Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

nyiszi

Nem csőre ha nem a forgácsvédő lemezek élére akarok ilyen gumit szennylehúzónak rakni.
http://www.szilikontermekek.hu/szilikon-profil/szilikon-tomitoprofilok/rossznyas-szilikon-elvedo-profil-1-mm-es-lemezelhez" border=0>

nyiszi

Ez jó kis táblázat de vajon a fúróolaj hova sorolandó.

keri

Arra viszont az NBR vagy Viton gumi (szimeringek anyaga) lenne jobb.
A szilikon nem szereti annyira a mechanikai behatásokat, és szennyeződéseket. Bár hogy hol lehet kapni, azt nem tudom. Lap formában lehet kapni műszaki gumi boltokban, de ilyen profilt még nem láttam.

keri

Ne aggódj. A szilikon mindent bír....csak a benzint nem szereti.

nyiszi

Én is csak a Bondexnél találtam ezt.
Legyártatni rendes gumiból meg horror.

nyiszi

Kipróbálom és beleteszek egy darab csövet és kiderül.
Csak hosszabb távon ki tudja mi lesz.

keri

Kopirnyák írta hogy bekeményedik pár év alatt.
Ha szétrepedezik, majd kicseréled.

Motor benzincsőnek én PE csövet használok. Elméletileg nem bírja, gyakorlatban nekem jobban bevált mint a spéci drága Semperit benzincső :)
Szóval vágj bele. Túl nagy károd nem származhat belőle, főleg ha amúgy sincs alternatívád.

torrente

Sziasztok!
Van egy kínai 3 tengelyes vezérlőm ami max 3,5A -tud leadni. Van egy nagyobbacska léptetőm amire 6A van írva (34-es méret). Ha terhelés nélkül megforgatom a motort az kárt fog tenni a vezérlőben?

6rk75uezn

Szép napot mindenkinek!
A #24312-es hozzászólásomnál látható igen régi német gépen szerintetek elképzelhető hogy van kereszt előtolás?Gazdája szerint van.Köszönöm.

gp9au4hbg

Sziasztok.
egy hobbicnc kitet rakok össze, de sajnos a szállító elég kezdetleges módszerekkel darabolta fel az aluminium profilokat, és ki kellene igazítani őket.

a feladat végülis nem bonyolult, de egy homlokcsiszoló nélkül én képtelen vagyok ezt megoldani. az egyébként egyforma nagyságú darabok között kb .8-1mm különbség van (ezt vélhetően köszörülni kellene, mert bármi más általam ismert dolog [vágókorong, fűrész] nem tud ilyen vékonyat levágni. az egyébként megfelelő méretű dolgok esetében meg a tapasztalható ferdeséget kellene kiküszöbölni - ehhez kellene szerintem a homlokcsiszoló.

ehhez keresnék olyan embert, aki ezt a műhelyében meg tudja csinálni. 2 db 80x20-as profilpárt kellene egyformára szabni továbbá 2 db 60x20as+40x20ast is.

tök zöldfülű vagyok, nincs ilyen irányú személyes kapcsolatom, se rendes műhelyem a probléma megoldásához.

Szalai György

Valamiféle termék adatlapból kéne kiderülnie, mert lehet rengeteg féle.

A fúró-vágóolaj (szép tiszta, sárga) az magas kéntartalmú ásványi olaj.
A fehér színű emulziók meg lehetnek sokfélék. Ásványi, fél szintetikus, vagy szintetikus olaj alapú. Kevés olaj, sok víz, meg minden féle adalékok. Zsírsav, emulgeálószer, rozsda gátló szer, fertőzést gátló, habzásgátló, felületaktív anyag. Ezeknek az alkotóit nem tudjuk meg.

ra8nsmk6w

Nem mindegy, hogy hol laksz vagy merre mozogsz!

gp9au4hbg

jaj igen. Piliscsabán lakom, de mobilis vagyok budapesten és teljes vonzáskörzetében. illetve kvázi akárhova. nyilván azért ésszerű kereteken belül.