Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Szerintem ez igy nem jó,ha a freki váltónak arra a pontjára kötöm a nyomáskapcsolót amit direkt az inditásra találltak ki (bemenet) akkor nem lesz feszültség a nyomáskapcsolón és ha jól tudom  a nyomáskapcsolók ha nem kapnak áramot akkor az elengedő szelepük nyitva van.http://epitkezes-kert.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/ipari_gep_barkacsgep/kompresszor/nyomaskapcsolo_kompresszorhoz_1980210218.html" TARGET=_fnew>ezek

etc77f5nr

Mázlisták vagyunk :) Egyébként én félek a mostani gépem építésétől, ugyanis ez már nem a fűtött szobában lesz, mert ott már mi alszunk :), hanem a garázsban ahol télen 5-6 fok van. De majd kiderül. Egyébként, ha belegondolsz nem ingadozik a hőmérséklet 15-20 fokot órák alatt. A mikronos pontosság pedig szerintem itt sokaknak az álma, maradnék a földön és örülök, ha 5-6 százados pontossággal tudok majd dolgozni a gépen. Ez a pontosság megint csak pénz, és egyéni géppark függő. Gondolj bele a milliméter század része! Már a tizedrésze sem semmi szerintem!

vjanos

Szerintem mechanikus az egész, rugó feszül rigónak, és a lefujószelepet is egy pöcök aktiválja.
Legalábbis az enyémen :)

Révész Richárd

Az anyomáskapcsoló teljesen mechanikus.

6rk75uezn

Na ez az,most ahogy igy végig gondolom azt nem tudtam hirtelen hogy az a le engedő szelep (tehermentesiti a termelőcsövet) 220v ra működik-e vagy csak mechanikus.
Ha csak mechanika nyitogat és zár akkor roppant egyszerüen csak a freki váltó ki/be kapcsoló bemenetét a nyomáskapcsolóra kell kötnöm és kész is.Igaz?
Hogy csóró embernek mit meg nem kell tenni egy kis teljesitményér (sajna nincs 400V om).

000000000

Sziasztok. A feladat az, hogy 10mm vastag MDFből kellene ferde (állítható szögű) felülettel kivágni alakzatokat.
Van erre kialakult gyakorlat? Pl két irányba dönthető függőleges orsó? 5 tengelyes vezérlés lenne?

keri

Attól függ mennyire bonyolult, mert pl. a jobb felsőmarók is dönthetőek és sablon mentén végigtolva az alakzat is megvan.

Aztán 3 tengelyes maróval a 3D felületet végigkövetve raszteresen is lehet marni.

Vagy végső esetben jöhet az 5 tengelyes.

000000000

pl körgyűrű (átm500mm), vagy R betű...

(a felsőmaró általában egy irányba, kézzel dönthető)
más: létezik vágóplotter tangenciális késforgatással

2f428kduf

Richárdnak igaza van, a frekiváltók nem szeretik, ha a betáppal kapcsolják le, van arra megfelelő csatlakozója, arra kell kötni a nyomáskapcsoló pólusait

6rk75uezn

6rk75uezn

Segitség,mit lehet kezdeni egy inch méretezéssel ellátott furatmikróval?

http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/$T2eC16NHJIQE9qUHsFi4BQPP5SOLLg~~60_57.JPG" border=0>

6rk75uezn

Bocsánat a kép méretér!!!!! [#falbav][#falbav]

etc77f5nr

hostya

Használni kell..!

Természetesen hozzátartozik hogy inch-ben kell "gondolkodni". :)
Mellesleg, ez ami a képen van nem furatmikró...

6rk75uezn

Na jó,azt gondoltam hogy számolgatni kell magyar embernek.Hát?