Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Nagy valószínűség szerint, mint minden az iparban 3 x 220/380 V-os. (6 kivezetés van a kapocslécen)

Ha már volt tekercselve akkor majdnem biztos, hogy a csillagpontokat nem vezették ki így csak 3 x 380 V-os (3 kivezetés van a kapocslécen)

Esetleg ha valami egész pici gépen volt akkor elképzelhető az 1 x 230-v os segédfázisos kivitel (ilyenkor jár egy kondi is hozzá)

Ezen kívül még elképzelhető a 3x42V is, de ez nagyon ritka.

Mutasd a kapocslécet!

Kelepeisz Lajos

Azt sajnos nem tudom megmutatni, de sima egyfázisú kivezetése van, 1 kapocs a N, 2 kapocs a F, 3 kapocs kondenzátor.

István83

Ha ez a gép amiről szó van egy E2N eszterga akkor  
kapcsoló melletti fogaskerék,a kapcsolót hajtotta.
A szivattyú szerintem eredeti,de ez csak küllemre.
Ha nem tekerték át,3*380V-os.

Kelepeisz Lajos

Köszönöm, átnézem még egyszer a motort

000000000

Szevasztok!
Ismer valaki közületek szilikon oldószert?
IGBT modulban levő gél kioldására kellene valami jóféle anyag.
Köszönettel
Istvan

guliver83

Megtudná nekem mondani valaki, hogy honnan lehetne letölteni például a THK lineáris egységeinek és aluminium gépépítő profiloknak a 3D rajzát, hogy ne keljen megrajzolni.

etc77f5nr

THK-nak pl a weboldalán van fent minden típus. Solidworkshöz autocadhez. Rextroth, hiwin, skf. Ezekek a gyártóknak az oldalukon megtalálsz mindent. Gépépítőprofilt pedig nem nehéz megrajzolni szerintem, majd kihúzással megvan a megadott méret. GRABCAD.COM -ra érdemes még regisztrálni, nagyon sok jó dolog van fent cnc-hez. Kuplungok, golyósorsók, csapágyházak, motorok, szíjak, szinte mindent ami kellhet.

etc77f5nr

Szép magyarosan megírtam. Bocs :)

Kelepeisz Lajos

Mint kiderült az emulzió szivattyú valóban 380V-os volt. De a képen látható kar továbbra sem tudom mit kapcsol, és azt sem tudom mi van a pad végében, mit kapcsol az a legyező ami a fedél alá benyúl. Sajnos kiherélték ezt a részét a gépnek, nekem meg le kellene villany szerelnem, de nem tudom mit kellene ott találnom, sejtésem szerint ez az egység a forgásirány kapcsoló lehe, de nem tudom.
http://kepfeltoltes.hu/140807/img4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

KoLa

Ez az indítókar! főorsót előre hátra!középen megállít!
Vedd le a fedelet és rögtön látszik minden!

Kelepeisz Lajos

A gép a képen nem azt az interneten találtam amit én javítok az ki van herélve, csak az a piros negyedfogaskerék van, jó lenne látni mi is lehet ott, amúgy az első mondatodért köszi, most már ezt is tudom.
Azon kívül hogy az indítókart kézzel kapcsolóm, valami más mechanikai folyamat is tudja kapcsolni?

István83

Nekem ez van a tető alatt.A lemez alatt pedig a kapcsoló.http://kepfeltoltes.hu/140808/DSC02582_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Kelepeisz Lajos

Hálás vagyok, köszönöm.

guliver83

Nem CNC de hátha tud valaki megoldást a fix IP vagyis dinamikus IP címre.