Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vjanos

Volt a múlt héten a lidlben http://www.lidl.hu/hu/ajanlatok.htm?action=showDetail&id=15126" TARGET=_fnew>egy élezőgépnek kikiáltott alkalmatosság.
Ha nem tetszik visszaveszik alapon vettem egyet fúró élezéshez.

https://www.youtube.com/watch?v=2CZdqtJhc-k&feature=player_detailpage#t=161" TARGET=_fnew>Itt egy video, ami mutatja a működését.

Szerintetek ez a mozdulat, amit a befogó végez alkalmas normális élek kialakítására?
Az első próbálkozások után, mintha túl durva lenne a "kő", durva felületet hagy. A keresztél is szélesebbnek tűnik az átlagnál. 3:50-nél van egy kép az eredményről, kb olyant sikerült összehozni.

94yw8tv6c

Szerintem nagyon kicsi benne a "kő" nem csoda, hogy csúnya felületet csinál, mert nincs meg a normális kerületi sebesség, hiába pörög több mint 6 ezret, ha a tengelyhez közel lehet csak élezni a fúrót. Persze a korong szemcsemérete sem mindegy. Keresztéllel kapcsolatban meg kellene nézni, hogy hány fokosra csinálja  a fúrót, ez általános használatra 118 fok, de cégnél találkoztunk olyan csigafúróval ami a merevebb kivitel miatt  vastagabb anyagból készült így muszáj volt a keresztélen is igazítani, vékonyítani. Asztali köszörül pár másodperc alatt megoldható.

000000000

Szia nem latom hogyan állítja pl a hátszöget...

94yw8tv6c

Csak tippelni tudok, hogy valószínűleg nincs egy tengelyen a köszörűkő, vagy excenteres a fúrót készülék. Mivel nem kell túl nagy hátraköszörülés, így a videóból nehéz kikövetkeztetni.

vjanos

Igen, a fúrót tartó elforduló rész forgáspontja nem esik egybe a kő tengelyével.

000000000

a fúró tengelyével, nem?  
(mindenképen anyagminőség függőek a szögek... )

000000000

Pár napja volt szerencsém ilyenhez.  
Nem kő van rajta hanem egy lemezből préselt tárcsa galvanikus kötésű gyémánt bevonattal. (ezért is olyan a felület amilyen)  

http://www.lidl.hu/catalogmedia/hu/article/102874/102874_05_f.jpg" border=0>

Aki nem tud kézből fúrót élezni azoknak megfelelhet.
A pontossága is ugyanaz mintha kézből köszörülné.
Sajnos vékony műanyag és ez miatt se lesz 100%-os az eredmény.  
De ez az úgymond barkács kategória.
Az ezzel előállított él kialakítása annyira nem győzött meg, lehet a felület miatt.  

000000000

Maradok a kézi élezésnél. Ezzel bármilyen szögek beállíthatók. :)

jani300

[#eljen][#integet2]
Egyszerű kézből fúrót élezni .
Nekem már a szemüveg a legfontosabb :(
Szerintem pár óra gyakorlás után megy .
Az elmélet ismerete sokat segíthet hogy hogyan alakulnak ki a különböző szögek .
Én a méhtelepen kidobott fúrókról lestem el a furfangosabb dolgokat ,lélek könnyítést , sarokletörést , lemezfúrókat stb . Persze szerszámköszörűsök köszörülték őket előzőleg .  
Volt fiatalabb kollégám felkiáltása (jéé ez olyan mint a gyári )azért jól esett .
Persze vakok közt könnyű a félszeműnek :)

000000000

Szénacél fúróval körbefúrtam egy alakzatot -többszáz furat. Nem volt még feltalálva a lézervágó. :)  
 Rozsdamentes volt az az anyag... :)  meg lehet tanulni
Sőt süllyesztőt kétélűből, hogy  ne  legyen 3-5-7 szögű.

xg2w6ib9x

Egy villanybojleres kérdés:
Adott egy 120 literes olasz gyártmányú villanybojler. A külsőleg felszerelt biztonsági szelepen kívül lehet, hogy van egy túlnyomásra működő biztonsági szelep valahol a burkolat alatt ?

s2k5ycubj

Nézz körül http://www.orczy.com/" TARGET=_fnew>itt,ha van benne meglesz az alkatrészek között. De még nem is hallottam ilyenről,tömítés vagy luk lesz az...

xg2w6ib9x

Szia Laci !
Én is erre, gondoltam, de ha lyuk lenne, akkor az nem csinál olyat, hogy egyszer csak elkezd folyni (nem csepegni) az elektromos fedélből a víz, aztán meg napokig egy csepp sem jön, aztán egy hét múlva megint, aztán napokig semmi.
Szerintem a nyomáscsökkentő lehet a ludas.
Időnként elakadhat a rúgója, vagy valami vízkövesedés miatt elakad.
Ha van a burkolaton belül léfújó szelep, akkor az mindent megmagyaráz.

jani300

Nade pont az elektromos fedélbe vezetnék a vizet ?
Nem valószínű .Eldugulhat egy időre a lyuk is , aztán megint folyik .

xg2w6ib9x

Mivel a köpeny zárt és csak alul tud kijutni a víz, alul meg az elektromos fedél van így eshetett meg a dolog, nem azért mert direkt ide akarták volna vezetni [#awink]
Egyébként, ha kilyukadás miatt csöpögne, akkor is ugyanitt jönne ki a víz.
Persze csak egy ötlet volt, hogy hátha van valami ilyen rejtett biztonsági szelep.
ISEA gyártmány, hátha ez közelebb visz a megoldáshoz