Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

A süllyesztett csavarok fejét 1mm vastag vágókorong élével újra sliccelve, azután kúszóolajjal beöntve és csavarhúzón keresztül kiskalapáccsal tengelyirányban bekocogtatva. (Mélyen bejut az olaj a csavar hosszában.)
Utána a csavarhúzót nagyon erősen belenyomva és lassan fordítva, míg vagy megindul, vagy beleszakad. Jobb az olyan csavarhúzó, amire passzol a villáskulcs.
Ha leszakad a csavarfej fele, akkor a másik felét le kell flexelni a vágótárcsa élével.

guliver83

Amit ki tudtam szedni azt kiszedtem már a többi beleszakadt, de az nem nagy gond majd kijön.
Ha nem veszem ki a csigatengelyt akkor szét kel neki jönni?

Csuhás

Még jobb az ütvecsavarhúzó. ( Ami a kalapáccsal ráütés pillanatában csavar ) Egészen reménytelen csavarokat sikerült kitekernem már vele.

Szalai György

Kevés ilyet láttam még szétszedve, de amit igen, ott mindnél az asztalt kellett először kivenni a tengelyével együtt. Ha az asztal nem forog, mert meg van szorulva, akkor a csigatengelyt nem tudod kihúzni, mert tartják a „platni” alá szerelt csigakerék fogai.
https://www.google.hu/search?q=rotary+table+dis&newwindow=1&biw=1280&bih=709&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=SxTRVPusM8q1aZTdgOgP&ved=0CAYQ_AUoAQ#newwindow=1&tbm=isch&q=rotary+table+disass" TARGET=_fnew>https://www.google.hu/search?q=rotary+table+dis&newwindow=1&biw=1280&bih=709&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=SxTRVPusM8q1aZTdgOgP&ved=0CAYQ_AUoAQ#newwindow=1&tbm=isch&q=rotary+table+disass

000000000

Például ami nekem van forgató ott pont fordítva van, mert addig nem lehet lebontani a csigakereket amíg a csigatengely benne van.
És a csigatengelyt is ki lehet csavarni mint egy csavart.

000000000

Szerintem vegyél 5-10 liter gázolajat és áztassad be 1-2 hétig mielőtt bármit is kezdenék vele.

mex

Kár a gázolajért. Ha szét is jön, annak már annyi, többe kerül a leves mint a hús.

000000000

Ebben igazad van, de ha ennyire meg volt rohadva akkor az másképpen nem fog megmozdulni.  
1-2 hét áztatás lehet hogy még kevés is !

szf

Szia
Ha nem boldogulsz vele akkor hozd el hozzàm.Mi majd szétszedjük........

guliver83

Adtam neki egy kis csavarlazítót hátha megenged!

000000000

Egy kis csavarlazító kb annyit ér mint halottnak a szenteltvíz.
Mellesleg meg lehet tudni mire szeretnéd használni ?  

guliver83

Egyenlőre szét akarom szedni, hogy egyáltalán lehet e ezt még használni vagy mehet a méhbe!

000000000

Sok sikert kívánok hozzá !
A külseje alapján én nem fűznék nagy reményeket hozzá, de lehetnek ettől függetlenül még csodák.  

guliver83

Nem szerettem volna rögtön kidobni !

nxw2m2665

Üdv guliver83.

Valószínű hogy excenteres a csigatengely hüvelye. Na most ha azt meg tudod mozdítani akkor tekerd el amennyire csak tudod. Van olyan forgató amelyiknél teljesen kiold a hajtás és szabadon forog az asztal. Ha ez sikerült legalább egy kicsit is, akkor  asztalt rögzíted, egy erősebb vasat a t-nútba dugva megpróbálod ide-oda forgatni hátha megindul. Ha nem sikerül melegítsd meg az egészet lehetőleg egyenletesen, pl gázperszelővel hátha. Lehet hogy ennél is szétkapcsol a hajtás és akkor kijön a t-nútos asztal. Aztán jöhet a tengely. Lehet melegítés hatására az is megindul. Legalább nem kell félni hogy leég a festés... :)