Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Motoros

Ez már majdnem jó. A viszkozitása is más ..jobb.. mint a kapható szilikon gumiknak, nem beszélve a szinválasztékról.
 Sajnos az én elképzelésemnek ez sem felel meg.:((

Rabb Ferenc

Csak szilikongumi jó? Milyen keménységű és ellenálló képességű anyag kell? Két komponensű RIM vagy vákuumozható poliuretán nem megfelelő? Perc nagyságrendű a szilárdulása.

http://deu.sika.com/en/tooling-and-composites-redirect/tooling_composites/01a010/01a010sa02/04a006/04a006sa02/04a006sa02100/04a006sa02104.html" TARGET=_fnew>SIKA poliuretánok  Shore A90 körüliek

000000000

Sziasztok,
a mérőóra tapintójának golyója forog?

Béni

Ha igen, akkor az baj ...

000000000

ha nem az nembaj, megkopik egy felületen? ott lapos lesz?

Béni

Lehet ...
Viszont cserélhető ... (menetes hegy)

000000000

...cnc golyóstollnak szántam volna...
(ez most az egyszer nem poen :)

csakyt

szerintetek hűtőgép motorból lehet esztergához hűtőszivattyút csinálni?

000000000

Nem igazán, mert az kompresszor és nem szivattyú.

000000000

A hűtő stimmel, csak a többi nem.

Motoros

Bocs Feri nem figyeltem. Az anyagminőségre nicsen semmi különös megkötés hasonló legyen mint a kozönséges szilikon (bolti siloplast). Csak az ár és a gyárthatóság a fontos.
De megoldódni látszik mivel forgástest az alkatrész (automata eszterga) de nagyon oda kell figyelni a furat tűrésére.

ANTAL GÁBOR

Szerintem lehet[#nevetes1][#nevetes1]. Mégpedig térfogat kiszorítás elvén működőt . Egy öblösebb cső egyik végébe beleszerelsz egy szívó szelepet ( praktikusan egy gumi béka szelepet )  a másik végébe egy nyomószelepet ami a "szivattyú" szállítóvezetékéhez kapcsolódik . A csövet ellátod egy pneumatikus vezetékkel amit egy mágnesszeleppel a kompresszorhoz csatlakoztatsz . Az egészet belemeríted az szállítandó folyadék  tartályba.  A mágnesszeleppel atmoszférikus állapotot létesítesz. A szívószelepen keresztül a folyadék beáramlik az öblösebb csőbe. Majd a ( sürített ) levegőt rákapcsolod . Lezár a szívószelep és mint a szódásüvegből a szóda a kinyomódik a folyadék. Aztán kezded elölről .. A nyomószelep akkor kell ha messzire akarod a folyadékot szállítani és egy szusszal nem ér oda a célhelyre.  Ez egy klasszikus dugattyús szivattyú csak a dugattyúja a sürített levegő

Motoros

A hűtőgép kompresszora a csendes működés a hosszú élet és egyebek miatt olajban úszik. A nyomó oldalon menet közben kiböfögi az olajat, a szívó oldalon bejutott hűtőfolyadék meg bekerülhet a kompresszor olajába. ha jól gondolom.
Tehát csak zárt rendszer esetén működik helyesen (lásd hűtőgép)... esetleg valami egyéb furmánnyal.
Szerény vákuum szivattyúnak jó, de a nyomó oldalt át kell pöfögtetni legalább 15 cm magas vízoszlopon. Ilyenkor az olaj nem jön ki.

Motoros

Ehhez azért azt hozzátenném, hogy ezt tapasztalatból mondom, lehet, hogy hibátlan kompresszornál ez nem áll fent. Nem ismerem pontosan a hűtőkompresszorok lelki világát.

w987wzmm

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a háztartási fóliahegesztőben hány voltos a trafó?
Sajna meghalt és nem tudom lemérni. Ráadásul semmi felírt nincs rajta.