Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszönöm, hol lehet ezeket beszerezni?

Farkas Ádám

Üdv, szeretnék venni egy asztali körfűrészt alumínium tábla vágásához, tudna nekem valaki tanácsot adni fordulatszám teljesítmény, miegymás ügyben, hol, milyent érdemes? (gép+fűrésztárcsa) max:1000x500x20 vágásához

robroy007

A 20mm vastagság a nagyon szűk kereszt metszet  
Leginkább talán valami lapszabász gép amit tudok ajánlani  
Tárcsát illetően pedig lapkás  
Kenni kenni és kenni !

Farkas Ádám

Farkas Ádám

:(  pedig 20-as anyagból kellene 500*40 es csíkokat vágnom, eddig szalagfűrész volt, ami elég keserves...

ncw4w5nca

Én maradnék a szalagfűrésznél, csak kenni kell paraffinnal, vagy paraffin + birkafagyú 1:1 arányban összeolvasztva.  

vadember

A munkahelyemen elég sokat vágunk alumíniumot. Kézi körfűrészt használunk, terepen a csövek vágásánál nincs is más lehetőség. 5-15 mm-ig vannak az anyagvastagságot. Viszi mint a vajat, ha  hűtőfolyadékkal folyamatosan kenjük. Lapkás tárcsa van benne, hogy milyen azt ne kérdezd, mindig azt rakjuk bele amit épp vesznek. Soha egyikkel sem volt gond. Ezek 190-es átmérőjű korongok, 6000 körüli fordulattal, 1400 Wattos teljesítménnyel.
Ha nem kell tonna számra vágnod, akkor bármelyik lapkással megpróbálkozhatsz.

kw484wg29

Üdv!

Segítségre lenne szükségem, ha tud valaki segíteni. Lassan teljesen összeáll a gép, már csak a véghelyzetkapcsolók bekötése okoz gondot, mert a z illesztőkártyán 5 bemenet van, és elvileg viszont 6 véghelyzet. Ha logikusan gondolom, a X és Y bizton szükséges a két véghelyzet, viszont a Z-n elég lenne a lenti, hiszen legtöbbször csak ebbe az irányba mozdul a  tengely. A másik véghelyzetre nincs valakinek ötlete, vagy tanács, hogyan lehetne megvalósítani? Előre is köszönöm a segítséget.

Farkas Ádám

a baj nem a kenéssel van, hanem nem fér bele, és az asztala is kicsi, nehéz mozgatni.

ncw4w5nca

Ja hogy nem fér bele! Az más, viszont  a körfűrészen sem lesz könnyebb mozgatni.

PSoft

Milyen az az illesztőkártya,nincs ajánlás hozzá a végállások bekötésére?
Valami hasonlóra gondolok:

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Vegyes/V%e9g%e1ll%e1sok_1.jpg" border=0>

PSoft

Ahahh!

Szóval..."kicsi az asztala"?

Lehet,hogy én vagyok a Te embered,vagy...fordítva?:))

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1247506414#12169" TARGET=_fnew>Ennek 600x600-as az asztala.

Ha érdekel,írok róla magán-ban.:)

Sanyi Bá

Unimax most hirdet leárazva kézi körfűrészt fém vágásához.

kw484wg29

Üdv!

Sir-nyeteg 3V1 illesztőkártyája. Ellentétben a kapcsolásoddal, itt a Vcc-t (+5V) kell a bemenetekre kapcsolni, legalább is a leírásban is így szerepel.

kw484wg29

Jobban átnézve, leesett a tantusz... Teljesen jó ez nekem is, csak a test helyett a Vcc-t kell behelyettesíteni. Köszi.