Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

http://kepfeltoltes.hu/view/150206/DSC_1610_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Leéget a kompresszorom motorja valaki foglalkozik tekercseléssel?Mennyibe kerül egy ilyen művelet?

Üdv.

000000000

http://kepfeltoltes.hu/150206/DSC_1610_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Középső és egyik széle, ha a másik szélere kötöd akkor fordul a forgásirány.

000000000

Bocsi kicsit nagy lett,erről lenne szó!

000000000

Mi ez valami obis kompresszor ?  
Ha eljössz Vácra adok ingyen egy ilyesmi tekercset vagy komplett motort kompresszor nélkül.  

xg2w6ib9x

Bocsi csak a képet néztem, azt elnéztem, hogy a kondi a két szélére van kötve. Ez esetben a Pál féle megfejtés a nyerő.

kisinas

Szerintem meg a középsőre a nullát, a többi stimmel

kisinas

000000000

Igen ez egy einhell kompresszor kb 10 évig működött,többi részének semmi baja ezért gondoltam megcsinálom valahogy,vagy új motor,vagy ezt tekercselni.

s5f8tmfv3

Köszönöm a válaszokat!

xg2w6ib9x

Régebben jártam már tekercselő műhelyben, ettől kisebb motort tekertek nekem 10-12e körül.

000000000

Amennyiért megtekerik nem ér annyit az egész !
Nekem van itt egy hasonló kompresszor maradvány, azon rajta van a forgattyús ház a forgó és állórész meg a hátsó pajzs és még a kondi is.  
Holnap selejtezni akarok aztán dobálok ki mindent vackot a hóra.  
Mellesleg ezek a kompresszorok nagy rákfenéje a hideg műhely.
Ilyenkor az olaj megdermed a nyomás lecsökken és bekapcsol, egyenes útja a leégésnek.
Télire érdemes hígabb olajat önteni bele.

rmkeh8a83

Sziasztok szeretnék segítséget kérni tőletek a kérdésem hogy szeretnék egy strigon marógépet cnc-re alakítani úgy hogy csak kottyanásmentes orsót kapna mert még kiváló állapotban vannak a szánok szerintetek hány Nm-es motorok kellenének rá és lépető vagy szervó nem ipari célra kell de szeretnék vele vasat is marni.Köszönöm

ANTAL GÁBOR

Nekem is volt egy hasonló esetem ( csak én kölcsönadtam a kompresszort ) Úgy kaptam vissza hogy " nehezen indul "   Egy frászt , leégették . Nem tekertettem újra de megmentettem . Az én egységemnél a kompi és a villanymotor egy egységet képzett  . Szétszedtem és kivettem a közepét ( a motor állórészét ). Megmarad a két csapágyas pajzs, a motor forgórésze  és a kompresszor egység . A tengelyen menetesen volt rögzítve a  kompresszor. Nosza lecsavartam.  A két pajzsot egy illesztett csővel összefogtam és csináltam egy új ( rövidebb )  tengelyt. A tengely egyik fele menetesen a kompresszorhoz csatlakozott a másik pedig egy szíjtárcsához .Kapott egy (túlméretezett) villanymotort és azóta vígan dolgozik.  

000000000

Egy képet feldobsz nekem róla ha van kéznél?!

Köszi!