Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3wm3x3zz

csatlakozom  az  előttem szólóhoz .Sajnos ez  a  tipikus este  az egyorsós  hid mogatásnak , becsavarodik .az  y  mérete  700mm  tehát  egy  min800mm  es hid középen mozgatva   mitöl nem csavarodik  .

w0hgtwf3w

"Adott egy DABEN 50/70 hobbycnc gép"
Vedd fel a kapcsolatot a gyártóval.
Lehet,hogy a gép alapból nem fogja tudni a te igényeidet.
Valószínűleg van egy specifikációja ami tartalmazza az összes olyan adatot ami választ adhat neked a kérdéseidre.

Magyarul ez a gép elképzelhető,hogy nem fogja tudni a te követelményeidet.

fa_kukac

Sziasztok! Buék!
Itt vettem nemrég 2 vinyót, most szerettem volna külső adattárként használni Conrad féle usb adapterrel, a gép meg is látja, az eszközkezelőben megtalálni, azt írja hogy minden rendben, de a sajátgép ben nem jelenik meg. Formázni kellene? Help! Köszi előre!

jani300

Vezérlőpult ,felügyeleti eszközök ,számítógép-kezelés ,lemezkezelés .
Particionálni ,utána formázni kell . BUÉK !

fa_kukac

Köszi! Pedig már csináltam többször!!! BUÉK!

B.Tibor

Ha valakinek segítség, én az eBay-en rendeltem hasonló USB-IDE átalakítót, több barátunknak is megbízhatóan működik már egy éve.
Táp nélkül kb. 800 Ft http://www.ebay.com/itm/New100-Plug-Play-Hard-Drive-Converter-Cable-USB-2-0-to-IDE-SATA-2-5-3-5-UK-/261415522140?pt=UK_Computing_Drive_Cables_Adapters&hash=item3cdd944f5c" TARGET=_fnew>(link), táppal együtt kb. 2000 Ft. http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-to-IDE-SATA-S-ATA-2-5-3-5-HD-HDD-Hard-Drive-Adapter-Converter-Cable-CM-/261713377911?pt=AU_Laptop_Accessories&hash=item3cef553a77" TARGET=_fnew>(link)
(2.5-es IDE, 3.5-es IDE, és SATA felülettel rendelkezik)

Bármilyen IDE winchestert lehet használni külső adattárolónak, illetve ennek segítségével DVB-T set top box-hoz is lehet winchestert csatlakozatni TV adások felvételére. Egy éve hibátlanul működik nálunk.
(Laptop winchester esetén külső táp sem kell hozzá)

(Ha külső tápos megoldással használjuk 3.5-es winchesterrel, szoba antennával akadozhat a kép, mert zavarokat szedhet fel a tápegységtől. De ha távolabb van az antenna, akkor teljesen jól működik ez is.)

Pendrive-ok nem váltak be erre a célra. Hullnak, mint az őszi legyek - ahogy svejk mondta :)
Nem bírják a folyamatos írás-olvasást.
EBay-en laptop winchestert is lehet kapni, olcsóbban mint a pendrive-ot.

9hpa53xy

Sziasztok! Használ valaki beaglebone black rev C SBC-t linuxCNC vel? Elkellene egy kis segítség....

urpwig5xe

Sziasztok!
Jó régen nem írtam ide, most egy hiba feltárásában kérném a segítségeteket.
Van egy 3 tengelyes régi H1-es vezérlőm 3db lépteccsel. A hiba az, hogy az x tengely az oda-vissza mozgásban egyik irányban folyamatosan "elmászik", míg a többi pontosan visszatér. Egy mérőórával teszteltem, +1 -1 mm-errel járattam oda vissza a tengelyt és figyeltem a mérőórát. Minden oda-vissza után kb 1-2 századdal odébb áll vissza, ezzel a 0-tól való eltérés folyamatosan nő.
Amit eddig kipróbáltam: az x és y tengely vezetékét lekötöttem a vezérlőről és az x-et átkötöttem a "B" motor helyére. Most az y értékével játszva de az eddig tesztelt motort (vezetéket és mechanikát) mozgatva a probléma ezen a tengelyen megszűnt. Majd vissza kötöttem az y motor tengelyét az "A" motor helyére és átírtam a Motor Outputs fülön a Step/Dir értékeit is a helyes értékre. Így az "A" motor helyére az y tengely került. Nos, a hiba ezzel megjelent az y tengelyen, az x rendben volt. Nekem az a következtetésem hogy a vezérlő első "A" motor része a ludas, mivel arra kötve mindkét tengely ugyanazt a hibát produkálja.
Kérdés: mit lehet/érdemes még kipróbálni? Ha jól gondolom hogy a vezérlő a hibás, akkor elvállalja valaki a javítását? Érdemes egyáltalán javíttatni?
A segítséget előre is köszönöm.

Révész Richárd

Ellenőrizd le az LPT kábelt.
Lehet ott lett valami zizi.
Cseréld ki egy másikra.

kisinas

Szia!  
igazolhatom, nekem is így van megoldva 1-2 éve a sok kis  (öt -hat) 80-160 GByte winyók csatlakoztatása. nekem sem volt még velük problémám egyszer sem

urpwig5xe

Köszönöm, erre nem gondoltam. Kerestem másik LPT kábelt, (nem volt nehéz mert pont a napokban rendszereztem) de nem találtam. A hét elején tudok majd keríteni. Addig is tudom valahogy tesztelni hogy az-e a gond?

urpwig5xe

Amíg nem tudok továbblépni a vezérlővel kapcsolatban egy másik problémát is felvetnék. Biztosan van pár embernek Kress FME maró motorja. Ha benne marad a patron (most éppen marószár nélkül) és nem húzza ki a szorító anyája, akkor mik a lehetőségek? Van erre valami okosság? (Egyszer régebben már jártam így, akkor hát... nevezzük roncsolásnak... a végén új patron kellett... :)

Csuhás

Nem tudom milyen az a patron, de ilyen esetben segíthet ha a patront teletömöd gyurmával vagy kenyérbéllel, majd a patron furatába illeszkedő stiftre ráütsz kalapáccsal. Szerencsés esetben így kilökődik a patron.

urpwig5xe

http://www.kress-elektrik.com/Accessories.105+M5e480e4f317.0.html?&tx_commerce_pi1%5BcatUid%5D=53&tx_commerce_pi1%5BshowUid%5D=168" TARGET=_fnew>Ilyen
A fekete csík egy horony, amibe a szorító anyában lévő gyűrű beleakad(na) és kitekerésnél kihúzná a patront. Most a patron bal oldala "látszik ki", a horony után még néhány mm van szabadon.
A gyurmás trükköt értem, de kételkedem hogy beválna. Utolsó esélynek mindenesetre észben tartom. [#worship]

fpd0kbd4

Sokak által nem ismert,pedig nagyon hasznos és univerzális technika a kenyérbél.Csak szájhagyomány útján terjed , hivatalos fórumokon nem oktatják.