Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Általában a legtöbb vezérlő már az 5-5-ös értéktől beindul mint benzintől a dízel  [#hehe]
De találkoztam olyannal ATT-s gép Mach-ra átalakítás közben, 2 tengely ment a 3. meg ha a feje tetejére is álltam se akart elindulni.
Pedig 3 totál egyforma Berger-Lahr 3 fázisú léptetőmotor vezérlő volt egyforma beállításokkal.
Ott például hasonlóan szélsőséges érték hozta meg az áhított eredményt.

korbendallas

Üdv. Az lenne a kérdésem, hogy iso30 kúpban mindig van menet a behúzószárnak? Mert van egy morse3-ra alakító kúpom és menetnek nyoma sincs benne.

000000000

ISO30 MK3 maró átalakítóról beszélünk?  
Mert ha igen akkor ha picit is logikusan gondolkodunk ott miért is lenne menet?  
Az ISO30-as átalakítón átmegy a behúzószár és a MK3-as szerszámot húzza fől, különben mi tartaná magát a szerszámot ?
Van kimondottan fúróbefogó is, abban az átalakítóban van a menet, de isten óvjon attól bárkit is hogy ebbe marószárat tegyen !

000000000

ISO30 MK3 átalakító maróhoz.

http://www.vyrobnistroje.cz/Images/goods/435-0731.jpg" border=0>

Ebben nincs menet !

ISO30 MK3 átalakító fúróhoz  

http://www.vyrobnistroje.cz/Images/goods/435-0631.jpg" border=0>

Ebben van menet !

korbendallas

Köszi a segítséget. Csak nem volt a kezemben még mk3-as szerszám. De így már vilàgos.

korbendallas

Ezek szerint akkor màsik behúzószár kell az átalakígóhoz, ami hosszabb.

korbendallas

Akkor nekem kikopott a menet, mert az a nút ahol ki lehet ütni a fúrót, olyan van rajta.

000000000

M10-es menetet próbálsz beleerőszakolni ?  
Mert ha igen akkor a ISO30-ban M12 van.
Azt kétlem hogy kiszakad vagy kopott volna belőle a menet, de ha mégis akkor az annyit is ért.
Amúgy 500 koronáért kapsz ilyet a szomszédoktól.  

000000000

kicsit benéztem mert az MK2-es 500 az MK3 az 600 Kč
http://www.vyrobnistroje.cz/cz/Adaptery_ISO_Morse.aspx" TARGET=_fnew>ISO MK adapter

korbendallas

Sajnos ebben ki van szakadva. Nem tudom hogy tudták így elbarmolni. Köszönöm mégegyszer a segītséget.

urpwig5xe

Köszönöm MINDENKINEK a segítséget, kiemelten Pálnak. Ma elmentem hozzá és átnézte a vezérlőt. A megoldás - az elektron által is javasolt - step/dir jel szélességének emelése volt. A Mach3 maximum 15-öt fogad el. Ezzel az értékkel rendben megy mindhárom tengely.[#taps][#worship]

000000000

Tartoztál az ördögnek egy úttal, de legalább láttál jó pár érdekességet, meg dumáltunk egy jót.  [#buck]
Sajnos most elég nagy a káosz, de fogjuk fel ezt most úgy, hogy ez egy teszt amivel próbálom megcáfolni az entrópia törvényét.  [#hehe]
Mert az entrópia törvénye kimondja: egy zárt rendszerekben a rendezetlenség mindig fokozódik.
Én megvárom hátha a káosz egyszer csak átcsap hirtelen rendé  [#eplus2]

Rabb Ferenc

A káosz elméletedet egy barátom így fogalmazta meg: az anyag kitölti a teret!

Erre a nagy felismerésre akkor jutott, amikor a Trabantja kiszorult a garázsból. Ezért épített mellé egy sufnit a Trabinak. De egy idő után szegény szappantartónak ismét az udvaron kellett aludnia...  

Bocs az off-ért [#kuss]

urpwig5xe

Nem fényezlek, nincs rá szükséged. Csoda dolgokat láttam nálad és hát aki tud az tud [#worship]

keri

Hát igen. Apám is ebben utazik.
Minden alkalommal amikor átpakolja egy másik helyre a vackait, dupla annyi teret fog elfoglalni mint az eredeti helyén :D