Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

etc77f5nr

Létezik ilyen, hogy egyik körben kevesebb van?

PSoft

Szerintem,nem.
De,majd a nálam tapasztaltabbak,megmondják a tutit!:))

Szalai György

Létezik. Egy golyóval kevesebb az nem sokat befolyásol.
Olyan is létezik, hogy vannak kisebb és nagyobb golyók ugyanabban a körben és még a felületi minőségük, a szerepük is más.

6rk75uezn

Köszi válaszod,ki fogom próbálni.

etc77f5nr

Darabszámra úgy jön ki, hogy 1. és 3. 17db 2. és 4. pedig 16db, összeraktam egész jól ment, és gyorsan, de rátekerve az anyát az orsóra nagyon szorosan jár.

Szalai György

Pont ezért van az, hogy a gyors és finom járatú orsókban (ahol a könnyű futás fontosabb a terhelhetőségtől is) kétféle méretű golyó van.
A nagyobb átmérőjű, tükörfényes, nagypontosságú golyók passzosak, és felveszik a terhelést.
A kisebb méretű, matt felületű golyók tartják a nagyok között a távolságot és szállítják a kenőanyagot.

Nálad az egyforma golyók mind terhelés felvevők, mert nem a finom futás az elsődleges, hanem a terhelhetőség.
Hogy mennyire könnyen tudod megindítani és tekerni, abban nagyon számit a belerakott kenőzsír NLGI konzisztencia osztálya és mennyisége.
Ha kemény a zsír, akkor nehéz mozgatni benne a golyókat. Ha sok, akkor is.

http://www.olajinfo.hu/index.php/szabvanyok/16-kenozsir-szabvanyok/18-kenozsirok-nlgi-konzisztenciaosztalyai" TARGET=_fnew>http://www.olajinfo.hu/index.php/szabvanyok/16-kenozsir-szabvanyok/18-kenozsirok-nlgi-konzisztenciaosztalyai

ANTAL GÁBOR

A 23383 ban leírtam az esetemet. Megmérted ( mikrométerrel ) a golyókat? A sárgák mindenre képesek...

vadember

24v-os AC motort vettem itt. 20 mikrofarád van a hátuljába gravírozva. Gondolom ez kell a segédfázishoz. Ilyen feszültséggel nem találok kondit. A 24V 20 mikrofarád helyett milyet használhatok még?

robokacsa

nem értek a motor kondikhoz, de kondikról általában ha kapacitásra megfelel, a feszültsége,meg inkább nagyobb legyen mint kisebb. remélem jót írtam

Szalai György

Ja, még egy. Nem jó bele a molibdén diszulfidos vagy a grafitos zsír sem, mert a szilárd adalék akadályozza a golyók gördülését, és elősegíti a csúszásukat.

000000000

Tudom hogy nem kapcsolódik a szakmába de nem tudja valaki  hogyan és mivel kel a dohánylevelet ledarálni?

hostya

Ne ragaszkodj a 24V-os feszültség értékhez.

Bármilyen 20uF kapacitású kondenzátor alkalmas erre a célra, amelynek a megengedett feszültségértéke magasabb mint legalább 40V.
pl. 20uF 40V.. 63V.. 200V... stb.

PSoft

Csak,hangosan gondolkodok!:))

Akkor,egy balul sikerült orsóklinika után...
Amikor nagyítóval pásztázva a műhely asztalát,és kövét...sincs meg a szétgurult  -x- számú golyó...

Viszont,vannak egy orvosságos fiolába a fiók mélyén gondosan őrzött, a szétgurultaknál kisebb golyók...
A leleményes hobbysta,a terhelhetőség rovására,
pikk/pakk varázsolhat magának egy gyors,könnyű futású,és fííínom járatú orsót!?

Esetleg,ezt a műveletet galád módon "direkt" is eljátszhatja,egy finomabb futású orsó reményében?

szf

Petrezselyem szecskàzó.

PSoft

Azért,az elko-t mellőzni kéne!:))
[#wave]