Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

laptop függő, de a legtöbb laptop winyóján egy rejtett particióban ott van a telepítő is.
Bootoláskor megfelelő kombinációval elő lehet hozni a boot menüt, és kiválasztod hogy erről a rejtett particióról bootoljon, és onnantól kezdve elkezd települni, csak követni kell az utasításokat. Adatokat mentsed le előtte.

Az én Asus laptopomon az F9-et kell nyomni bekapcsolás után.

ja és ha letörölted a rendszer partíciót akkor magától elindul a telepítés, vagy ha a telepítő particiót is letörölted, akkor kell egy akármilyen telepítő lemez, ami a te verziódat tartalmazza, feltelepíted, és a gép alján lévő matricán lévő kóddal tudod aktiválni.

000000000

3,6 kW az már jól hangzik.
Az 1,5 millás befektetés az eddig is ismert volt előttem de eddig ennyi pénzből 1 kw körüliekről hallottam, gondolom estek a napelem árak..

keri

Ja, meg szlovákiából hozták :)

De azért itthon sem vészesek az árak:
http://sigsolar.hu/?menu=napelemek" TARGET=_fnew>Sigsolárnál szoktam nézni. mert viszonylag naprakész árfolyamot írnak, és sokkal olcsóbban nemkamu cégnél még nem láttam.

A napelemek már elég olcsóak szerintem, sokkal lejjebb nem fog menni, inkább az inverterek főleg a visszatáplálósok elég drágák, de ezek is csak az engedély miatt. Ha papírok nélkül veszed, akkor jóval olcsóbb...csak akkor ugye nem lehet hivatalosan rátenni a hálózatra.

robokacsa

lehet még kereslek, csak előbb mentek, és próbálkozom. kösz

keri

Na, apám most kért egy árajánlatot egy ilyen rendszerre. Telepítéssel, engedélyezéssel, avagy zéró munkával 1,8millió.
Ennek az anyagköltsége 1,3 millió...kicsit sokat számolnak fel, mert az engedélyezés az olyan 60ezer forint tervekkel, mindennel együtt.

xfg6v697j

Mennyi egy ilyen rendszer élettartama?
Merrt nálam 30 év alat térülne,meg,és akkor még a karbantartási költségeket nem is vettem figyelembe.
Szerintem sohasem hozza vissza az árát egy ilyen.
És ki akarja kifizetni a villanyszámláját előre 30 mévre?
Persze félreértés ne essék,én is szivesen használnék napelemeket,de ez szeritnem még nem rentábilis ár.

000000000

Havi 5ezres villanyszámla mellett nem szabad napelemben gondolgozni.
Viszont ha napelem kell, akkor arra a fűtéstől kezdve az atyaúristent is rá kell akasztani, másképp nem éri meg.

keri

Nagyjából 30 év élettartamra lehet számítani.
Karbantartást nem igényel, csak néha le kell mosni a napelemeket.

Nyilván akkor neked jóval kisebb rendszer is elég lenne, ami bár fajlagosan valóban nem térül meg olyan gyorsan, de azért 30 év még így is rossz kalkulációnak tűnik.

Egyébként meg ahogy András mondja, ha villany van minden van, mindent arról kell használni, amivel más költségeket is kiválthatsz, így gyorsíthatod a megtérülést.

Túltermelni viszont nem éri meg, mert nem fizetnek jó pénzt érte.

000000000

Hello.  Tudja e valaki, hogy egy 12v os ablaktorlo motor, az AC,,, DC?  ES nilyen tappal lehetne meghajtani 220 volt rol? Es azt a leg egyszerübben.. Koszi.

9pk59nuy

DC. Kb. 100W, de van ettől jelentősen eltérő is!A táp legalább 10A legyen!

000000000

Mennyibol jon ki egy ilyen?  Mert probaltam mar sok fele keppen, de 2 motort nem visz el, csak egyet, azt is lassan, gyengen..

xfg6v697j

Szerintem egy kiszuperált PC-táp elvinné.
Bár a kapcsolóüzemű tápokat nem induktív terhelésre találták ki.
Viszont egyszerű,és olcsó.

000000000

2db motort kellene vigyen.

000000000

A PC tapot montak mar, de ez egy fem bulldozer, ahol erőt is kikell fejteni.  Olyasmi kellene ami bőven ellatja a notorokat aramnal, en nem ertek a villamossaghoz, ugyhogy ezert elnezest kerek. A pc tapon kivul? Megfizethető ötlet?

fpd0kbd4

Ha van kéznél egy megfelelő ampert tudó akkumulátortöltő az tökéletes.