Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

guliver83

Szerintem nem nagy valami összerakni!
Én egy műanyag csövet tettem bele és úgy raktam bele a golyókat és lassan a helyére tettem a menetes orsót ,hogy kitolja a műanyag csövet.
De a fórumon már csinált valaki ilyet és fotó is volt róla.

etc77f5nr

Itt van a műanyag cső de a belsejében vannak ezek a műanyag "valamik" nem tudom mire jó, az tény hogy nagyon ocsmány módon van bele téve. Próbáltam a golyókat beletenni, de nem tűnik olyannak, mintha végig futna szépen a menet a belsejében :(

vadember

HSS. Viszi mint vajat a kés.

etc77f5nr

Megtaláltam a szétszedett anyát, Psoft kollega követte el, de annak az anyának a felépítése teljesen mást mint ennek. Aki tud megoldást erre segítsen legyen szíves! Előre is köszi. Az anya típusa TBI 1605.

t5kzsyyvh

termeszetesen nem tudok a konkret problemadban segiteni, de ajanlom a youtube-ot.

"tbi 1605 ball screw"
"ball screw assembly"
"ball screw disassembly"
kulcsszavakra keress ra.

csak lesz egy video ami segit.

6rk75uezn

Köszi!Jobban mint a piros kő?

6rk75uezn

Köszi,ha jól látom a fehéret és a pirosat ugyan abba kategórizálja.

etc77f5nr

Találtam videót róla. Remélem menni fog.

vadember

Sokkal jobban viszi, de sokkal gyorsabban is kopik.

ANTAL GÁBOR

Pont így jártam egy kínai orsóval .. aztán elkezdtem összerakni nagy nehezen sikerült de akadt.. Egyszer csak feltűnt hogy egy golyó talán nagyobb mint a többi . Rámértem ,majd átmértem mikrométerrel az összeset . Hát a sárgáknál gondolom elgurult egy golyó és elővettek egyet ( egy másik dobozból ) Erről ennyit. A kecskeméti Szimikronnak ismerem az előírásait, no ott ilyen nem fordulhat elő .   ( a megoldás egy új méretes golyó volt )

Szalai György

Ha olyan, mint a képen, akkor több rövid golyókör van benne egymás után és mindegyik csak egy részkörön vezeti az orsót az anyában. Minden körnek van egy golyó visszavezetője és a visszavezetők egymás után, nem pedig ugyan azon a gyűrűn helyezkednek el.

http://www.anaheimautomation.com/manuals/forms/images/ball-pitch-circle-diameter.png" TARGET=_fnew>http://www.anaheimautomation.com/manuals/forms/images/ball-pitch-circle-diameter.png

Akkor pedig egymás után is fel lehet tölteni a golyóköröket, külön külön.
Függőleges orsóra rátekered az anya porvédőjét és zsíros végű pálcára ragasztva beteszed az első golyót, majd fordítasz picit az anyán és beteszed a második golyót és így tovább, míg nem tele az alsó golyókör. Utána ugyan úgy a felette levő golyókört és a többit is, sorban.
Kell hozzá ügyeskedés, de ha ráérez az ember, akkor már megy.
Mindég legyen fehér, puha rongy alatta, hogy ami leesik, az ne gurulhasson el és látható legyen. Jó szem, biztos kéz megtámasztott csuklóval és erős világítás.

etc77f5nr

Nagyon remélem, hogy egyformák a golyók.

etc77f5nr

Az is fura, hogy 66 golyó van és 4 körös. Két középsőben egyel kevesebb lenne? Vagy az elsőben és a harmadikban?

PSoft

Vagy...a másodikban,és a negyedikben,vagy...az elsőben,és az utolsóban...:))