Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

pisti73

Mire gondolsz? A fix IP az állandóan ugyan az, a dinamikus IP az - általában - csatlakozások alkalmával változó. Legalábbis én így tudom...
Mit szeretnél megvalósítani?

guliver83

FIX IP szeretnék megvalósítani állandó IP, amit te is írtál.  
Például, hogy távolról is elérjem a gépemet, vagy ha van egy kamera a gépen az tudjam nézni.
Ilyen dolgokat csak FIX IP vel lehet

pisti73

Itt az a kérdés, hogy használsz e routert. Ha használsz routert akkor több mindent be kell hozzá állítani, nincs szükség routeren kívül fix IP címre (http://onlinecamera.net/ip-kamera-tavoli-hasznalatahoz-port-atiranyitas-beallitasa-egy-tp-link-tl-wr741n-routerben-20100705" TARGET=_fnew>Itt egy péda), ha nem használsz routert azt megint más eset.

guliver83

És akkor nem kel érte fizetni?  
DynDNS nem kel?
Mert eddig még csak fizetősről tudok ami működik is rendesen.

etc77f5nr

Ilyen dolgokat dyndns.org -al lehet, amit be kell írni a routerbe regisztrálás után, majd azzal éred el a géped, pl távoli asztal kapcsolat. Vagy Teamviewer-el, amivel egyszerűbb. Mindkét lehetőség ingyenes.

etc77f5nr

Azt nem írtad, hogy egy hálózaton belül szeretnéd, vagy neten keresztül. Nem mindegy, mert hálózaton belül csak be kell írni az elérni kívánt gép címét fixre, pl: 192.168.2.4 és hogy legyen net is, a DNS1 és DNS2 címet is, amit a routerből tudsz meg. Neten keresztül a dyndns vagy teamviwer marad.

guliver83

Például kamerához ez a megoldás nem jó (távoli asztal kapcsolat. Vagy Teamviewer-e)
Ide csak a DynDNS jó.

guliver83

Mindenképp más hálózatból akarom elérni!

etc77f5nr

Ha jó a net akkor jó hozzá. Ugyanaz az adatmennyiség meg át. Amúgy vannak IP kamerák. Táp meg UTP bedug és néz.

guliver83

Semmi köze a jó internetnek hozzá.
Bármilyen internet megteszi, csak legyen egy fix IP címe az embernek.
Sokan ezt írják, hogy az ingyenes FIX IP csak egy ideig jó, úgyhogy lehet érdemes venni inkább egy FIX IP ami nem változik soha.
Azt hittem valaki tud erre egy jó megoldást.

pisti73

Szerintem fölösleges a fix IP-re költeni, egy jó routert ha felkonfigurálsz ugyan azt az eredményt éred el plusz költség nélkül.

etc77f5nr

Én a dyndns-re ingyen regisztráltam. Az FIX csak nem az ip-t írod be hanem xyz.homeip.net pl.

0bn8uxmw

Szerintem próbáld ki a dyndns-t első körben azt a routered is ismeri biztosan szoftveresen (tehát ha változik a netkapcsolatod IP címe a router rögtön jelenti a változást a dyndns felé). Annyi csak a probléma, hogy sajnos már nem ingyenes a szolgáltatásuk 30 napos próbát kapsz már csak, de az éves díj elég kedvező. Régen nagyon sok kamerát állítottam erre a szolgáltatásra, hogy a tulajok tudják nézni, hogyan lopja ki a szemüket a pultos/kasszás  

000000000

Én használom a dyndns-t egy ideje és semmi bajom vele.
Tudni kell a routert beállítani, a portokat átirányítani és ennyi.
Ismeretlenül eleinte reménytelennek tünik, de egyébként semmi luxus nincs benne.
Regisztrálni kell és ennyi.
Kitalálni egy dns nevet és kész.
A kamerák portját átirányítani egy általad megjelölt portra, amit csak te tudsz és valamennyire védve is vagy.

000000000

Több napja nemtudom megnyitni a Hotmail fiókomat,belépés után állandóan a telefonszámomat kérő oldal jelenik meg.Mi van akkor ha nincs telefonom meg egyáltalán miköze hozzá ,hivatkozik a biztonságra meg az elfelejtett jelszóra.Hogy tudnám megnyitni vagy új levelezési címet kell kreálnom?