Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

a86ifm7g5

Első körben a motor helyes bekötése a legfontosabb. Unipoláris bekötést alkalmazol, ha jól olvastam. Meg kell keresni a tekercspárok középleágazásait. Ezek lesznek a +UT motortápon. Ezután a helyes sorrendet kell megállapítani. Ezt onnan tudod, hogy az egyes kivezetéseket GND-re kötöd, és a motor eközben
 lép egyet. (1,8')

A step jelet nem tudod megmérni multiméterrel, csak szkóppal. A multiméter nem képes a jelváltozást követni. Szkópon viszont szépen látszanak a tűimpulzusok. Ezzel ellentétben a dir irányjelek tökéletesen mérhetőek DVM-el is. Mindezen mérések az LPT illesztőkártya X-Y-Z-A kimenetein értendőek.

guliver83

Ezzel én is szórakoztam régebben, de be is néztem!
Ahogy Bácsi Zoli is írta csak úgy lehet!
"""Ezzel ellentétben a dir irányjelek tökéletesen mérhetőek DVM-el is. Mindezen mérések az LPT illesztőkártya X-Y-Z-A kimenetein értendőek. """

000000000

Köszönöm a segítséget
értöm
szkópom még nincs, így akkor nem bírok step jelet mérni[#szomoru1]
de rajta vagyok az ügyön

akkor elvileg az utolsó próbám félsiker volt
ez jó akkor nincs veszve semmi javascript:put('alien')

az lenne még a kérdésem, olvastam, hogy a mach 3ban lehet M-kódot generálni és hogy ilyet valaki már csinált?
nekem olyasmi kéne hogyha kap egy jelet egy beállított tűn akkor az éppen aktuális mozgás ellenkezőjét kéne csinálni vagyis vissza fele mozogni pl x5 z5 megkapja a jelet akkor x-5 z-5
mozgást kéne csinálnia
ezt szerintetek meglehet valósítani egy m kóddal?  

xfg6v697j

Szerintem mérésel nagyon nehéz lenne eldönteni.
Viszont aki összrakta,talán gondolt erre,és különböző színű vezetékeket alkalmazott a betápra.
Ebben az esetben már el lehet dönteni,ha egy kicsit is korrektül választotta a aszínt.
A Másik lehetőség,hogy bele kell nézni,és akkor már egy laikus is viszonylag könnyen eldöntheti.

xfg6v697j

Az M kódokkal sokmindent meg lehet oldani,de először menjen az a gép.

dravecz

Üdv.

Kis segítség kéne. Olyan csapágy kéne nekem amibe gyárilag beletettek hornyot. Nem tudom mi a pontos neve. Nem cnc építéshez kéne. Tud valaki segíteni, hol találnék ilyen katalógust?

Kristály Árpád

Szia!
Fénymásolókban van ilyen...
Csapágyboltban érdeklődtem....eléd hülén... néztek rám...
Üdv.: Árpi

keri

Semmi extra, ugyan úgy vannak a jelölések csak N vagy NR kiegészítéssel jelölik a nútot.
http://www.hexecsapagy.hu/node/4" TARGET=_fnew>Infómat innen vettem.

De én esztergáltam bele nútot, mert a csapágyboltban csak pislogtak hogy mit akarok :D

vjanos

keri

Wolframkarbid leszúróval, de valami erősen ötvözött acélhoz valóval.
Szomszéd lakatos gépen csináltuk, szóval nem tudom pontosan mi volt a lapka, de a gép az egy orosz ceruza hegyező volt.

Csuhás

Méret azonos csapágyba vágtam hornyot késtartóba fogott flexel 1-es vágótárcsával. ( Akkor még nem volt szupport köszörűm )

dravecz

Üdv.

Az ezo típusú csapágyak milyen minőségűek?

vjanos

Kerti kiülőhöz szeretnék 230V-ot kivinni légkábelen, kb 25m távra.
Ennek a mikéntjéről fel tudna valaki világosítani?
Sima szigetelt kábel gondolom felejtős, mert megeszi az időjárás pár év alatt.

Kigugliztam, hogy létezik vastag "öntartó légkábel", meg acél merevítőszálas verzió, de elvesztem a jelölések közt, nem tudom milyen kellene.  

Esetleg ha valakinek van alkalmas kábele, az is érdekelhet.

000000000

Rozsdamentes, de legalább horganyzott feszítőkábelhez rögzített 3 eres MTK kábellel. (1 fázis estén)
A megengedett feszültségeséshez szükséges keresztmetszet számítására itt találhatsz példát.
http://www.villanytszerelo.hu/villanytszerelo-terhelhetoseg.html" TARGET=_fnew>Példa

Másrészt 25 m-t oszlop nélkül nem hidalnék át.

000000000

Elnézést, MT kábel. (réz, sodrott kábel)