Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

két képletben használtam omegát . Mielőtt jönne a helyreigazítás . A p= M* omega nál az omega a forgó tengely mechanikai szögsebessége . Az Xl = omege*L- ben az omega a forgó ( villamos ) mágneses mező szögsebessége   ( omega = 2*pi*f )   Ezek különböznek mert a mechanikai az függ a motor pólusszámától és a szliptól  

6rk75uezn

Szia.
Közbe nézegettem a beállitásait és megtalálltam hogy hol lehet a módositani a motorra jutó feszültséget,0-30%!Ez nekem 6%-os ra volt beállitva.Kiváncsiságból emeltem rajta,6% os nál 50Hz en 150V ot mértem a kapocslécen majd emelve 10% ra a feszültséget már 155V -ot mértem két fázis közöt.A legnagyobb nyomatékot a gyári nyomaték karakterisztikák közül a Vector control
-adja.

mu45tbne

Szia.
Köszönöm átolvastam amit ajánlottál, érdekes tapasztalatok, nem találtam kivetni valót, engem meg győzött de hát puding próbája...
Továbbá, valaki ismeri http://www.ebay.com/itm/5-Axis-50KHz-Breakout-Board-USB-MACH3-USBCNC-Interface-Board-for-CNC-Engraving-/261712154648?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cef429018" TARGET=_fnew>ezt az usb-s leválasztó kártyát, tapasztalatok, hibái, érdemes gondolkozni benne?  
Üdv Gábor.

Arany János

Sziasztok!
Belém nyilallt, hogy szívesen nézegetnék különböző mechanikai megoldásokat!
Leginkább a pantográf jellegű megoldások érdekeltek volna, de nem találom a videókat-képeket!
Még MasterGy megoldásáról is csak a link maradt meg, a honlap "eltünt"!
Milyen néven keresnétek rá? A "kétcsuklós robotkar" és a "pantográf" már kipróbálva!

hostya

http://www.mekanizmalar.com/menu_linkage.html" TARGET=_fnew>Itt találsz néhányat.
Ha ilyesmikre gondoltál...

Arany János

Nagyon köszönöm!
Erre is emlékeztem, csak nem tudtam mit is keressek! :)

rocco33

Üdv! Me1000 marógép vertikálfejet szedett már szét valaki? A fejből nem tudom kiszedni a kúpkereket(gépkönyv szerint 61,5nek kellene lennie...) a 62 furaton. Nem hiszem hogy beleerőszakolták volna gyárilag. Más lehetőséget nem látok a kijövetelére.
A másik meg ez az "olajzó" ami elég vacaknak tűnik rajta. Kitakarítottam, de olajat akkor se lehet vele nyomni...
Előre is köszönöm a segítséget!

Csuhás

Hmmm, olajzó pumpa az egyetemes fejen van, a vertikálon nincs ilyen. Egyetemes fejet nem szedtem még szét, így csak ötletelek: Nem lehet hogy nem megfelelő minőségű kúpkerék került bele ami egy kicsit kiverődött, és ezért nem fér ki?

000000000

Kérdésem a következő lenne: a Chipcad-től magánemberként is lehet vásárolni, vagy csak céges viszonylatban?  
Regisztrálni is csak cégesen lehet, legalábbis én csak így találtam.

rocco33

Sajnos ez a kúppár egyformán "túlméretes" de a másikat kiütöttem... sajnos az öntvény döglött az egyik zeegerhorony ki van szakadva teljesen. Szerintem nagyon körülményes javítani, de most lesz egy másik ugyan ilyen fej és hátha jobb a helyzet. Majd valami jobb kenést kellene kitalálni ennek, mert így ez gagyi :S

mex

Magánzóként is lehet.

000000000

Köszönöm a felvilágosítást.

Jozs

Sziasztok !

Nemrég valaki írt egy módszert, amivel lehet keresni a fórumon. Le tudná írni újra ? Köszi.

PSoft

A kereséshez ezt üssétek be a gooogle keresőbe:

site:sgforum.hu hobbycncforum és a...keresett szó  

Jozs

Nagyon köszi, így már meg is találtam amit szerettem volna!