Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

A dohánylevelet,nem "darálják"...vágják.
Legalábbis,a klasszikus felhasználásban.:)

Cérnametélt tekerentyű...iratmegsemmisítő...
De akár,mint a petrezselymet a háziasszony...
Csokorba fogja,aztán a vágódeszkán,egy éles késsel.

hostya

A dohányt NEM darálni kell,  hanem vágni...
Legalábbis a "füstöléshez" szánt dohányt. Cigaretta, pipadohány, stb..
Nézz körül a You Tube-on pl. http://www.youtube.com/watch?v=tRyfuk0ydrU" TARGET=_fnew>itt.

hostya

[#eljen]

Ez a megállapítás kimaradt a #23399-ből..
Végső soron az elkó is kondenzátor, de erre a célra valóban nem alkalmas..  [#worship]

Szalai György

Csak ne legyen túl kicsi a kisebb golyó, mert akkor alászorul a nagynak. Ha létre tud jönni a fém felületek között egy pont-pont elleni nyíró igénybevétel, az betesz a gördülésnek, meg az élettartamnak.
Ha tovább gondolod, mi baj lehet belőle? Semmi, hisz a gyártó is eljátssza.
De pl. a Steinmeyer még ettől is tovább lép és a golyók közé rugalmas távtartó gyűrűket pakol be, amik nem engedik összeszorulni a golyókat és tárolják a kenőanyagot is. Ettől még simább lesz az extrém lassú mozgás. Jól jön ez egy köszörűgép előtoláson vagy egy szikraforgácsolón.
A THK sem azért teszi az LM kocsikban hevederbe a golyókat, hogy szét ne guruljanak, mikor belezi a Hobbyista. [#vigyor2]

ayxp866af

Sziasztok

Valaki tudna nekem segíteni vagy valakit ajánlani aki a következő probléma megoldásában.
Win 7 Pc-n fut egy program ami UDP csomagokat küld  állítható sűrűséggel , kimeneti portal és IP-vel..  A csomag 6 adatot tartalmat melyek értéke -1,000000 és 1,000000 között változik.ezekkel az adatokkal a következő műveletet kellene végezni (x+1)*50  Utána a kapott hat adatot külön külön kellene MOD busz ASCII protokollnak megfelelően a soros porton  RS 485-ön elküldeni.  
Röviden ennyi lenne a problémám..:))

etc77f5nr

Megmértem a golyókat 66db egyforma 3.17mm, tegnap nem volt már időm szétszedni újra, majd ma és kideül mi a baj :) Remélem ma már jó lesz, ha szorul akkor mindenhova egyel kevesebb golyót teszek. A zsír ennyire nem fogja meg az orsót, nagyon nehéz tekerni az orsón szerintem 5x nehezebb, mint ahogy egy új orsónak futnia kéne.

etc77f5nr

Nos a golyókkal nincs gond szerintem. Viszont az orsó.... Van egy másik fajta orsó, arra rátekertem az anyát és tökéletesen fut rajta... Megmértem az orsókon a golyók vájatát. Azon az orsón amin jól fut az anya, 14,07-et mértem digitális tolómérővel, az új orsókon pedig 14,12-t... Én vagyok hülye, vagy ennyire fos az orsó, vagy átvertek a boltban, vagy tényleg nem értem, hogy mivan. Ennyit kellene kopnia? Szerintem nem.

Szalai György

Akkor a segédfázis kondik köréből az elektrolit és tantál típusúak kilőve a polarizáltságuk miatt.
A levegő, vákuum, kerámia és csillám dielektrikumú típusok kilőve a túl kicsi kapacitásuk miatt. (A szurkos papírról ma már ne beszéljünk.)
Marad a fólia kondi mint modern megoldás, és a régóta bevált olaj-papír szigetelésű.
Mit hagytam ki?
Bipoláris elektrolit kondenzátor jó lehet?

etc77f5nr

Megpróbáltam az anyákat oda vissza. Az új orsón mindhárom anya szorul, a régi orsón nem szorul egyik sem. Kizárásos alapon az új orsó rossz.

8nyxwdmzs

Sziasztok!!!!

Kis segítségre lenne szükségem. Olyan kapcsolási rajzot, skiccet keresek, amely egy általános bekötési, logikai menetet ír le, rajzol le... (nem tom mennyire érthető) :D Pl. A vezérlő relét sem tudom bekötni szilárdtest relével, vagy egy estop gombot hova kell milyen módon, hogy az mindnet lekapcsoljon és a mach3 is észlelje. Nagyon nem értek hozzá és nem találtam olyan rajzot ami érthetően elmagyarázná nekem tudatlannak, hogy pl. 3 eres felsőmarómat, főórsónak hogyan csatlakoztassam relével a vezérlőbe, melyik ért hova stb. A végállások "bekötéséről" sincs normális nagyon hozzá nemértőnek egy rajz. stb. stb. A vezérlő amit használni akarok egy 4 tengelyes TB6560 V type. Az adatlapja szerintem olyannak készült aki érti a dolgokat, de én csak egy hobbysta vagyok :) Nem érthetek a mechanikához, az elektronikához és még a Mach3 szoftveres beállításokhoz is :) :) Aki tudna nekem skiccelni, vagy küldeni egy normális rajzot azt NAGYON megköszönném. Szerintem sokan vannak ilyen cipőben mint én....

000000000

Egy helyre is elég lett volna beírni.

Devecz Miklós

Sziasztok!

Van egy Erba Compact 300-as kiseszergám, de most haldoklik.

Van egy Erba Compact 300-as kisesztergám, de most haldoklik.

A legkisebb terhelésre is leáll a motor, kigyullad a sárga lámpa.  
Lekapcs,  újrakapcs elindul, de csak rövid ideig, majd ismétlődik az egész.
Motor baja lehet, vagy a vezérlés halott?

etc77f5nr

Üdv! Megjöttek az új golyók az anyákba tökéletesen futnak végre :) Tehát ebből kiderült, hogy bár azt mondták rápróbálták, de ezek szerint mégsem próbálták rá. Aki vásárol golyósorsót addig zaklassa az eladókat, amíg rá nem próbálják.

u3xrz0cut

svejk

Egy nagyon láma kérdés!

Corgon védőgázas, huzalelektródás hegesztésnél normál acél munkadarabnál melyik a pozitív pólus a munkadarab vagy az elektróda?
Mikor vannak kivételek?