Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

9hpa53xy

Szia! DC, és "elviszi" a PC táp is. Én ülésmozgató motorokat hajtottam, és semmi gond nem volt.

000000000

Mégis hogy képzeled?
Ne terheld túl, mert leégeted a motort. A múltkor is már csanús volt, hogy réz csigakereket akarsz tenni a műanyag gyári helyett.
Ezek a gépkocsi ablaktörlő motorok maximum 60-120 W-ot tudnak, pár Nm mellett a lassítás után. A csigahajtás vesztesége eleve elviszi több mint a felét a P-nek. Ami marad, az lehet kevés neked a "fém bulldozeres" ötletedhez.  
Mérjél, és számoljál alap képletekkel. Pl. P=nyomaték * szögsebesség.
A másik: Csak egy mezei táp esetén egy ilyen motor fordulata terhelés hatására jelentősen lecsökken, alkalmmazz fordulatszám tartó visszacsatolt hajtást. Ahhoz pedig némi elektronika is kell még a tápegység után.

s7manbs8

Én az ablaktörlő motorral a távcső tükröt próbáltam csiszolni, polírozni, de ott ahogy tapad nem bírja erővel, csak venné fel a sok ampert ...

000000000

Mint mondtam nem ertek az elktronikahoz.  En  youtubrol vettem az otletet, ahol teljesen jol mukodik.  Az ablaktörlö motor, volt az egyetlen elerhető hajtomü, amit talaltam. Sok minden masra is gondoltam, de nem jott ossze...

000000000

Milyen motort ajanlanal? A gepem kb 3-4 kg.

000000000

Valószínűleg az ablaktörlő motor is jó, ha tovább leáttételezed. Ugyanis a közölt adatod a motor kiválasztás szempontjából semmi. 3-4 kg-ot
egy 1 W-os motor is felemel valamilyen sebességgel.  
Mégis mit akarsz?, azt írd le.....
Milyen sebességgel, mekkora erőt akarsz kifejteni. Ehhez lehet motor P-t választani.

000000000

Kedves Tibor,,, en nem tudok neked adatokat kozolni, nem vagyok sem mernok, sem elektromos szakember! Ha a youtub ra fel mesz, meg lathatod mire gondolok.  RC bulldozer bulid pics SLIDESHOW.  

000000000

000000000

azért irtam ide,mert SEGITSÉG BÉNA VAGYOK,ha ennyire vágnám mint t,meg se kérdeztelek volna titeket! nekem az kell,hogy a motorok,leadják a nyomatékukat! a lánckerekekkel,elég jó lett az áttétel,a sebessége. a baj az áram ellátással van! EZT kell megoldanom. köszi

000000000

link...kb ugyan ez!lesz! egyszer.

https://www.youtube.com/watch?v=AV596tHo0_o" TARGET=_fnew>bulldozer

000000000

Ja bocsánat, ha a jószándékú számok, adatok nem érdekelnek, az más, elnézést kérek Tőled. Van azért egy ötletem a számodra, ne vacakolj, ne törődj semmilyen adattal. Töltsél fel egy 12 V-os autó aksit, ne félj annak nem esik le a feszültsége több ablaktörlő motor esetén se. Az esetleges füst meg ami kijön a motorból ne zavarjon, lesz egy olyan pillanat, amin túl már nem fog tovább füstölni.:)

000000000

Fogadok minden otletet, de nem tudom mashogy elmondani hogy nem ertek az elektronossaghoz! Bocs. Semmi bajom veletek, nem kotegszem. Csak szamomra is erthetoen mondjatok. Koszi..

9pk59nuy

Vagy vegyél 2db. tecsó csavarbehajtót. Rúd tipusút, annak motorja és bolygóműves áttétele bőven elég arra, hogy téged szánkón húzzon... A hóban persze! Az akksikat pedig bonuszként kapod ha beépített akksis a gép. Így már csak a folyamatos töltésről kell gondoskodni.

000000000

Motorikusan ossze van rakva, csak aram gond van.  Gondoltam csavar behajtora is, de az nem ferne el, vagy plusz attetel kellene!  Egyenlore abbol gazdalkodtam amim volt, es fogalmam se volt arrol hogy ez igy nem fog mukodni. Az egesz ossze van rakva, csak meg se mozdul!  10 evig arultam barkacsgepeket es a rudcsavarozo volt a leg gazabb. Ero van benne, de az akku, es a AH nulla... De koszi.

000000000

Hogy értsétek! a gép egyenlőre vezetékes verzió,,nem RC! azt majd idővel egy szakember megoldja. egyenlőre vezetékes,amiről azt hittem nekem is menni fog. az irányitás egy ablakemelő kapcsoló,és van hozzá egy kis akku.abban biztam hogy az akku elég lesz,de nem! sajnos nem tudok ennél többet hozzá szólni,.mert ez már nem z én asztalom.én a fizikai,gyakorlati,és esztergályos részét dreháltam le.,.most azt kell megoldanom,hogy lehetőleg 230v ról tudjak adni annyi áramot a 2db 12 voltos motornak,amig letesztelem a müködést,és kisimitom azokat,amik még darálva müködnek.....ennyi. köszönöm.