Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Én alapvetően gépész vagyok, és nem nagyon értek az elektronikához ezzel van a baj. Ráadásul nem találtam használható szakirodalmat sem hozzá.
Amúgy egy ilyen jószágról van szó:
http://www.desmoines-classifieds.com/Guthrie-County-/Household-Goods-/Building-Materials-/I-j-fisnar-500-ln-dispensing-robot-adimage-3.jpg" border=0>

55xuwevre

Mach3-ban hol tudom beállítani a "g0" max. sebességét?

Rabb Ferenc

Config > Motor Tuning > Velocity

Minden tengely külön állítható. De ne felejtsd el menteni!

55xuwevre

robokacsa

stl file-ot lehet valamivel konvertálni dxf be?
csak Z vastagsága van a modellnek.
ha igen mivel????

Devecz Miklós

nxw2m2665

Üdv Urak!

Meg tudná valaki mondani hogy milyen hűtőfolyadékot kell használni síkköszörüléshez?
A maráshoz vagy esztergáláshoz használatos emulzió nem jó, vagy igen?
Előre is köszönöm.

robokacsa

ma este kipróbálom.
egyébként ha jól nézem regisztrálni kell először?
próbáltad már?

jh6nntzmv

Hello, szeretnék segítséget kérni motor meghajtással kapcsolatban. Linistepper v2, Full step mód, 12V, Mach3 program.Ciklus indításakor olyan hangot ad ki a motor mintha forogna oda-vissza viszont még sem teszi csak hangja van. Talán túl gyorsra van állítva a motor fordulatszáma a mach3ban ?

000000000

Ha 12 V a motor hajtásod tápfeszültsége, az nagyobb fordulatokhoz kevés. Ha ez marad, akkor sajnos kisebb sebességre, gyorsulásra kell átállnod.

remrendes

Ez egy olyan AC servonal is igy van aminek a drivere DC betapot kap?

000000000

Igen, ekkor nem tud felpörögni nagyobb fordulatokra a motor, és a szervód pozícióhiba jelzéssel leállhat.

remrendes

Szoval egy http://i00.i.aliimg.com/photo/v1/458216360/200W_servo_motor_60ASM200.jpg" TARGET=_fnew>ilyesmi motor, a vezerlo betapja pedig VDC 20-70V. Jelenleg 36VDC-vel taplalom, ha egy step up converterrel megemelem 60-ra, akkor emelkedni fog a fordulat?

000000000

Igen, de a konvertert felejtsed el (túl nagy csúcs áramokra kellene megfelelnie), helyette egyszerűen a jelenleginél nagyobb váltófeszültséggel tápláljad a Greatz hidat.
Ja és azért van itt egy olyan probléma is, hogy nagy fordulatokhoz az 1250-es encoder miatt nagy step freki is tartozik, és erre pl.a Mach már nem lesz képes.