Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ha a motor fordulatát szeretnéd, hogy minél jobban ki legyen használva, képes legyen gyorsan is forogni, akkor a feszültséget a lehető legmagasabbat kell használni, amit a vezérlő és  a motor elvisel. Ha a feszültséget kicsire választod, a motor akkor is fog működni, csak nagyobb fordulatokon nagyon gyenge lesz. Hogy mennyi ez a fordulat, az a motor típustól is függ, ha csak 100/perc fordulatot akarsz neki maximum használni, akkor elég a kis feszültség, de attól feljebb nagyon le fog gyengülni.

robokacsa

http://www.edigital.hu/Akkumulator-toltok/Giant-GZL30-jarmuakkumulator-tolto-p50556.html
valaki nem tudna segíteni a fent látható aksitöltőbe elromlott a hőbiztosíték,(újraindítható, fekete kis benyomós) az igazi bajom, hogy a rosszat elvesztettem, így még azt se tudom visszatenni, nem lenne valakinek, akár rossz is, vagy 30 Amperes ,valami más megoldás?

Szalai György

Lehet, hogy ismételget és felhasznál, de hát más is azt teszi. Ismétli és felhasználja, amit eddigi életében látott, hallott, tapasztalt. A tudás épp a tapasztalatok és ismeretek összessége. Az érzelmekkel színezett tudás alapján hozzuk a döntéseket, de az érzelmek is tapasztalaton alapulnak. Ezek vagyunk mind, egytől egyig.
A racionális és emocionális arány az persze személyenként változó, és a hangulat néha szélsőségesen hullámzik. A hozzászólás többnyire a tudást, de előfordul, hogy a hangulatot tükrözi jobban, attól függően, hogy mi dominált az irásakor.

Csak pár magvas gondolat békési-től ami még termőre fordulhat.
#24356 Milyen irányú erők ébrednek marás közben? Statikusak, vagy dinamikusak ezek az "erők"?
#24362 1-2 tized nem oszt és nem szoroz fában. Meg még több se nagyon.
#24364 "csapágyak távolsága 100mm körül van" Ezzel szemben az egész tákolmány magassága, amit tart, több száz mm. Érdekes számok jöhetnek ki ebből is.
#24379 Ha ennek a micsodának az elvét megtartod és a kerékpárokat vagy 300 mm teszed egymástól, már sokat javulhat a helyzet.

Szerintem a célul kitűzött megmunkálást, az erők irányát, nagyságát és jellegét meg kéne ismerni.
Az erők hatására még eltűrhető deformációt rezgést és kottyanást meg kéne határozni.
Azután talán eldönthető, hogy megfelelő-e az az eszköz, vagy várhatóan alul teljesít. Lapjára vagy élére szerelve.
(A marás által gerjesztett rezgés java felemésztődhet a marómotor tömegében is, nem kell eljutnia a kérdéses Hepco Y sínig.)

keri

Eleinte én is így gondoltam. Engem már meggyőzött hogy nincs így.

A kocsikkal nyilván igazad van.
Szem előtt kell tartani a tervezéskor a paramétereit és gyengeségeit.

000000000

Most látom (nem olvasom el mindenki hozzászólását), fel lett róva, mert ismétlek és más gondolatait, eredményeit beépítem a dolgaimba.
Pl. a négyzet, plusz bé négyzet, az egyenlő cé négyzettel.Tényleg teszek ilyet. Használom más eredményeit, meg az én tapasztalataimat.
Pl a meleg vizet se én találtam fel, de azért megfürdök benne. Ezek szerint nem mindenki tesz így.
Újabb hibámra derült fény.
Igen a tanulás!
Nem mindenkinek magától értetődő, hogy tanulással fejleszthetjük magunkat.

000000000

Ilyen ez a tanulás.
Az összegyűjtött infók alapján az embernek önálló gondolatai lesznek.
Már annak, aki tanulgat.
Ez a veszély azért mindenkit nem fenyeget ahogy látom, mert minden baromságot válogatás nélkül összehord. Ez most a menő. Agy híján mást nem tehet a szerencsétlen.

000000000

Ugyan már tőled mit tanulhattunk kedves békési vagy, alias szegelgetek ?  
Trollkodáson kívül semmit.
Kérném ne is válaszol, mert nem érdekel a fröcsögésed !  

6rk75uezn

Kicsit butát kérdezek de ....!Egy kompresszor főtengelyén ha a hajtókar kicsit kivan (tűgörgős) azon mennyit segithet ha csak tűgörgőt cserélek?Ugye van 3 kopó alkatrész,1-főtengely,2-Tűgörgő,3-hajtókat.Melyik kophat többet!Ha most 0,36 ot lóg akkor valószinű hogy egy tűgörgőcsere felére csökkenti de még a fele is nagyon sok szerintem.

bujjpdu4f

Sziasztok!
Kérdésem, CUT2D-ben ha jól tudom nem lehet összevonni az ugyanazon szerszámmal készülő munkafázisokat, hogy egy gcod legyen? Utólag hogy csináljam?

Sz.József

Szerintem össze lehet vonni...

LittleSV

bujjpdu4f

Az jó,és hogy? Most nem vagyok gép előtt. Ha menteni szeretném egybe pl. Pocket1,Pocket2,Profile3 stb. azt hogy fűzöm össze?

keri

Kompresszorral még nem volt ilyen gondom, de MZ esetén is tűgörgős a hajtókar.
Ott a hajtókar szokott oválisra kopni, de a gyári hajtókar elég jó minőségű ahhoz, hogy egy csapszeg+tűgörgő csere még beleférjen vagyis nem feltétlenül kell a hajtókart cserélni.

Olyat szoktak még csinálni hogy túlméretes görgőket raknak bele, ezzel lehet kompenzálni a hajtókar kopását (ha nem túl ovális)

Egyébként ha megoldott a kényszerkenés akkor én cserélném bronzcsapágyra. (úgy emlékszem azt mondtad olajszivattyú is van rajta)

Ilyen jellegű problémáimmal http://www.paldugattyu.hu/" TARGET=_fnew>hozzájuk szoktam fordulni.

Értenek hozzá, és nem volt még gondom a munkájuk, és alkatrészeik minőségével, miközben megfizethetőek.

LittleSV

Kipipálod mindhármat mielőtt gkódba mented.

Sz.József

Amelyeket össze akarod fűzni kipipálod.
Mentésnél pedig kipipálod a "kijelöltek összefűzése" opciót...