Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

etc77f5nr

Köszi :)

Richárd: Ez egy laser vezérlő, csak tesztelni akarom, hogy egyáltalán jó-e. Meg belőni rajta az áramot. :)

Révész Richárd

Bocsi, azt nem figyeltem.

000000000

Szia,
A bonyolultságát nem tudom, de az alábbi linken látható a méretezett rajz.

https://drive.google.com/file/d/0B2kP1UVgtBGwX3lPTzhjRU9DMU0/view?usp=sharing

Vajdaságban vagyok helyileg :)

s2k5ycubj

Azért ezt már nem kézzel kéne leprogramozni,bár egy cnc vizsgán lehet elmenne...
A rajz valamilyen CAD formátumban is elérhető? Mert úgy annyira már nem nehéz.

6rk75uezn

Sziasztok.Egy ilyen régi pad beazonositásában tudnátok segiteni?
w.p.norton patent much 8 1892
Azt kihámoztam a netről hogy http://www.practicalmachinist.com/vb/attachments/f19/49199d1332396527-metric-12-x-30-hendey-3.jpg" TARGET=_fnew>ennyi előtolás választható meg ha megvan hozzá a 80 fogas (szerintem fogszámot jelent) fogaskerék.

000000000

Tulajdonképpen a megfelelő G kódokat kell megadnom, előtolás, lefutás, kidolgozásnál nagyolás, befejező finom marásra, stb. parancsokat kellene kidolgozni.

Sajnos nincs CAD formában :(, úgy persze megkönnyítené a folyamatot.

Jancso

Tisztelt Fórumtársak!
Segítségeteket kérném 3D-s nyomtató építésben!
Milyen típusúnak álljak neki mint kezdő?
Szeretnék vele "jó minőséget" nyomtatni!
A segítségeteket előre is köszönöm!!!!
Üdv Jancsó :-)

s7manbs8

Olyannak kell nekiállni, ami mechanikailag elég merev péés a vezetékei és orsója vagy szíjai elég  pontosak. A felbontáősa pedig elégséges, a kívánt pontossághoz.

000000000

Üdv Mindenkinek!

Szeretném felajánlani segítségem. Bárkinek bármilyen gondja akad, amit forgácsolással meg lehet oldani, forduljon bizalommal hozzám. Esztergán, marógépen, CNC megmunkálóközponton kis túlzással mindent meg tudok oldani.

Kérjetek árajánlatot, küldjetek rajzot az elképzelésről vagy csak írjátok meg problémátokat.

Bárkinek bármilyen kérdése van, tegye fel bátran.
cementit@freemail.hu

6rk75uezn

Sziasztok.
Valaki segitsen légyszives,ez a motor kefés vagy sem?Azt látom hogy 3 fázisú és az van ráirva hogy indukciós,akkor most az kefés vagy sem?Szerintem kefés nem lehet,de nem tudom.Másik kérdésem hogy ezt meg lehetne hajtani egy frekiváltóról?(ami 1 fázisból 3mat csinál.)Köszönöm válaszaitokat.

000000000

Az adat tábláról ítélve egy 99.9 % hogy nem kefés motor mivel a frekvenciát is megadták.

000000000

ez-ből, hogy lett egy ? [#fejvakaras]

svejk

Igen, ezt CSAK frekiváltóval lehet hajtani, de vigyázz az U/f karakterisztikára, mert könnyen füst lehet belőle.
Kérj meg egy tapasztalt szakit, hogy állítsa be.

Egyébként Török Tamás is árult ilyen motorokat.

Csuhás

Nem kefés motor. Meg tudod frekiváltóról hajtani, de feltétlen valami korszerűbb programozható darabot keress mert nem megszokott feszültségről megy a motor ezért oda kell figyelni a paraméterezésre. ( A nagyon ősi, néhány trimmer potival beállítható frekiváltó nem lesz jó erre. )