Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

h5y838vfd

Valaki keresett procikat gyűjteménybe .... ki volt az?

e3h0cv4ph

Sziasztok.
Megváltozott az E-mail címem. Ezt hogyan tudom módosítani a fórumozó adatlapomon?
Nem találtam sehol. Segítsetek.
Köszi:TT

6rk75uezn

Addig is megoldás az ha fönt rákatt a "fórum" feliratra majd "beállitás" itt kiveszed a pipár hogy ne lássák a régi mail cimed és az "egyéb infó"-hoz megadod az elérhető mail cimed.

6rk75uezn

Sziasztok.
Egy kis segitséget kérnék,vannak itt emberkék akik vágják a vill motoros dolgokat.
Ugye egy 220/380-as motoron a sorkapocshoz 6 szálnak kell hogy feljöjjön hogy lehessen csillagba és deltába is kötni,na most én már kétszer vettem olyan motort aminál csak 3 szál jött fel,na most ugye itt jött a csillagpont megbontása/kivezetése!Most is vétel alatt van egy pont ilyen motor ami adattábla szerint 220/380-as de csak 3 szál jön fel,a kérdésem hogy ez a megbontás/kivezetés minden esetben tuti hogy megcsinálható?Tehát csak úgy lehet megtekercselni egy ilyen motort hogy utánna megbontható illetve deltába is köthető?Nem akarok úgy járni hogy megveszem és nem birom fölhozni a másik 3 szállat.Köszönöm válaszaitokat.

Rabb Ferenc

Az biztos, hogy három önálló tekercse van hat tekercsvéggel. De azt csak megbontás után lehet látni, hogy a csillagpont - amit belül alakítottak ki - hozzáférhető vagy sem.

Lehet, hogy egy varnish csőbe van csak bújtatva és viszonylag egyszerűen bontható. De az is lehet, hogy le is bandázsolták és lekötözték impregnálás előtt.

Na ezzel sem jutottál előbbre... Bocs :)

6rk75uezn

Kicsit előbbre vagyok [#eljen]
Eddig kétszer sikerült ezt az atrakciót sikeresen végrahajtanom,remélem harmadszor is igy lezs.

Rabb Ferenc

Akkor ez is sikerülni fog! Csak az összetartozó tekercsvégeket a megfelelő kapcsokra kössed.  [#integet2]

http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=219008" border=0>

6rk75uezn

Ja persze,csak sikerüljön megbontani!

sanka74

Sziasztok!

Kaptam ajándékba egy gérvágót, azonban a tulaj meg akarta javítani...és mivel felidegesítette magát közben, ezért kitépte belőle az állórészt. Így van öt vezetékem, kettő vékonyabb kék, és 3 vastagabb barna. Az egyik barnán rajta van a kommutátor csatlakozása, így az tuti oda megy. De hogyan tovább? Méregettem, mindegyik között 1-2 ohm az ellenállás...

pistikeid

Sziasztok azt szeretném kérdezni gravirozásban jártas emberektől,hogy aluminiumba 30-fokos gravirtűvel mekkora fogás mélységgel és mekkora előtolási sebességgel illetve mekkora orsó fordulattal szoktak gravirozni? Az ok amiért kérdezem az az hogy sorjás lessz a szélle.

hje3wyntn

Szia!  

Szerintem ha az anyagod olyan, kenődik akkor mindegy, nem lessz szép a széle. Jártam már így én is. Anyagot cseréltem és jó lett. Egyébként a tolás kb.100-300F, mélység 2-3tized, fordulat 3000-16000. Több mindentől függ.
Üdv

pistikeid

Előre is köszönöm ki fogom próbálni.Közben nagyitó alá vettem a gravirtűt és látom hogy le van pattanva a hegyéből.Holnap ujra próbálom.

ra8nsmk6w

Sok függ a keresztél nagyságától is, sőt. Ha nem kellenek a finom részletek (apró csicsás betük) akkor inkább használj szélesebb vágásút. Jobban forgácsol és nem fog lepattani az első másodpercben.

pistikeid

Szia értem és megfogadom a tanácsot.De gyakorlati tapasztalatod nincs előzolással és társaival?
Üdv