Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

nek-
1000000011100111001
várok cirka 50uS és folytatom
0000001111111111110
idözítők kb fél állásba DAC padlógáz.
A motor érezhetően megmoccan műszertáp szerint vesz is fel 160mA, de tartó nyomaték nem érződik és az áram is lecsökken pár másodperc alatt. Innentől nem csinál mást resetre megint az előző
(mostmár tudom nemtok képet sem beszúrni meg gépelni sem)

000000000

Bocsánat a flood ért.
Szerintetek mi lehet a gond ?
Azt gondolom ha vmit a a3972-be irok azt tartania kéne a motornak, vagy rosszul gondolom.

urpwig5xe

Sziasztok.
Megint jótanácsra lenne szükségem a tapasztaltabbaktól.
Át kell alakítanom a csapágyázást a még teljesen el sem készült gépemen. Trapézmenetes orsó (Tr16x4) ami már nem elég hosszú, ezért szeretném esztergályossal meghosszabbíttatni. Rozsdamentes anyagból szeretném.
Milyen bevált módszer erre a legjobb? Réz vagy rozsdamentes acél, ragasztás, hegesztés, menettel, felmelegítés, sajtolás, ezek valamilyen kombinációja, vagy esetleg valami más?
Másik kérdésem: 7201-es csapágyak lesznek egy alumínium csapágyházban egymással szembe fordítva, a két csapágy között a külső gyűrűnél egy váll.  
A ház anyagából kialakított 2x2mm váll (4 pofás tokmányban két oldalról megmunkálva), vagy egy oldalról megmunkálva középre beszúrva zéger gyűrűvel a jobb megoldás?

000000000

Ha azt akarod hogy a két csapágyfészek századra fusson,akkor egy befogásból kell megmunkálni.

jgg8y2a4g

A 4 pofás tokmány helyett is jobb lenne egy 3 pofás.

mex

Ha a válaszolók tanácsait megfogadod, akkor már csak a seeger gyűrű helyett kell valami más, pontosabb felütközést biztosító alkatrészt betervezni, és jó esélyed lesz a sikerre.

urpwig5xe

Jogos. Igyekeztem minden fontosabb infót beleírni ezért vettem bele a tokmányt is. Írhattam volna még konkrétabban: az alapanyag nem kör hanem négyzetprofil, ezért a 4 pofás tokmány.

jgg8y2a4g

Akkor egyértelmq, hogy  pofás. Elnézést....

jani300

Üdv ! Nem cnc de hátha ismeri valaki .
Egy nagy tudásúak által "kirezelt",ipari hegesztőből mentettem egy ,zetronic wig-g1 jelzésű alkatrészt . kb 120x60x40 es beöntött téglatest . Van rajta 400Vac,24-42Vdc (talán bemenet)és 4db csúszósaru output felirattal .
A gugli nem talált rá semmit .
Esetleg ha van valakinek infója , rajza róla jó lenne .

jani300

remrendes

Valaki meg tudna mondani, hogy az adok-veszek 13378-as hirdeteseben levo Rexroth http://kepkezelo.com/images/vmogty8wbe9jgpkf24ou.jpg" TARGET=_fnew>sinekre milyen kocsikat lenne erdemes nezni? Kb 200 felet talaltam, kulonbozo pontossagut, erossegut stb. Amugy milyet erdemes egy hobbi gepre rakni? Gondolom nem kell heavy duty es high precision.

4ybj8h3c8

Rossz a módszered.
Válaszd ki azt a kocsit, ami a legnagyobb baromságnak tűnik, írd le, hogy azt tetted rá, és ne félj, perceken belül leoltanak vagy tízen. A válaszokból meg ki lehet szűrni, hogy nagyjából melyik a jó.

remrendes

Ezt nem tudtam, meg uj vagyok :)

remrendes

A 24495 hsz-tol lejjebb levo motorrol es vezerlorol kerdeznek. Y iranyban gondolkodom, hogy egy 400W-osra cserelem a terveztet 2db 200W-os motorokat. Az viszont egy arban van a http://www.jmc-motion.com/en/product/show.php?id=46" TARGET=_fnew>JMC es a http://www.leadshine.com/series.aspx?type=products&category=servo-products&producttype=brushless-servo-motors&series=ACM" TARGET=_fnew>Leadshine. Van valakinek tapasztalata az masodik gyartoval?

000000000

Indokolja egyáltalán a hajtás mechanikád, forgácsolási alkalmazásod a 400 W-ot?  
Valószínűleg a 200 W is sok ..... Tudod szinte akármit forgácsolsz egy hobby gépen, jóval 1 W alatti csak a hasznos előtolási P igény.