Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Hát KPE gumírozót, azt nem tudok, csak felrémlett valami.
Régebben, a boldog műszaki tudatlanság korában, ezekre a kerekekre, autószerelőtől vásárolt parafa lapot ragasztott az asztalos ismerősöm. (Eredetileg valami tömítéseket vágtak volna belőle.)
Azóta már a parafa több helyen hozzáférhető és a jobbnál jobb ragasztók terén is nagy a választék.
Én a parafát a lépcsőm burkolásakor a Padló Plusz Kft. 1185 Budapest Üllői Út.812-nél vettem.

Révész Richárd

A Powerbeltnek van sok féle gumilemeze amit fel lehet ragasztani hengerre vagy amire akarod.
Már csináltam anyagtovábbító hengert ilyen módon.
Megpróbálom előturni a képeket.

Rabb Ferenc

Érdekelne, hogy polipropilénre mivel ragasztanád?

Rabb Ferenc

Bocs KPE, vagyis kemény polietilén. De testvérek. Az sem ragasztható

6rk75uezn

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást/segitséget,igen ez az anyag (kpe) semmivel nem ragasztható tudomásom szerint igy ez kilőve,próbáltam ragasztani rá vékony gumilapot nem jött össze,második másodpercbe lejött a centrifugális erőtől,azt hiszem Rabb Ferenc társunknak lesz igaza,keresnem kell másik anyagot a kpe helyett mert ezt sem ragasztani sem gumirozni nem lehet.Na de miből csináljak 120mm széles és 150mm átmérőjű görgőt,aminek nem 10kg vagy több lesz a súja!Működik igy is a szalagcsiszolóm csak pengére kell fesziteni a szalagot rajta mert a kpe anyagon elcsúszogat a szalag induláskor.

ra8nsmk6w

Én úgy gondolom, hogy az igazi az öntött alu henger.
Bár akárhány hobby asztalosnál jártam a csiszológépének a hengerei ragasztott rétegelt lemezből voltak.
Szerintűk néhányszor 100 év élettartalommal

nv5firipz

A Loctite-nak vannak speckó ragasztói. A kérdés, hogy megéri-e ragasztani, vagy újat csinálni.
http://www.loctite.hu/loctite-5411.htm?nodeid=8802634989569" TARGET=_fnew>Ezzel nem ragasztható?

xg2w6ib9x

Elnézést, hogy vitába szállok, de már elavult az az állítás, hogy az etilénnek és a propilénnek nincs ragasztója.
Létezik valamiféle primer aktivátor anyag, amivel lekezelve a ragasztandó műanyag felületét normál Loctite (ha jól emlékszem talán 401-es)ragasztóval ragasztható a kezelést követő kb. 1 órán belül.  
Ez személyes tapasztalat kb. 3 évvel ezelőttről.
A ragasztás azóta is kiválóan tart.
Az aktivátort egy csapágyboltos forgalmazó ismerős kente rá a ragasztandó felületre, amit otthon cián-akrilát alapú ragasztóval ragasztottam meg.
A másik eset:
Létezik propilénhez való ragasztó.
1-2 éve volt egy eset, hogy etilé/propilén keverék anyagú lemezeket kellett volna ragasztanom és egy szakkereskedőhöz fordultam segítségért ragasztás ügyben. Volt olyan ragacs a cég kínálatában, ami alkalmas lett volna a célhoz, csak a (magas)ára miatt választottam más megoldást.
A lényeg, hogy van új a Nap alatt.

6rk75uezn

Lehet,biztos vannak csoda ragasztók jó áron,de attól tartok más megoldást választok.A legjobb megoldás szerintem is az aluból való kiöntés lenne,vagy a kpe anyagra ráilleszteni egy vékony falú kórcsövet,na de azt megint honnan!

Rabb Ferenc

Az említett Loctite 770/Loctite 406 kombinációt ismerem kb tíz éve. De ezek nem erre a feladatra valók. A 406 és a 401 is pillanatragasztó. A 20ml-es kiszerelések ára kb 4000 Ft/db (A 770-es primer és a 406 ciánakrilát is)

A másik két ragaccsal eddig nem találkoztam. Öröm az élet, hogy már van. Csak az ára is megfizethető lenne... A 3M-es DP8005 38ml közel 11 ezer forint. A Loctite 3030 35ml kb tízezer.  

Igazad van, lehet ragasztani! Na de ennyiért ???  [#csodalk]

4umhue7vh

Szia! Esztergomba van egy cég,különböző tulajdonságú   poliuretán bevonatokat készítenek  hengerekre, sablonba öntik a fémköré az anyagot, utána  megesztergálják, ha nincs túl messze neked Esztergom, meg tudom csináltatni.

Révész Richárd

Hopsz, hogy a henger van KPE-ből.
Kicsit benéztem.

Vetesi75

A gumi nehéz és ezért nagyon nagy erő próbálja leszakítani forgás közben. Én első körben kipróbálnék valami http://www.essentracomponents.hu/epdm-szivacs-tomites-150371" TARGET=_fnew>ilyesmi pihekönnyű, "gyengébben ragasztott" cuccot, talán a helyén maradna.

55xuwevre

Segítséget szeretnék kérni,fa megmunkálásához szeretnék CNC marót építeni.Jelenleg 300W-os 3 fázisú villanymotort használok kb 4000 mm-es előtolással. Mennyi N-os léptetőmotor és milyen emelkedésű orsó lenne az ideális. Számítási módot kérnék.