Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Értettük elsőre is ! [#hehe]

http://www.electro-tech-online.com/attachments/24v-555-pwm-png.40294/" border=0>

000000000

Vagy egy még egyszerűbb.  

http://fans.cuzuco.com/lm317.gif" border=0>

000000000

Szevasztok!
Van egy futópad a haveromnak.Félévente leég az egyenáramú motor benne.A szerviz azt mondja, a vezérlő elektronikájának nincs baja.
180 V -ról működik a motor 4.2 A áram felvétellel(motoron levő adat.Hogyan lehetne védeni a motort,hogy ne melegedjen túl,mert drága a tekercselése.

000000000

Ha motor burkolata is erősen felmelegszik akkor meg lehetne próbálni egy bojler hőfok védőt, mert az nem automatikusan visszaálló.
Emlékezetem nem csal az 110°C-on kapcsol le, lehet ez már késő lenne a motornak.
Viszont lehet rajta állítani, ha nem is egyszerű.  

c2nsu773m

Tegyél bele nagyobb motort, ne fusson maratont a haverod, 10 percenkén álljon meg egy félórát pihenni, tegyetek rá egy ventíllátort meg egy hőfokmérős kapcsolót......

Szalai György

Egy száz Ohm-os, 3Watt-os huzal potméter sorba kötve a ventillátorral nem tenné meg?

000000000

Motor tekercselő azt mondta,nagyon vastag az állandó mágnes (csak a forgórész tekercselt),mire átmelegszik a burkolat a forgórésznek vége.

000000000

A ventillátoron gondolkodtunk.Nagyobb motort nem lehet beletenni ,adottak a helyek.előre megírt programok vannak rajta,nem lehet módosítani.Túl áram védelem kellene a motor körébe.

000000000

Látom tovább szövöd a duma meséidet...
Az "Electonik Gear" mit csinál az encoderrel?, talán gyorsító "áttételt" írsz oda, amiről eredetileg (#24486) írtál vagy végre leesett, hogy sületlenségeket írtál, és rájöttél hogy osztani kell, ahogyan én azt írtam legelőször.
A gyakorlatomról pedig annyit ebben a témában, hogy véletlenül már a 2007-es CNC talin Leányfalun is bemutattam az AC szervo hajtásomat. Mesélj, te milyet készítettél, mert a kilóra vett leselejtezett gyári szervód használata nem egyenlő a saját készítéssel, ha már oly büszke vagy dumában a nem is létező szervó készítő gyakorlatodra.

000000000

Tibikém az AC valamid, mert szervónak nevezni igen csak erős kifejezés lett volna, már akkor is elavult volt amikor megcsináltattad egy kísérletező kedvű villamosmérnök tanulóval.
Ha meg nem tudod mi az Electonic Gear az bizony igen csak nagy szegénységi bizonyítvány!  
Mellesleg meg hülye lennék egy fillért is beleölni valami olyannak a fejlesztésébe amiből egy 25 éves darab is nagyobb tudással rendelkezik mint amit valaha is le tudnál gyártatni.  
És képzeld nem titok 150Ft/kg-os áfás áron vettem komplett AC szervó hajtásokat egy MÉH telepről.
Amivel nem volt kedvem tökölni azt Svejk megkapta ajándékba.  
Mondta is hogy jól kibabráltam vele   [#hehe]
Viszont én nem fogok ezeken nyerészkedni mert egy darabot se adtam el belőle és nem is fogok !  

jani300

Veszekedés helyett akár segíthetnétek is :)
Én is vettem bldc motorokat méhbe meghajtóval .
LB1823 vezérli , kicsi külső forgórészű motorok.Ez az első nyomtató cuccom aminek értelmesem megvan a csatija írva .
Ilyenek vannak : /MRVS ,/MRDY , /MON  
Ezen jelzések jelentése után érdeklődnék , hátha tudja valaki .
Nekem az adatlapból úgy tűnik 3 kapcsolóval testre kapcsolva vezérlik az irányt , féket , és valami módon a forgást .
Csak játék , de hátha fog forogni .

000000000

Palikám. Ne nézz már palimadárnak mindenkit!
Hiába dumában verhetelen vagy, de ezt már itt sokan tudják, akik kicsit is kiismertek.
Befejeztem veled, fárasszál, sértegessél  másokat!!!

000000000

Itt nincs semmilyen veszekedés.  
Azért kicsit pofátlanak tartom, hogy más fejlesztésével próbál csillogni.  

Visszatérve a témádra én is bohóckodtam ilyen külső forgórészes motorral, első helyezést is nyert haver lánya vele a farsangon a jelmezével.
Egy nagylemez meghajtó motorja forgatta a kockásfülű nyúl füleit.
A tanárnők akkor néztek mikor megáll és még akkor is forogtak a fülei [#guluszem1]
Addig azt hitték csak a menetszéltől forog, de NEM  [#hehe]
Biztos be lehet azt is indítani, de látni kéne mi hova megy a panelen.  

jani300

Ez picit erősebb lehet, SLA6024 a végfok .
De a Pdf et nézegetve csak a startot kell GND-re kötni és elindul valamerre . Azt meg lehet közvetlenül az 1es lábon is .
Remélem azért a füst bent marad :(
Kösz a választ .

000000000

"Azért kicsit pofátlanak tartom, hogy más fejlesztésével próbál csillogni."
Mi van te nagy dumás vadparaszt?:) Miket írkálsz itt megint?
Most már tényleg fejezd be a hazugságaidat, a DC-AC zervohajtásaim totál saját tervezésűek, és általában ez minden CNC vel kapcsolatos fejlesztésemre, dolgomra elmondható.