Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ncw4w5nca

Értem:) Azt hittem hogy a teljesítménnyel van összefüggésben a kondi mérete.

guliver83

Szívesen elküldöm a kapcsolást !

guliver83

Köszönöm!

150A tud folyamatosan, egész nap lehetne vele hegeszteni és nem melegszik fel.
Többe nézem mint az bolti 30-40 ezer forintos gépeket.
A következő majd egy 200-250A körüli lesz, de az még nem most.

88ww5s6y

Szia!
Én is meg kaphatnám a dokut, mert ha lesz időm akkor én is meg építeném. A két trafót ami a képen látszik nem készítenéd el nekem :)

frkdv6dyr

Várom nagyon a kapcsolást :) Berényi Józsinál beleszerelmesedtem az AWI hegesztésbe majd valahonnan a többi részét is beszerzem.

keri

Azért nem vagy semmi, hogy összeraktál egy inverteres hegesztőt.

Én azért tettem le róla mert főleg a beszerezhetetlen szabályozó proci ami miatt jó használni invertert,  meg manapság már megfizethető és jó hegesztők vannak a boltban is.

guliver83

Én is gondoltam, hogy csinálok egy olyat is, de egyenlőre letettem róla.
Ahhoz is van kapcsolás.

guliver83

Nincs ebbe semmi bonyolult dolog, minden beszerezhető hozzá, Lomex vagy HQ.

keri

Az odáig rendben, hiszen egy sima kapcsoló üzemű tápegység, jó nagy áramra, de azok a szabályzások amit te is írtál azok macerások.

Persze manapság már biztos lehet kapni olyan IC-t, mert az enyémbe is kellet cserélni, de manapság már nem izgat a téma annyira :)

guliver83

Én mindig egy nagyon nagy hegesztőt akartam ami minimum tud 250A, de rájöttem, hogy semmi értelme.

Nem is a megépítéssel volt a baj, meg az alkatrészek beszerzésével, hanem a sok fordítással.
Először egy nagyon jó barátom építette meg, de semmi extra vezérlés, nem volt benne,de az orosz fórumokon már rág túl voltak ezen és le kellet fordítani a sok infót amit ők már rég tudtak.
Az oroszról magyarra fordítással volt a gon.

designr

Igazad van,ha megnézel egy kis és egy nagyobb átmérőjű kereket,azt látod hogy a fogárok..amibe a szijj belefekszik,mindig azonos..de nézd meg hogy a fogak közötti szög változik..ezért mondom azt hogy hobbiszinten tökéletes  megoldás a kis és nagy kereket ugyanazzal az ujjmaróval marni,a különbség ugyanugy meglessz a két kerék között mint a gyárinál,hisz nagy keréknél kisebb a két fog marása közötti szögeltérés,amit a forgatáskor csináltunk..De pl egy 20 fogasnál már többet forgatsz.. látható..Kicsit bonyolultan írtam,de azt hiszem érthető..

000000000

Az oroszról magyarra fordítással volt a gond.

Ebben tudok segíteni.
Kénytelen voltam az orosz műszaki nyelvet megtanulni a diploma munkám során, mivel messze kisebb "meló" volt, mint rossz fordításokból dolgozni.
Épp ezért csodálkozom olyanokon, akik műszaki előképzettség nélkül, idegen nyelv ismeret nélkül idegennyelvű szoftverek "oktatását vállalják".
Szólj, ha kell segítség, angol vagy orosz, dobd át a szöveget mailben.

Üdv:

ET

PS. Természetesen grátisz, - az általános iskolát sem elvégzettek számára is érthetően - ingyenes a segítségem.

ncw4w5nca

Hát igen! Ha nem akarna senki meggazdagodni a fórumtársakon, akkor a dolgok nem fajultak volna el. Én az alkatrész kereskedelmen kívül, minden más üzleti tevékenységet kitiltanák a fórumról.

guliver83

Köszönöm!

Lehetséges egyszer még majd jól jön a segítség!
Az orosz oldalakon nagyon sok hasznos információ van azért, nem csak inverteres hegesztő terén, hanem a CNC vezérlőmet is félig meddig onnan alkottam.

frkdv6dyr

De persze az alkatrészeknél is az ebay+hasznot, meg a nyerészkedőket is. Én tuti béna vagyok és segítségre van szükségem, mert eddig mindig mikor feltettek egy számomra is megfizethető és méretű cuccot ami még hiányzik a gépemből, jött egy "mindent felvásárló" pénzes ürge és két perc alatt elvitte. Sokszor a hatodikat is. Nem hiszem, hogy ennyi gépet épít itt néhány ember.  

"Segítség, béna vagyok!!!" és be is vállalom. Ma már minden a pénzről szól meg a nyerészkedésről.