Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vjanos

Nem úgy néz ki:
Uitgangsspanning. 3 x 220 V

De annyira nem vagyok perfekt holland :D

6rk75uezn

Én is ezt vettem ki,hogy nem használható egyfázisú motorhoz.Igazából az fordult meg a fejembe hogy talán talán nem e meglehetne hajtani róla kefés motorokat.De ez kizárt.

6rk75uezn

Egy https://www.youtube.com/watch?v=uQmnpqHjCyM" TARGET=_fnew>ilyen kellene nekem,erről lehetne lágyinditani a kisgépeimet.

w0hgtwf3w

világosítsatok fel !
Sima 1 fázisú motor üzemeltethető freki váltóról.
Mintha úgy olvastam volna itt, hogy az nem lehetséges.

Révész Richárd

Nézz be a frekiváltós topkba.

csakyt

Sziasztok.
 Van egy MST340B02.-es léptető motorom és szeretném tudni, mit az az encoder. Lehet ehhez a motorhoz kapni, de nem tudom mi a célja, mi a funkciója.

etc77f5nr

Léptetőmotorhoz nem nagyon szoktak encodert használni, nyilván van ilyen, de tudomásom szerint a MACH3 pl nem is kezeli együtt a kettőt. Az encoder lelke egy tárcsa amin nagyon sok apro rész van körben elosztva, és egyszerűen elmondva, ahogy forog egyszer átereszti a fényt egyszer nem, ezt pedig egy érzékelő (opto) érzékeli és ez alapján tudod pl mérni, hogy a golyósorsón hány mm-t megy az anya egy fordulatra, vagyis hány impulzus kell ahhoz, hogy a motor egyszer körbeforduljon. Mint a léptetőmotornál pl az 1.8° és 200lépés egy fordulat.

hyuekyh7a

Az Arduino Duet kártyán sikerült benyomni az MCU reset gombot,
Most hogy lehet ezt orvosolni?

csakyt

Köszi a válaszod. Akkor elvileg nekem nem is kell ehhez a motorhoz. nem tudom a gyártó akkor miért akarta rám sózni. Eredetileg egy vezérlőt keresek hozzá, ezzel kerestem meg a motor gyártóját. Akkor írtak valami encoderről és valami horror árban.

6rk75uezn

Nem épp cnc-vel kapcsolatos a segitség kérésem de aki tudna E-mail-en keresztül segiteni kompresszor témában az kérem jelezze.
Eddig 220v-ról ment a kompresszoromon a 3 fázisú motorom de mostmár jó lenne összehozni hogy a frekiváltóm azt is tudja hajtani,mert bizony a rajta lévő 2,2kw-os motor teljesitménye kb a fele,és kellene az a plusz teljesitmény.Nyomáskapcsolóval kellene összehozni,ezzel lenne pár kérdésem,de ezt már inkább mail-en keresztül.Nem akarok ide szemetelni.Köszönöm.

6rk75uezn

Hó de sokan tolonganak.Én úgy látom hogy csak egy megoldása van a dolognak,220v be a kompresszoron lévő nyomáskapcsolóba majd az onnan kijövő kapcsolgatott áram be a freki váltóba,nem tudom mennyire szeretik ezek a freki váltók az igy kapcsolgatást!!

tfpk6pks3

Szerintem a nyomáskapcsolónak adj külön 220-at és egy "relét" vezérelj vele, ami a frekiváltótól jövő 3 fázist kapcsolja. Így megkíméled a frekiváltót a kapcsolgatásoktól

Révész Richárd

Szerintem adj direkt villanyant a frekiváltónak, a start bemenetét meg vezéreld a nyomáskapcsolóval.
De ha már van frekiváltó akkor az lenne az elegáns megoldás ha nyomástávadóval vezérelnéd.
Lehett itt a fórum venni néha baráti áron.

tfpk6pks3

Ez még jobb.
Tessék. Vannak itt ötletek. :)

vjxy4wmi

Kedves fórumtársaim! Új vagyok a fórumon, így alaposan körülnéztem, amitől szerény önbizalmam valahol a nulla és mínuszvégtelen közé zuhant, olyan csodálatos dolgokat műveltek. Látom, hogy egyszerű hegesztett acél, vagy csavarozott alumínium vázakra tüneményes síneken gördülő golyós kocsikat szereltek, melyeknek játéka rossz esetben is a csupán néhány mikronos nagyságrendbe esik. Hogyan fúrjátok ki a rögzítő csavarok helyét? Hogyan húzzátok le a sínek csavarjait? De tételezzük fel, hogy minden tökéletes, a szerkezet akadálytalanul gördül. Ha a kocsi sínjeit tartó szerkezet és az azon mozgó   asztal hőmérséklete eltér 4-5 fokkal (pl rásüt a nap, kinyitják az ajtót, stb) az már akkora hőtágulási különbséget okoz, aminek mértéke (30-40 um) a csapágyhézag 5-10-szerese, a szerkezet pedig mégsem szorul meg? Ha ezeket megvilágítanátok néhány szóval nagyon hálás lennék...