Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xg2w6ib9x

Köszönöm !
Sejtem melyikre gondolsz, az nekem is szimpatikus volt. Ott két külön orsó kell a híd mozgatásához, míg a gólyalábasnál meg csak egy. Végül is van 2 db egyforma golyós orsóm az egyik taliról Hégely Mikibá jóvoltából.

000000000

A fióksínnél nem nehéz komolyabbat találni.

Ha ennek a micsodának az elvét megtartod és a kerékpárokat vagy 300 mm teszed egymástól, már sokat javulhat a helyzet.

000000000

Látszott, hogy anyag van benne bőven, de az úgy soha nem működhetett normálisan. Egyértelmű melléfogás volt az egész.

000000000

És mit csinált abban a gépben?
Vizes ronggyal táblát törölt?

KBalázs

Kitaláltad, azt.
Ha rád figyelnék meg téged olvasnálak, belőlem is majdnem akkora tahó válna mint te vagy. Persze a nagyságodhoz nem nőnék fel soha, jobb "alapképzésben" részesítettek a felmenőim.
A segítőkészségem nem arctalan fikázásban merül ki mint neked, több fórumozónak személyesen is lökök a projektjén, amikor tehetem.

000000000

Csak ennyire futotta fütyike?

000000000

Hagy a csudába !
Ezt a stílus hamisítatlanan szegelgetek !
Anno ki is lett rúgva a fórumról, hogy lába se érte a földet.  [#hehe]
Tőle se láttunk még egy munkát sem ahogy ettől a drága kedves békisi kollégától sem.
Gondolom azért békési mert ha jól emlékszem szegelgetek is békés megyéből volt.  

xg2w6ib9x

Valószínű, hogy a "békés" a lakhelyére utal, nem a természetére.
[#papakacsint]

Szalai György

A káposztagyalu. Na, az egy komoly dolog. (Vecsésen)
Ez a cucc tűri az agresszív káposztalevet, hiszen rozsdamentes.
Azért az látszik a hálón lévő képekből, hogy szállítópályának és nem szerszámgépnek van kitalálva.  

Kiderülhetne már, hogy mik is lesznek az elvárások attól a géptől.

xg2w6ib9x

Az utolsó mondat nekem szól ?

Szalai György

Annak szól, aki tudja rá a választ.
Ellen vagy rokonszenves, de békési hozzászólásaiból is tanulhatunk azért pár dolgot.
(Sosem tudtam azonosulni az „Építsünk valamit, és majd jó lesz valamire. Vagy nem. Hiszen Hobbyisták vagyunk” hozzáállással.)

VighLajos

[#wink]
Valószínű, hogy az a vecsési káposztagyalu amolyan forgókéses szeletelő lehet, és nem egy huzigálós ládamozgató.

xg2w6ib9x

Igen ez így igaz, amit én láttam az ugyan nem vecsési volt, hanem tiszakécskei, de a forgókéses szeletelő stimmel.
És még csak nem is rozsdamentes anyagokból volt.
Szeleteléskor még nincs agresszív káposztalé, az csak később jelenik meg az erjedéskor.
Persze ettől még lehetne rozsdamentes.

000000000

Káposztában jók vagytok! [#nyes]

Maradjatok meg ennél a témánál.
Nektek innen nincsen tovább.[#rinya]

000000000

Szerintem © Szalai György fórumtárs a káposzta dologgal arra célzott, hogy a szóban forgó eszköz alárendeltebb helyeken kiváló lehet, de az adott feladatra nem igazán szerencsés.
Ha tévednék, elnézését kérem.

Erre, rárepültek a káposzta dologra, mivel az nem bonyolult. Nulla ismerettel is lehet a végletekig ragozni.
Egyszerű párhuzamot nem sikerült felismerni.
Gratula!

Forgácsoláskor keletkezhetnek rezgések. Van úgy, hogy megfelelő technológiával elkerülhetőek, de nem minden esetben.
Megpróbálhatjuk ezeket a rezgéseket, vagy egy részét elnyeletni. Ehhez a rezgéseket tekintélyes tömegbe kell vezetni. ("elnyeletés végett") Ez egy borotvaél kinézetű dologba nem fog sikerülni. Az adott konstrukció nem hogy nem alkalmas erre, hanem még további rezgéseket generál.

További jó káposzta szeletelést.
Az is egyfajta "forgácsolás". [#nyes]