Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xg2w6ib9x

"Célszerszám kell az előfeszítés megfelelő beállításához, mert imbuszkulcs és csillagkulccsal nekem nem sikerült precízen beállítani. "
Ez a célszerszám érdekelne. Ha publikus a dolog és van róla valamilyen rajz, vagy kép azt szívesen megnézném.
Előre is köszi !

keri

Szegelgetek csak másoktól hallott provokatív beszólásokat ismételget. Tibor45, az én, és a Te kritikáidat is rendszeresen felhasználja, így persze hogy megtalálod benne az igazságot [#hehe]
Ezt használja ki manipulálásra, (sikeresen) úgy hogy a tartalom számára mindegy.  
http://hu.wikipedia.org/wiki/Antiszoci%C3%A1lis_szem%C3%A9lyis%C3%A9gzavar" TARGET=_fnew>Tipikus szociopata.
Régebbi történetei alapján, amiben elmesélte hogy csinálta ki a kollégáit akivel nem volt jóban, ez születésétől fennálló betegsége, de utóbbi időben a demencia miatt már csak a nagyon felületes szemlélő nem veszi észre a trükkjeit, illetve a nagyon naív és empatikus emberek éreznek szimpátiát vele (neked ez dicséret és ezért is tisztellek a szakmai éleslátásod mellet) és ha volt is egy kevés tudása, már ahhoz sem fér hozzá az agyában, ezért is nem láttunk még tőle semmit, csak még az elején, amíg volt tiszta pillanata, egy elcseszett kis esztergát, amivel nem tudott mit kezdeni, és ami furcsa mód másoknál egészen jó szolgálatot szokott tenni a maga korlátozott képességeivel.

De hogy témánál maradjunk.
Ezek a kocsik valóban nem szerszámgépek lineáris mozgatására valók. Automata gyártósorokon, a gyors és viszonylag pontos mozgások, olcsó megvalósítására való, ráadásul szennyezett környezetben is elég megbízhatóan működik.

Azonban ha adott célra megfelelő a pontosság és terhelhetőség, akkor miért ne használja? Az iparban is ilyen helyeken használják, nem raknak mindenhova légpárnán lebegő gránit tengelyt, csak az optikai megmunkálókra, meg oda ahova mikron körüli pontosság kell.

iiidyyiy3

Ne gondolj semmi bonyolultra, majd lefényképezem a katalógust. Annyi a lényeg, h sima villáskulccsal nem férsz hozzá. Én lemezből akarok vágatni lézeren.
Sajnos több helyről is megerősítették Békési álláspontját, ez mozgatásra van kitalálva, nem szerszámgépbe. Egy próbát megér, túl nagy energiát viszont nem érdemes fektetni bele.

xg2w6ib9x

Előre is köszi.
Mivel már megvannak a Hepco sínek a próbát mindenképpen megejteném.

000000000

Ahova szabvány villáskulccsal nem férek hozzá, mer széles, vagy hajlítani kell a kulcson az ilyen szerszámot olcsó ("KGST" piacon vett) villáskulcsból szoktam kialakítani. Azért nem kár, ha az ember "elbarmolja" kicsit.

keri

Bringa kónusz kulcs? Az eleve ilyen lemezből kivágott, és fillérekért lehet kapni akár a tescoban is.

Azért voltak itt olyanok hogy az acél zártszelvényen gördült golyóscsapágyal.
Vagy még @Motoros is csinált kifejezetten jól működő maró és nyák gravírozó gépet, hogy valami nyomtatóból  bontott köszörült acéltengelyen gördültek a csapágyak. Ez utóbbi még tartós is volt neki.

Ezek a Hepco sínek kifejezetten profi megoldások a régi hobbi megoldásokhoz képest.
Nagyméretű lézer és plazmavágóba szerintem kifejezetten előnyösebb mint bármi más.

csakyt

sziasztok
 Segítsetek egy tápegység kiválasztásában. van 3dm860A vezérlőm és hozzáMST340B02.-es léptetők aminek 6.6A a teljesítmény. nem tudom, hogy ehhez hány volt feszültségű tápegységet kellene szereznem. Azt tudom, hogy mekkora a teljesítmény, de a feszültség érdekelne, hogy mekkorát érdemes keresnem, hogy jó nagy teljesítményt tudjak elérni.

iiidyyiy3

Erre nem is gondoltam, jónak tűnik a biciklikulcs.

Nekem az volt a bajom, hogy az imbiszkulcs rugalmasan megcsavarodik egy kicsit, akárhogy fogtam, mire meghúzom az anyát, akkorra elfordul az excenteres tengely. Vagy kottyan, vagy túl szorosan jár. Az meg hogy mind a 4 egyformán legyen előfeszítve kb esélytelen.http://www.imgserv.com/images/2015/01/14/1g58s4rxwV.jpg" border=0>

keri

Ha jól látom, az adatlapon 20-80V között működik.
Akkor olyan 70-75V körüli táp jó hozzá.
Teljes feszültségen nem érdemes hajtani a kínai cuccokat, mert az már nagyon a határfeszültség.

csakyt

Azt nem értem, hogy  melyik a jobb feszültség választás. A nagyobb vagy a kisebb. Mert kisebbet, könnyebb szerezni és olcsóbbak is. De inkább érdemes nagyobb feszültséget választani?

000000000

Tudtommal ha nagyobb feszről hajtod, nagyobb sebességet tudsz elérni.

csakyt

Köszönöm a segítségedet

xg2w6ib9x

Köszi, hát ez tényleg nem túl spéci "célszerszám".
Bonyolultabbra gondoltam.
Az imbuszkulcs csavarodásra jó megoldás lehet egy rövidebb szárú imbusz fej(dugókulcs készletben van olyan, ami be van foglalva egy 1/4-es hengeres testbe)

keri

Igen, ahogy az előttem szóló mondja, a nagyobb feszültség nagyobb sebességet és dinamikát is jelent.
Igazából ha csak az a cél hogy működjön, akkor ez 20V-ról is menni fog. Érdemes a lehetőségekhez mérten a nagyobb feszültséget használni.

xg2w6ib9x

Elnézést ezt © CeFReX kollégának szántam.