Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Erre az esetre van speciális szerszám. sokan nem ismerik.

http://www.fetis.hu/format_menetfuro_kiszedo_m_8_4kormos_19780" TARGET=_fnew> Menetfúró kiszedő M8

jani300

Óvatosan össze szoktam törni vékony dornival .
Ha jól sikerül , még a menetből is lehet valami .
Jó dolog a csavarmentő meg az egyéb okosságok .
De ha az is beletörik ...
Persze ki is lehet szikraforgácsolni ha megéri .

000000000

Mióta kipróbáltam az egy lépéses gépi menetfúrót,csak azt használok,ha elfér!
A három lépéses törik mint a ropi...

000000000

Ha beletörik a kihajtó szerszám annak a szárait ki lehet szedni és még kapni is lehet hozzá tartalékot !
De van más megoldás a menetfúró-kifúró.
Ennek azért kicsit erős az ára !  

http://www.fetis.hu/format_menetfuro_kifuro_kemenyfem_m_8_z3_format_34292?keyword=menetf%C3%BAr%C3%B3%20kif%C3%BAr%C3%B3" TARGET=_fnew>Menetfúró-kifúró keményfém M8 Z3

7ribea2ss

Köszönöm a segítségeteket a kiszedő nekem drága.
Életemben most fúrtam először M 8-as menetet.
A magfuratokat 6,8 mm-re vágták lézerrel. Állítólag a lézertől bekeményedik a furat felülete. Egy tömör keményfém kukorica maróval ne próbálkozzak?

7ribea2ss

Nekem már a másik is borsos ár.

7ribea2ss

Kézzel hajtod be? Mert gépi nekem is van. És még van 6 db furatom.

jani300

Ok . De hogyan fúrod ki ?
Gondolom nem kézből .
Ha nem valami nagyon drága munkadarab , de mégis pont ott kel a menet , akkor kitördelném , két oldalról besűlyeszteném és behegeszteném .
Ha én csinálom nincs benne zárvány !
De felrakhatod valami merev marógépre is kifúrni .
Próbáltad már ezt a menetfúró kifúrót ?

000000000

Meg lehet próbálni , de elég szenvedés kibarmolni, főleg ilyen hosszon.
Ha annyira nem létfontosságú furat akkor meg kell próbálni összetörni, de abból már nem sok menet lesz.
És ha benne marad egy szilánk akkor a következő menetfúrót is tönkreteheted átvágáskor, mert lecsontozhatja az éleit.

000000000

Menetfúró kifúrót még nem próbáltam, sőt kézből semmi értelme se lenne a műveletnek !
Marógépen már barmoltam ki alumíniumból menetfúrót, de azt 36,000RPM-el és 2mm-es keményfém maróval.
Az volt a szerencse, hogy nem a keményfém menetfúrómat törték bele mert akkor felejtő lett volna.

7ribea2ss

Van békebeli oszlopos fúrógépem. A munkadarab egy negyed négyzetméteres lézer vágott vaslemez.
Nem volt olcsó.

KoLa

Ha 8-s lemezbe akarsz menetet vágni akkor olyan gépi menetfúrót használj ami előre tolja a forgácsot, ezek sokkal erősebbek mint a társaik mert nincs sok hely hagyva a forgácsnak a száron, így aztán erősebb!kézi módban is tökéletes.
A leggyengébb a csavart élű menetfúró, ezt viszont könnyebb kivésni ha törik mint ahogy jani300 is írta!

jani300

Oszlopos fúrógépen nem fogod tudni kifúrni !
Csak össze vissza ugrálna , eltörne a drága kifúró .
Még a kitördelés után ha muszáj lehet 10 es menetet fúrni .  A legtisztább a szikraforgácsolás . Az is olcsóbb gondolom mint a menetfúró kifúró .
Abban Pálnak igaza van hogy ha kitördeled , nagyon alaposan ki kell szedni minden darabot .

KoLa

000000000

Kézzel hát! Derékszögre kell figyelni,ne ferdén kapassad be! Sosem törtem még el gépi menetfúrót:) Nem szabad visszafele tekerni,kenéssel nagyon jól megy.