködött.

xg2w6ib9x

Nekem jön a víz, néha még ott is ahol nem kéne [#nevetes1]

000000000

Sziasztok,
elektrokémiai korrózió.
A biztonsági szelep mindig kívül van, mert első melegedéskor a hőtágulás miatt csepeg, hogy vödröt lehessen alá tenni. Egyébként visszacsapó is, hogy ne gyomja vissza a vizet a hálózatba.

A tartályban van(volt) egy aktív anód, magnézium rúd, hogy az fogyjon (mert aktívabb) mint a többi fém. Ha elfogyott, akkor a két cső, általában réz, amiben a két hőfokszabályzó van, az lyukad ki, kb 10-12 mm legvékonyabb, tehát most onnan folyik a víz a szerelvény dobozba.

Karbantartás: 1-3 évenként leszedjük a szerelőlapot, kilapátoljuk a 2 vödörnyi vízkőtörmeléket, ha elfogyott vagy kicsi már a magnéziumrúd, kicseréljük.
Ennyi. A kilyukadt cső a szerelőlaphoz van forrasztva, azzal együtt cserélhető.

A TARTÁLY BELSEJÉT VÍZKŐTELENÍTENI TILOS!!! AZ VÉDI A KILYUKADÁSTÓL!!!

jani300

[#eljen]
Úgy egyébként rendben vagy ?

000000000

...na jó... men kötelező elolvasni... nem kioktatásnak szántam, csak összefoglaltam... mielőtt valaki kidrótkefézi a tartály  :)
(egyébként nem vagyok rendben, mint látható  :)

VighLajos

Két hete takarítottam a bojlert.
Alaplapcsere, előre felcicomáztam.
Első gond: az alaplapon 12-es anya, amibe az aktív anód 8-as csavarját kell belecsavarni.
...állandóan kiesett...
[#rinya][#nevetes1]
Megoldás: 12-es csavar fejére hegesztettem egy 8-as anyát, ebben már megállt.
A víz leeresztése egy 80 literes műa. habarcskeverő ládába történt, mindez lenn a pincében/szuterénben. Van egy olcsó obis zagyszivattyú/búvárszivattyú, az tolta fel a vizet.

Ezután már rendben ment minden, így este 6-kor már érezhető volt a víz melegedése.
Öröm, stb...
[#taps][#pias][#pias]

jani300

Lökött :)
Az tök jó amit írtál !
A magánéleti dolgokra gondoltam .
Mert nekem tele a búrám .

000000000

tudom. arra írtam, hogy nem

000000000

egyébként most szedtem szét, ott tartok, hogy sorba kötök vele egy átfolyó vízmelegítőt... az adag kávémhoz gazdaságos lesz  :)