Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Hobbyban erre való az emberiség egyik nagy találmánya, a műanyag vödör.
Abba lehet gyűjteni az ipar által megalkotott, jobbnál jobb szervó, enkóder és szenzor csatlakozókat, mikor olcsón felbukkan pár levágott példány.
Amin értelmes darab vezetéket is meghagytak, az meg felakasztva, sőt összetekerve is tárolható.
Meg is lehet venni őket, ha szükséges, ahhoz meg sok pénzt kell tartani a vödörben. [#vigyor2]

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/csatisvodor1.jpg" TARGET=_fnew>http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/csatisvodor1.jpg

A Te eseted (a gyönyörkeresés üzletszerű formája) nem hobby.

„Mit csinálsz az árnyékolt motorkábel harisnyájával,azt egy ilyen négypólusú csatlakozásnál,hova kötöd?”
A négypólusú nagypirosban természetesen sehová, mert ott annak nincs helye.
Az ötpólusú nagypirosban köthetném a nulla érintkezőre? Sok problémát nem okoz, hiszen üzemszerű áram nem folyik rajta, a motor felőli vége el van szigetelve. (Megfelelően.)

Lehet még megoldás egy szinusz szűrő (alul áteresztő) a frekiváltó kimenetén. Így használható hosszabb és nem zavaró, árnyékolatlan motorkábel, árnyékolatlan csatlakozókkal. Tudom, most majd megint jön a Hobbyista sopánkodás, hogy de az drága.
A temetés a drága.
Alázatosan instálom, a Hobby egyik definiens creativuma éppen a kumuláció.
Vagyis gyűjtögess, (egy életen át) hogy legyen miből hobbyzni.
És a Hobbyista fordítsa a legnagyobb gondot az érintésvédelemre, mindenekelőtt.

6rk75uezn

Szalai György és Csuhás köszönöm válaszaitokat,úgy vélem az lesz a helyes ha a nagy 400V-os csatlakozókat a motorhoz használom,a másikat (amit Csuhás mutatott) azt meg a kapcsoláshoz.[#taps][#worship]

svejk

Jó csatik, ezen az áron olcsók is, én ilyet használtam a vezérlőszekrényemnél.
nem egy leányálom a szerelése, de azért el lehet a vele boldogulni.
A névlegesen ráírt áramot ez sem tudja épp úgy mint a ma gyártott összes, hőre lágyuló műanyagból készült elektromos csatlakozó.

svejk

" Amikor elosztószekrénybe szerelek frekiváltót(frekiváltókat),még belső huzalozást se szoktam csinálni a frekiváltó motorkimenetén.
Az árnyékolt motorkábel,sorkapocs nélkül megy közvetlenül a frekiváltóra,az árnyékolással együtt."

Ez csak természetes, hiszen a frekvenciaváltók gyártói is csak ezt tartják elfogadhatónak az adatlapok szerint.

6rk75uezn

A ki-be kapcsolási szálhoz más csatlakozót kell néznem mert lonewolf 2 párat nem ad.
Arra gondoltam hogy a Pc-nél használatos Molex jó lenne erre a feladatra.

ANTAL GÁBOR

Nekem helyzeti előnyöm volt az elöttem szólókkal szemben  mert tudtam hogy Laacika egy kompresszort akar hajtani a 2.2 kW os frekiváltóval . Én javasoltam a  3f+PE 16 A es dugaljat  és bocsánatos bűnként hagytam a fenébe az árnyékolást . Van egy két frekiváltó   ami így megy nálam( egy asztali fúrógép és egy szerszámköszörű )   de akkor nem CNC zek    A CNC kis esztergámat frekiváltóval hajtom : Ott direkt a bekötés van szűrőegység  , árnyékolás  ,fékellenállás és a gép is földelt mert ezek kiépítése elött szívtam...

6rk75uezn

6rk75uezn

Ha jól tudom a freki váltók vezérlési pontjain (pl jobb-ball forgásirány és kikapcsolt állapot) csak mA-ek vannak.

Révész Richárd

Na ja.De mégis van az a pillanat amikor mágneskapcsoló is kerül a kimenetre:)

Révész Richárd

így van.Akár kötheted egy D-sub 9-re is.

Révész Richárd

svejk

Van bizony!
Komolyabb gyártók adatlapjaiban fel is bukkanhat a lehetőség
No de itt inkább maradjunk a TILOS-nál, mert akkor nem kell magyarázkodni. :)

6rk75uezn

Oké,tehár mindegy milyen csatit használok csak valami értelmes legyen.(hát ezt a molex-ről nem mondanám).

Révész Richárd

svejk